Вхід | Реєстрація

Чи поїдуть депутати за досвідом у Нові Санжари?

Чи поїдуть депутати за досвідом у Нові Санжари?

Минулої п’ятниці відбулась чергова сесія Кобеляцької міської ради. На неї прибули 17 із 30 народних обранців.

У порядку денному на цей раз було 12 питань, включаючи «різне». Левова частка з них — земельні. Розпочали сесію з інформації про стан водопостачання в місті. Її озвучив директор Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал» Іван Дяченко. Зокрема, він поінформував про щоденну роботу очолюваного ним підприємства та його нагальні проблеми. Директор повідомив, що водомережі, яким на сьогоднішній день по 30-40 років, практично щодня виходять із ладу. Труби гниють. І доводиться щоразу замінювати не по декілька метрів, а по сто. Також запевнив, що до кінця року тарифи за водопостачання в місті піднімати не будуть. Імовірно, зростання відбудеться вже з нового року. Це рішення керівництво «Водоканалу» має прийняти у зв’язку зі зростанням тарифу за електроенергію.

— Нам підняли плату за електрику на 18 копійок, — каже Іван Дяченко. — А це — додатково 7 тисяч гривень збитків щомісяця та 84 тисячі за рік. І якщо у 2013-му в нас було всього 40 тисяч збитків, то цьогоріч ця сума значно зросте. Та ми розуміємо складне фінансове становище кобелячан, а тому спробуємо якось протриматись до кінця року.

Присутні депутати поцікавились, чому останнім часом трапляються перебої з водопостачанням. Іван Дяченко відповів, що це пов'язано з поривами в мережі. Тому доводиться часто вимикати свердловини.

Наступним про стан санітарної очистки в місті прозвітувався директор комунального підприємства «Міська сервісна служба» Володимир Слісаренко. Особливу увагу в своїй доповіді він приділив заборгованості за вивезення побутових відходів. Він повідомив, що на сьогоднішній день борг перед підприємством складає майже 76 тисяч гривень. Лише в травні за послуги з вивезення побутових відходів кобелячани мали сплатити 26 тисяч гривень. А проплачено всього 18 тисяч. Міський голова Олександр Ісип звернув увагу депутатів на те, що деякі громадяни викидають побутові відходи не лише в контейнери, а й біля них. Таке сміття вивозиться за рахунок міського бюджету. Як варіант вирішення цієї проблеми, очільник міста запропонував заключати з такими громадянами додаткові договори на вивіз сміття.

— Це може бути 20 гривень на рік із цілого домоволодіння, — каже Ісип. — І таким чином можна покрити наші збитки.

Та Володимир Слісаренко зазначив, що таке рішення може лише збурити населення. А за послуги з вивезення сміття, на його думку, хто не сплачував, той і не сплачуватиме.

Депутат Олександр Бистряков уже вкотре запропонував депутатам провести виїзну сесію.

— Давайте поїдемо за досвідом у Нові Санжари чи Нехворощу, — каже народний обранець. — Чомусь у Нових Санжарах немає проблеми з побутовими відходами. Там не смітять на вулицях і взагалі немає сміттєвих баків. От і поцікавимось, як новосанжарці вирішили цю проблему.

Та чи поїдуть депутати за досвідом у Нові Санжари — невідомо. Адже на пропозицію Бистрякова ніхто з присутніх не пристав.

Наступне питання в порядку денному стосувалося затвердження договорів, укладених міським головою. Депутат Володимир Рева з-поміж усіх угод звернув увагу присутніх на одну. Вона стосувалася виконання робіт із будівництва майданчика для відпочинку по вулиці Касьяна на суму 154 тисячі 212 гривень. Зокрема, мова йде і про спорудження фонтану в цьому місці. Договір заключний із комунальним підприємством «Водоканал». Володимир Рева висловив припущення, що фонтан не добудують. А пізніше його просто забетонують.

— У Кобеляках раніше вже будували фонтан, — каже депутат. — І що з того вийшло? Його забетонували. На мою думку, за ці кошти можна було б вирішити нагальніші проблеми в місті. Для прикладу, перекрити дахи на кількох багатоквартирних будинках.

Та не всі висловились так категорично. Олександр Ісип сказав, що гроші для будівництво майданчика в бюджеті є. Та їх неможливо використати.

— З «Водоканалом» ми домовились провести роботи із взаємозаліку, — каже Ісип. — Інакше їх оплатити зараз неможливо. Якби таким чином можна було працювати з облавтодором чи іншими підприємствами, то вже б і тротуари в місті відремонтували, і дороги. Але вони вимагають від нас лише «живі» кошти. Та, зрештою, депутати таки проголосували за це питання. І лише Володимир Рева утримався.

Насамкінець розглянули розділ «різне». Секретар міської ради Сергій Галушко розповів, що на сьогоднішній день до Кобеляцького району зі сходу України переїхали багато біженців. Здебільшого ці люди приїжджають до своїх рідних чи знайомих. І вони потребують допомоги.

— До міської ради звернулось подружжя похилого віку, — каже він. — Чоловік і жінка розповіли, що останній раз отримували пенсію ще в травні. І сьогодні в них просто немає грошей, щоб купити собі щось поїсти.

Сергій Галушко запропонував створити так званий депутатський фонд, куди кожен бажаючий може внести ту суму, яку вважає за потрібне. І народні обранці підтримали таку ініціативу.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2014, 15:42 | Кобеляки | Суспільство
1. Гість / 12 липня 2014, 07:04
Чому Дарія Срібна забула написати про виступ кобеляцького районного прокурора по питанню скасування незаконного рішення міськради щодо заборони торгівлі на Підкові ? Чи прокурор то таке-не головне ?
2. ЗІД і Компанія / 12 липня 2014, 10:30
1.Гість
«Чому Дарія Срібна забула написати про виступ кобеляцького районного прокурора по питанню скасування незаконного рішення міськради щодо заборони торгівлі на Підкові ? Чи прокурор то таке-не головне ?»

Перелякані Сашком Білим прокурори займаються популізмом.Тобто лижуть попу уявівшій себе народом толпі.Якось уже стало звично що десяток підігрітих зальотних горлопанів ,це громада.Новосанжарська республіка в Кобеляках полюбому нарветься на своє АТО.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації