Вхід | Реєстрація

Із прокурорів — у письменники

Минулого тижня в приміщенні Кобеляцької районної бібліотеки відбулась презентація книги нашого земляка Григорія Потетія під назвою «Спогади прокурора».

Зустрічі шанувальників слова, які досить часто відбуваються у районній бібліотеці, це завжди приємна подія у літературному житті міста. Останнього разу там презентували вже другу книгу визнаного нашого земляка, письменника та публіциста, а за сумісництвом ще й старшого радника юстиції Григорія Потетія «Спогади прокурора». Праця побачили світ у Полтаві ще минулого року. Написана вона з перших вуст у формі документальних хронік. Книга містить у собі 38 повчальних кримінальних історій. До того ж ілюстрована фотографіями з сімейного архіву автора та копіями різноманітних документів.

Цікавою є й історія життя самого письменника. За розповідями ведучих заходу Оксани Черкаської та Оксани Рибки, ще в дитинстві малому Григорію ворожка наворожила коротке життя з трагічним кінцем. І лише, побачивши перелякані очі матері хлопчика, додала: «Якщо ж залишиться живим, то стане прокурором». Відтоді, як зазначають ведучі, його так і називали. А пророцтво ворожки час від часу нагадувало про себе.

— Навчаючись у першому класі, я вже вів боротьбу з корупцією, — розповідає про себе сам автор. — Якось я помітив, що моя однокласниця за хороші оцінки носить вчительці груші. Мене це дуже обурило. І я відлупцював ту дівчинку. Груші вона перестала носити. Щоправда, відтоді до мене відносились як до хулігана.

Після закінчення школи Григорій вступив до Київського університету імені Тараса Шевченка на юридичний факультет. І збулася давня мрія хлопця: він почав працювати слідчим прокуратури. До речі, перша кримінальна історія книги — автобіографічна і носить назву «Слідчий». За матеріалами праці можна простежити посади та місця служби Григорія Потетія. Зокрема, чоловік працював стажистом слідчого прокуратури Глобинського району, слідчим прокуратури Чорнухинського району, прокурором Машівського та Оржицького районів. А з 1983 по 2000 роки — прокурор Кобеляцького району, де йому й було присвоєне звання старшого радника юстиції. За довголітню сумлінну працю в органах прокуратури Генеральний прокурор України минулого року нагородив нашого земляка медаллю «Ветеран прокуратури України». А після виходу на заслужений відпочинок, коли з'явилось більше вільного часу, чоловік присвятив себе письменницькій діяльності.

Жодної історії, яка описана у книжках Григорія Потетія, не можна читати без хвилювань. У кожній — життєві драми, трагедії та зламані долі багатьох людей. Ця праця — це двісті сторінок захоплюючих розповідей та цікавих фотографій.

У день презентації книги до районної бібліотеки прийшли шанувальники слова, літератори, учителі, представники влади та, звісно ж, рідні й знайомі письменника. У великому дружньому колі всі вони висловлювали свої думки з приводу нової книги автора та ділились спогадами зі свого життя.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації