Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі фермери зібрали для армії майже 414 тисяч гривень

Кобеляцькі фермери зібрали для армії майже 414 тисяч гривень

На ці гроші вони придбали бронежилети для військовослужбовців.

Минулої середи члени Асоціації фермерів та приватних землевласників Кобеляцького району приїхали до місцевого військового комісаріату. Цього дня вони привезли сто бронежилетів, аби згодом їх передали військовослужбовцям, які несуть службу в різних куточках нашої держави. Звісно ж, найбільша кількість потрапить на схід України, у зону проведення антитерористичної операції.

Ближче до 17 години до військкомату під’їжджає автомобіль. З нього виходять Сергій Таран, Володимир Білоусько та Валерій Дрига. Чоловіки стверджують, що тільки-но повернулися з Києва, звідки особисто забирали бронежилети.

Сергій Таран розповідає, що рішення про збір коштів на «броніки» для української армії було прийняте на нараді фермерів та сільськогосподарських виробників району.

— Ми прийняли його тоді, коли в зоні проведення антитерористичної операції загинув наш земляк Юра Сітяєв, — каже фермер. — Після похорону заступник командира частини, де служив Юра, розповів нам, що бронежилетів у військових катастрофічно не вистачає. Тому вирішили хоч якось допомогти в цій ситуації. Збирали по 30 гривень із гектара. Загалом удалося накопичити 413 тисяч 820 гривень. До нашої ініціативи приєдналися ще приватні підприємці, які обробляють землі, і товариство «Бєлгранкорм». На жаль, нашу ідею не підтримали сільськогосподарські виробники. Вони вирішили збирати гроші самостійно. Виключенням стали товариства «Громада-Агро» та ПСП «Церера». Звісно, якби ми збирали гроші спільними зусиллями, то вдалося б накопичити набагато більшу суму. І придбали б не лише бронежилети, а ще й каски, форму чи тепловізори.

Сергій Таран каже, що на зібрані гроші було замовлено 190 бронежилетів четвертого ступеню захисту. Самі пластини виготовляв завод «Темп-3000», що розташований у Київській області. До речі, там виготовляють пластини і на державне замовлення. А чохли для них пошили на київському підприємстві «Промпартнер».

— Пошуком заводу, який може виготовити якісні бронежилети, ми займалися більше місяця, — продовжує Сергій Таран. — Адже сьогодні багато приватних підприємців працюють недобросовісно, випускаючи браковані «броніки», що не здатні захистити людину, яка їх носить. На сьогодні нам встигли виготовити лише 100 одиниць. Решту маємо забрати вже до кінця тижня. Один бронежилет обійшовся нам у 2180 гривень. Хоча вони коштують набагато дорожче. Нам зробили скидку, так як ми брали їх оптом.

Зараз 89 кобелячан та жителів району мобілізовані та проходять службу в різних куточках нашої держави. Зокрема, і на сході України. Волонтери Світлана Сергійко та Ірина Панченко особисто мають передати нашим військовим закуплені фермерами бронежилети.

— Ми вже обдзвонили всіх мобілізованих хлопців, — каже Світлана Сергійко. — І з-поміж 89 військових засоби захисту мають лише 22. Та й ті, у основному, хлопцям придбали або родичі, або односельці. Уже сьогодні вночі ми плануємо виїхати в Донецьку область. Якщо ж, звичайно, знайдемо транспорт. Адже постійною і найболючішою для нас є проблема, чим доїхати. Тому якщо є такі люди, які хочуть нам допомогти, звертайтеся до військкомату або ж до нас особисто.

І так як бронежилетів дещо більше, ніж кількість мобілізованих земляків, то решту кобеляцькі фермери збираються відвезти в одну з військових частин і забезпечити засобами захисту військовослужбовців із інших регіонів.

Після райвійськкомату фермери відправилися до Кобеляцького райвідділу. Цього дня вони повезли туди п’ять бронежилетів для наших правоохоронців, які невдовзі мають вирушити на схід України для забезпечення правопорядку в цьому регіоні. Перед райвідділом фермерів зустріли співробітники міліції на чолі з Віталієм Ємцем. Вони подякували за посильну допомогу та підтримку. А аграрії, у свою чергу, висловили сподівання, що бронежилети правоохоронцям не знадобляться.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2014, 13:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації