Вхід | Реєстрація

26 жовтня біличани підуть на вибори

Голосування в селищі відбудеться незалежно від того, чи призначать в Україні дострокові вибори до парламенту. Адже в Біликах необхідно обрати селищного голову.

Нагадаємо, що навесні, після бурхливих подій, пов’язаних із масовими протестами біличан проти діяльності холдингу «Бєлгранкорм», селищний голова Біликів Ольга Киричко написала заяву про відставку. Виконувати обов’язки керівника тамтешнього органу місцевого самоврядування почала секретар селищної ради Наталія Левонтівцева.

Та ось днями до редакції звернулися двоє біличан із ідентичним проханням: «Виясніть, будь ласка, хто зараз у Біликах головний. А то люди кажуть, що радою Латиш керує (колишній селищний голова, його на посаді змінила Ольга Киричко — редакція). А він право на це має? Кажуть, що й усі посади в раді зайняв».

У п’ятницю ми відвідали Білики. У селищній раді якраз збирались проводити засідання виконкому. Дізнавшись про мету приїзду кореспондента, Наталія Левонтівцева люб’язно погодилась прояснити ситуацію. Обклавшись рішеннями виконкому та сесії селищної ради, секретар розповіла: «По-перше, повідомляю земляків, що 26 жовтня в Біликах відбудуться вибори: будемо обирати селищного голову. Тепер щодо місії Юрія Петровича Латиша. Так, він зараз працює у селищній раді. Усе законно, усі рішення є, штатний розпис усе дозволяє. Протягом місяця Юрій Петрович виконував обов’язки голови громадського формування з охорони правопорядку. Але лише через те, що штатний працівник пішов у відставку. Основна ж посада в Латиша — заступник сільського голови. У основному, він займається втіленням у життя рішень виконкому. Якщо зовсім по-простому: Юрій Петрович — завгосп. Зараз, наприклад, він перевіряє підготовку до опалювального сезону наших багатоквартирних будинків, складає температурні графіки. Повірте, один селищний голова з усім обсягом роботи не справиться».

Появу ж усіляких чуток Наталія Левонтівцева пов’язує з майбутніми виборами. Швидше за все, боротьба за посаду селищного голови вестиметься між кількома кандидатами. І майбутні претенденти та їх групи підтримки вже розпочали агітацію й контрагітацію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2014, 12:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації