Вхід | Реєстрація

Сенсації не сталося

Тільки під кінець зустрічі калайденський «Зеніт» зумів переграти кобеляцький «Колос».

У неділю 6 липня в рамках проведення 1/16 Кубка Полтавської області з футболу «колосяни» приймали гостей із Лубенського району.

Нагадаю, ця стадія складалася з одного матчу. Усі прекрасно розуміли, що від результату зустрічі залежало, хто пройде до наступного етапу. Очікувалася типова кубкова гра на виліт, де кожен хотів залишити суперника за бортом змагань.

«Зеніт» виступає в паралельній групі першості Полтавської області з футболу, де абсолютно впевнено лідирує, маючи в своєму активі лише одні перемоги.

«Колос», на противагу суперникам, після першого кола змагань у своїй групі займає п’яте місце, залишаючи після себе двоякі враження. У одному матчі кобелячани могли показати хороший футбол, у іншому — провальний. Фактична відсутність запасних гравців робила з «колосян» доволі нестабільний колектив.

Маючи великі фінансові можливості, команда з Лубенщини зібрала у своєму активі фактично найкращих гравців області, які не перший рік виступають за провідні команди Полтавщини. Тому всі знавці полтавського футболу передбачали впевнену перемогу лубенчан над середняком паралельної групи. Вони й перемоги. Та чи впевненим був цей виграш?

Матч розпочався дещо нервово. Кожен відчував тягар відповідальності, який на ньому лежить. Це — типове явище для кубкової зустрічі.

Господарі побудували свою гру «від оборони», ставлячи ставку на стрімкі контратаки. Гості ж узяли м’яч під свій контроль, намагаючись розхитати оборону «Колоса».

Як не дивно, але перший тайм пройшов за переваги кобелячан. Господарі постійно створювали небезпечні атаки, одна з яких закінчилася взяттям воріт. На 32-й хвилині красивим дальнім ударом під перекладину м'яча відправив Сергій Лупінос. 0:1. Активно себе проявляли на вістрі атаки Олег Маньківський і Олег Галаган, які почергово тероризували оборону «Зеніта».

Гості в першому таймі запам’яталися лише одним небезпечним випадом. На 23-й хвилині поруч із стійкою пробив зі штрафного Валентин Шевченко.

У другому таймі, зробивши ряд замін і змінивши стратегію, калайденці суттєво додали у грі: у них з’являлися вільні зони, чого не було в першій половині зустрічі.

Кобелячани, навпаки, почали втомлюватися: не встигали за суперником, фолили. На 63-й хвилині, не встигаючи за опонентом, у штрафному майданчику порушив правила Владислав Янковський. 11-метровий вдало виконав Роман Кирпиченко. 1:1.

Гості продовжували створювати тиск на ворота Нестеренка і таки домоглися свого. На 83-й хвилині зустрічі, після подачі з правого флангу, найрозторопнішим виявився Валентин Шевченко, який збільшив розрив —1:2.
Решту часу господарі намагалися зрівняти рахунок, але зробити їм цього так і не вдалося.

Як підсумок, 1:2 — перемога команди з Лубенщини. «Зеніт» крокує далі, залишаючи за бортом змагань кобелячан. У наступному турі «Зеніт» буде протистояти команді «Олімпія» з Савенців, за яку виступає наш Олег Бажан.

Будемо вірити в те, що Олег відквитається за своїх земляків.

У інших матчах були зафіксовані такі результати: «Фортуна» (Кейбалівка) — «Харчовик» (Червонозаводське) — 5:2, «Псьол» (Гадяч) — «Дукат» (Селещина) — 2:1, «Стандарт» (Нові Санжари) — «Рокита» (Рокита) — 1:3.


Автор: Владислав ФІЛІПОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2014, 15:37 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Манджукич / 10 липня 2014, 15:52
Доброго дня, ЕХО!!!
Хотілося б почитати і про чемпіонат району(((
Напишіть будь-ласка!!!
Дякую!
2. гість / 22 липня 2014, 13:28
А дрижанам звичайно ж хотілося б,щоб судив Горбенко.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації