Вхід | Реєстрація

У Козельщинському районі знайшли малят, залишених рідною матір’ю у лісі. Наймолодша дитина померла

У Козельщинському районі знайшли малят, залишених рідною матір’ю у лісі. Наймолодша дитина померла

«Чому ви ховались і не кликали на допомогу?» - запитали у знайдених дітей міліціонери.

«Нас привела до лісу мама, сказала ховатись, сидіти тихо і нікуди не йти!», - відповідала старша Аня.

 

Історія, яка сталася на Козельщині сколихнула весь район та привела в шок навіть досвідчених правоохоронців з усієї області

Про те, що зникла 33-річна жінка з трьома маленькими дітьми повідомила до міліції її сусідка. Останній раз її, нібито, напідпитку бачили на місцевому пляжі, а далі вона зникла у невідомому напрямку.

Тієї ж миті начальник міліції Козельщини Віктор Сербин відправив на пошуки зниклих майже весь особовий склад міліції. Правоохоронці обшукали територію всього села, навколишні лісові масиви, водоймище, опитували населення, але до ранку пошуки не дали результатів.

А вже наступного дня орієнтування зниклої матері та дітей облетіло всі засоби масової інформації області. На підмогу у пошуках негайно відправились спеціальні правоохоронні служби: оперативники, кінологи з собаками, рятувальники, козаки з місцевого громадського формування, лісники, мисливці і небайдужі мешканці села. Всі, як один намагалися найшвидше знайти родину.

«Ми відпрацьовували усі можливі версії, опитували родичів, встановлювали коло друзів, знайомих та найближче оточення. Навіть знайшли водія, який впізнав жінку, яка начебто того дня їхала в його автобусі до Кременчука з дітьми. А потім вже було встановлено, що саме в містах Комсомольськ та Кременчук мешкають знайомі зниклої», - говорить Віктор Сербин, начальник Козельщинського райвідділу міліції.

 

Був момент, коли міліціонери розгубились і зайшли в тупик

Вже скоро матір відшукали, але малюків поряд з нею не було.

«Я не знаю, де мої діти, нічого не пам’ятаю», - ледь говорила нетвереза жінка. Вона, як з’ясувалося, вже третю добу відпочиває у малознайомих людей, але що з її дітьми сказати так і не змогла. Саме тут міліціонери розгубились. Де ж ці діти? Скільки часу пройшло, а про місце перебування 5-річної Ані, 3-річного Максима та півторарічної Соні ніхто не знає.

На Козельщині пошуки малих ніхто не припиняв ні на мить. Шукали в лісах, на болотах, на берегах річки Псел. Всього правоохоронці обійшли близько 100 гектарів місцевості. Малят постійно кликали, але все марно.

На допомогу правоохоронцям залучилося місцеве населення, працівники лісового господарства, мисливці. Всі добре розуміли, що не можна втрачати ні секунди, адже з малими Анею та Максимом могло трапитись все що завгодно. Міліціонери розуміли – зупинятися не можна, адже пройшло вже більше трьох днів і може статися непоправне.

 

Старші пили воду з Псла, а маленькій мама наказала не давати, бо вона «грязна»

3 серпня місцевий пастух, вигнавши худобу на пасовище побачив маленький дитячий черевик і одразу ж покликав розшуковців. Тією ж стежиною до лісу знову направилась група правоохоронців. Підійшовши ближче міліціонери з козаками побачили маленькі силуети, які ховалися за деревами.

«Ідіть сюди, до нас!», - кликали малих міліціонери.

«Ми нікуди не підемо, мама наказала сидіти і ховатись за деревами!» - відвідав дитячий голос.

Роздягнені, налякані, виснажені та голодні, двоє малих дітей ледь живі стояли перед розшуковцями. А за декілька метрів побачили і дитячий візочок, в якому лежав мертвий малюк.

«Сестричка в колясці не ворушиться і не плаче», - говорила дівчинка, показуючи на візок.

Навіть міліціонери від побаченого були у шоковому стані.

Можна лише уявити, який жах пережили ці двоє. Вони не раз чули «дядь», які щось кричали, кликали, бачили світло ліхтарів у ночі, але сиділи тихо і ховались, бо так наказала матір. Дикі звірі, змії та гадюки, бродячі собаки – і це не все, що могло чекати на залишенців у лісі.

 

За декілька днів до цього, жінка оформила статус багатодітної родини

«Катерина була не місцевою, але нічого поганого я про неї сказати не можу. Вийшла заміж за нашого хлопця, народилися дітки. Жили вони бідно, можливо випивали, але я навіть і подумати не могла б, що таке може трапитися. Хто ж зараз сам пече хліб, а вона пекла», - говорить голова сільської ради. А в селі люди до цього часу не можуть прийти до тями.

Зараз горе-матір у ізоляторі. До цього часу ні слів, ні пояснень, лише: «Не пам’ятаю!» Над цією справою наразі працюють слідчі, проводиться перевірка.

Стосовно жінки порушено кримінальне провадження за частиною 3 ст.135 (залишення в небезпеці особи, яка позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство) Кримінального кодексу України. За скоєне матері загрожу покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Аня та Максим у лікарні. Медики зробили усе можливе, щоб на їх обличчях знову засяла усмішка. Зараз вони граються, бешкетують і майже забули жах, який пережили. Правда сумують дуже, що поруч маленької сестрички немає.

Персональні дані осіб змінено з потреби захисту інтересів відповідально до Закону України «Про захист персональних даних».


Автор: Юлія Лещенко, ВЗГ УМВС України в Полтавській області, Олексій Безкібальний, Козельщиинський РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2014, 13:37 | Козельщина | Надзвичайне


1. светка / 5 серпня 2014, 13:46
Маму розстрілять!
2. Істина / 6 серпня 2014, 07:23
4.traktorist
«Зараз левова частка дітей народжується алкоголіками та олігофренами,яким потрібні гроші на пропой,а не діти!»
Сташно,але факт.Відміняти допомогу на дітей неможна,але заохочувати 6-осту,чи 7-ому дитину ідея не найкраща,зрозуміло що більшість таких випадків ,це бізнес,або забобонність.Заохочувати потрібно народження трьох дітей.Призначити в совбесі персонально відповідальну особу,яка буде наглядати за використанням коштів,або приймає рішення про припинення виплат,та подає інформацію про неналежне виконання батьківських обов"язків до відповідних служб.
3. шофер / 6 серпня 2014, 16:02
Тим хто тут почав бикувати за "бізнес" на виплатах та відміну виплат. Уявіть собі таку картину - посеред центру Кобеляк, чувак пляше що аж дим із під черевиків вилітає. Але баяна ніде не чути.. Питання - а від чого ж тоді пляс? От приблизно так виглядаєте і ви. Зразу стає зрозуміло що ви холостяки не у сім*ях. Ну у всякому разі, із моменту введення системи виплат, дітей у вас точно не народжувалося, це як мінімум. Інакше гоніва не писали би.

Вобщем не пляшіть без баяна.
4. Істина / 6 серпня 2014, 23:15
6. шофер
«Тим хто тут почав бикувати за "бізнес" на виплатах та відміну виплат. Уявіть собі таку картину - посеред центру Кобеляк, чувак пляше що аж дим із під черевиків вилітає. Але баяна ніде не чути.. Питання - а від чого ж тоді пляс? От приблизно так виглядаєте і ви. Зразу стає зрозуміло що ви холостяки не у сім*ях. Ну у всякому разі, із моменту введення системи виплат, дітей у вас точно не народжувалося, це як мінімум. Інакше гоніва не писали би.

Вобщем не пляшіть без баяна.»

Яка вишукана аналогія.Самі подумайте :"бикувати",без баяна.Дуже інтелектуальна філософія.Тож відповім, діти в мене є,таких виплат не отримувала.Але мені,як матері, боляче бачити подібні до зазначених в статті сім"ї,де дитячі гроші потрібні щоб пити горілку.Сама знаю сім"ю, в якій батько без сорому казав:"Маша ,гроші за малого вже не платять,пора шостого робити",а діти босі,голодні,батьки п"ють часто.Вам шофере,не зрозуміти відчуття матері,яка виховує двох дітей,коли бачить отих нещасних непотрібн
их,народжених для бізнесу діток.Оце вам й гоніво без баяна.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації