Вхід | Реєстрація

«Мой папа добивает хохлов…»

Місяці військових дій на сході України витворили нову реальність: із героями і зрадниками, із полоненими, заручниками та біженцями (людьми, які змушені через різні обставини полишати домівки, родини і тікати у невідомість із своїх рідних міст). Вони вже встигли дізнатися, що таке війна. Над їхніми головами літали кулі. Вони чули плач дітей. Бачили сльози матерів та смерть рідних. У такий непростий час чимало кобелячан допомагають переселенцям. Знаходять їм житло, приносять продукти та необхідні речі.

На перших утікачів із Криму суспільство відреагувало емоційно. Із великим співчуттям. Це був перший досвід України у прийнятті біженців із власної території. А от до втікачів із Донбасу придивляються вже дещо пильніше. Адже все частіше в медіа з’являється серія негативних матеріалів, пов’язаних із жителями сходу. Зокрема, що вглиб України їдуть не лише люди, які вболівають за долю нашої держави та з різних причин змушені тікати з окупованих територій, але й прибічники народних республік.

Нещодавно одна знайома переповіла неприємну історію, яка трапилась із нею на міському автовокзалі. Жінка розповіла, що, чекаючи на свій автобус, звернула увагу на маленького хлопчика, який радісно бігав просторим залом. Почула, що той говорить російською. І вирішила поцікавитись, звідки він приїхав. Хлопчик відповів, що з Луганська.

— А твій тато де? — далі питає моя знайома.

— Мой папа добивает хохлов. Когда добьет, тогда и приедет к нам, — спокійно сказав хлопчик.

Це лише одна з жахливих історій. І чим далі, то подібні розповіді доводиться чути все частіше. Така собі іронія долі: жителі Донбасу, тікаючи від війни, шукають прихистку в інших регіонах країни. Одурманені російською пропагандою люди намагаються облаштувати своє життя серед «хохлів», «бандерівців» чи «радикальних націоналістів».

У той же час дедалі частіше ми чуємо, що з Донбасу виїжджають чимало здорових та боєздатних чоловіків. Багато з них прикриваються статусом «бєженєц» і вимагають безкоштовного прихистку та фінансової допомоги. Тоді, як визволяти схід від терористів їдуть хлопці з Кобеляк, Полтави, Волині чи Київщини. Хоча останні раніше не виходили на проросійські мітинги із закликами «Рассія!» та «Путін памагі!». Вони не махали триколорами та не вимагали від’єднання якихось областей від України. Та коли над нашою країною нависла біда, ці хлопці й чоловіки мовчки взяли до рук зброю і пішли захищати свою землю.

Ні, я не стверджую, що всі жителі сходу підтримують сепаратистів. Хочеться вірити, що таких — меншість. І декому дійсно потрібна наша допомога. Та однозначно, що чоловіки-біженці з Донбасу не повинні відсиджуватись у тилу, коли призовники з центральної чи західної України проливають кров у боротьбі з сепаратистами. Вони повинні розуміти: якщо у нас спільна країна, спільна в ній біда, то й спільними мають бути зусилля у боротьбі з цією бідою.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 серпня 2014, 09:10 | Кобеляки | Редакційна


1. Боб Роб / 8 серпня 2014, 19:35
На донбасі живуть переважно гібриди кацапів,українців,казачков,чеченів,інших національностей,тому ні національної гордості,ні особливої шани до своєї держави не чекайте.Відсили відсотків 20-30 людей які тяжко працюють,вони й відбудовуватимуть свій край,всі інші бандюки і шпана.
2. мешканец / 9 серпня 2014, 17:34
1.Боб Роб
«На донбасі живуть переважно гібриди кацапів,українців,казачков,чеченів,інших національностей»

Хлопчик, ты кто такой, чтобы оценивать людей. проживающих на Донбассе? Скоро увидимся, расскажешь мне про бандюков и шпану. И друзьям моим Донбасским в лицо скажешь. А если не хочешь со мной встречаться, лучше куда-нибудь в Венгрию езжай сразу. Хотя и в Венгрии осенью буду. Привет, Беликский Мешканец.
3. ГістьЯ / 9 серпня 2014, 17:39
Не вылечили...
4. глядач / 11 серпня 2014, 16:58
«Я с уверенностью это пишу, так как сама была свидетелем этой истории с мальчиком! САМА !!! » Погана з вас захисниця, коли пишете мовою тих, хто вбиває наших хлопців.А що Даша любительниця видавати чутки за правду-то це факт.
5. Сергій / 11 серпня 2014, 17:33
16.Гість
«Тоже " сам была свидетелем этой истории с мальчиком! САМ !!!"?))))»

Та нє. Люди зі Світлогірська розказували. А шо,по вашій логіці опять видумка?
6. Сергій / 11 серпня 2014, 17:41
18.гостинець
«ну да, я ж не бачив)»

І шо, все шо ти не бачив це брехня?
7. гостинець / 11 серпня 2014, 17:46
ну канешно.Я ж не бачила.а ти бачив чи шо?
8. Йорк / 11 серпня 2014, 17:53
Маленький мальчик на вокзале гулял,
Добрую тётеньку там повстречал.
«Где же твой папа?» — тётя спросила.
«Хохлов добивает!» — ответил он криво.
__________________________________________________

Екскюзі муа за творчєство.
Даша, так це страшилка з інтернету, чи реальна історія з кобеляцької авточки?
9. Гість / 11 серпня 2014, 17:59
21.Йорк
«Даша, так це страшилка з інтернету, чи реальна історія з кобеляцької авточки?»

Це - маразми енд фантазми. Многім замєняють оргазми)))
10. Гість / 11 серпня 2014, 18:10
24.гостинець
«тобі вже замінили?»


5 минут ржачки тожеравноценны оргазму. Так что, не то чтобы так уж заменили, но дополняют конкретно))))
11. гостинець / 11 серпня 2014, 18:18
25.Гість
«дополняют конкретно»

уже давно?
12. Гість / 11 серпня 2014, 18:31
Та для чого вам Світлогірськ? Вийдіть до нас на Заіки ввечері. Там "бєжєнці" так шашличками з пивком балуються, що аж противно!!! А ведуть себе як вища раса!
13. Гість / 11 серпня 2014, 18:34
26.гостинець
«уже давно?»

С начала декабря))) Всё доставляют и доставляют...)))
14. Гість / 11 серпня 2014, 18:34
27. Гість
«Та для чого вам Світлогірськ? Вийдіть до нас на Заіки ввечері. Там "бєжєнці" так шашличками з пивком балуються, що аж противно!!! А ведуть себе як вища раса!»

Шо, жаба давить?))
15. гостинець / 11 серпня 2014, 18:41
28.Гість
« Всё доставляют и доставляют...)))»

Пивко с шашличками?
16. Гость / 11 серпня 2014, 18:43
Серебряна написала правду 100% !!! У моей куми квартирують переселенці, Та ім годить, як болячкам! Сніданок із двох блюд чуть не в постіль, обід із трьох, вечеря і т,д. і т,п, І зовсім случайно почула розмову своеі "переселенки" по телефону:" Та с нами здесь носятся! Кормят как на курорте, сами стирают, за нами убирают! Та что с них взять! Они же лохи! " Як вам це?Знову скажете брехня? А я вірю 100%!!!
17. Гість / 11 серпня 2014, 18:45
30.гостинець
«Пивко с шашличками?»

Пивко не предлагать! От него кавунчик растеть, а хвостик сохнет)))
18. гостинець / 11 серпня 2014, 19:09
32.Гість
«Пивко не предлагать! От него кавунчик растеть, а хвостик сохнет)))»

C такими кавунчиками полгорода ходит, а на счет хвостика не знаю)))
19. Гість / 11 серпня 2014, 19:42
А оце вже інтересніше Посилання на www.youtube.com
20. Гість / 11 серпня 2014, 23:35
35.Гість
«А оце вже інтересніше Посилання на www.youtube.com»

Сидить гопник з автоматом і розповідає, що він - щастя і радість для України, вішайтесь бандеровці, скажемо "так" "федеративній Україні цілком і повністю у складі РФ". Стандартний маразматик.
21. Танька / 11 серпня 2014, 23:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Шафьор,кстаті,кажись, тебе давно не називали далбайобом.
22. Гість / 12 серпня 2014, 01:16
36.Гість
«Сидить гопник з автоматом і розповідає, що він - щастя і радість для України, вішайтесь бандеровці, скажемо "так" "федеративній Україні цілком і повністю у складі РФ". Стандартний маразматик.»

Та може й таке...
Тільки згадую, що в лютому тут називали маразматиком того, хто прогнозував громадянську війну. І так тут вроді плювалися, кричали, що і буть такого не може... ну і хто маразматик?)))
23. шофер / 12 серпня 2014, 10:53
39.Чудо Юдо
«Чув подібних історій не одну. Я думаю, що звідти всякі їдуть: і нормальні, і не дуже.»

Чудо, ти віреш у те, що оця історія нормальна:
Жінка ... чекаючи на свій автобус, звернула увагу на маленького хлопчика ... що той говорить російською. І вирішила поцікавитись, звідки він приїхав.


Слухай, от я сьогодні був вранці на вокзалі, побачив там незліченну кількість дітлахів котрі говорили російською. Для тебе така картина звичайна? А от мене ето так сильно шокірувало, шо я почав усіма цікавитися - шо воно за хрень така нездорова?! Як це так - дитина розмовляє російською - єто же жесть, согласісь!! Так я поки всіма перецікавився хто вони такі, та хто їх батьки - чуть чоку не дався. Шеренга черги на допит стояла метрів зо двісті.

---------------

Приблизно такий самий зміст був у камента №2, котрий видалили під правилами 2.2 (цитата):
2.2 У коментарях недопустимо використовувати нецензурну лексику, апелювати до речей інтимного характеру.


Матюкальщини та мне було - отвчаю (хоча вона закривається спойлером). А от пристьоб до інтимного характеру...

------------------

І от така картина - ти людині підказав шо вона лажонулася, а у відповідь поповнення ще більшого гоніва, тіпа каменти №8, №15, і ще зо штук 5 за саму сєбя любімую.

Правду кажуть приказкою - поки себе не похвалеш... ))
24. Чудо Юдо / 12 серпня 2014, 11:21
40. шофер
«Чудо, ти віреш у те, що оця історія нормальна: »

Я думаю згадана у статті тітонька просто причепилася до малого язиком почесати, багато тітоньок так роблять. Бігала незнайома дитина - дай посюсюкаюся. А та у відповідь вона вивалила отаке. Чому не може бути? Може.
Не думаю, що Дарія мала на увазі, що жінка звернулася до малого лише через те, що він розмовляв російською. Може виразилася недостатньо точно. Нічого сверхстрашного у цьому немає.
Зате і нам у коментах було про що язика почесати :)
25. шофер / 12 серпня 2014, 16:42
Розділю із Вами всима свою думку, котра останніми днями мене не покидає. А думається мені весь час за Бацька Лукашенка, котрий настільки віддався у залежність від Росії, що заради неї готовий чорне називати білим і навпаки. Задаюся питанням - чому так? Чому він не веде свою країну до незалежності від такого агресора? Тому що він зрадник? Чи можливо тому що в силу здорового глузду він ще задавно зрозумів, що проти велитенського медведя краще не рипатися... Що розумніше навпаки - грати у гру за його правилами, але натомість мати мирне небо над головами своїх людей. Можливо Бацька саме так розміркував? - чого не сказати про нашу "бригаду англічан", котра повела Україну напрямком незалежності від майже гаранта миру!

Бачите, ми можемо любити чи ненавидіти Росію. Та у світовому протистоянні, розподіл впливу на сьогодні такий, що для виживання вибору у нас немає - кого любити, а кого ганьбити. І плюнувши Росії у лице, ми зробили, можливо, фатальну помилку. Навіть якщо по суті ми були праві - чи є така ідея, котра варта людського життя?

Можу вас запевнити, що прийдешня "шоколадна влада", розпочинаючи свою політику, чудово розуміла про велику ймовірність війни з Росією, як наслідка своїх дій. Але свої позиції поставила вище за людські життя. А можливо все що зараз відбувається, саме так і заплановано.

Думка яка нам дуже не довподоби, але з якою ж дуже складно непогодитися - дизкомфортна правда: Посилання на www.youtube.com
26. шофер / 12 серпня 2014, 16:48
Як би ця влада справді думала за свій народ, побачивги реальні загрози із боку Росії вони вже давно відступили би назад від отої клятої Єври, заради миру для людей. Бо на тому світі євро нам не потрібне.
27. мешканец / 12 серпня 2014, 17:07
44. шофер
«Розділю із Вами всима свою думку, котра останніми днями мене не покидає. А думається мені весь час за Бацька Лукашенка, котрий настільки віддався у залежність від Росії, що заради неї готовий чорне називати білим і навпаки. Задаюся питанням - чому так?»

Шофёр, ошибаешься. Нет никакой "залежности". Ты просто не был в Беларуси. Единственное неудобство - нельзя фотографировать резиденцию "батьки". Но, поверь, на этом неудобства кончаются. Если б на Украине был такой порядок и процветание)))
28. Депутат / 12 серпня 2014, 17:28
Ну тепер все ясно з цим мешканцьом. А то читаю і не розумію, що Вовка, що він одинаково шкалят.
29. мешканец / 12 серпня 2014, 18:04
49.Депутат
«Ну тепер все ясно з цим мешканцьом. А то читаю і не розумію, що Вовка, що він одинаково шкалят.»

А по существу?
30. Алексей / 12 серпня 2014, 22:26
История это цикличный круг, который делает постоянные и регулярные обороты!Слова ребенка есть правда его родителей, однако не есть истина в его устах. Похожее мы можем прочитать в книгах Серафимивича, Шолохова и Федорова, про эпоху гражданской войны 1917 - 23 годов. Поэтому современникам не имеет смысла давать оценку, можно только глотку и сраку разорвать.
31. Гість / 13 серпня 2014, 12:47
3.мешканец
« и в Венгрии осенью буду.»

мартишко , хіба що в зоопарку нашого міста ти в окремій клітці жити будеш.
32. гість999 / 13 серпня 2014, 13:20
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ну доїбала пацана Дашина знайома,от і рішив він її трохи шугнути, шоб відчепилась,ділов то...
33. Гость Я / 13 серпня 2014, 15:16
Ви знвєте, мені чомусь дуже образливо читати про таку недовіру до цієї інформації, якби я особито все це не бачила! Вся ця історія так мене розізлила, що я ,навіть, узнала не тільки адресу, за якою вони з мамою проживають, а й номер дит.садка і ,навіть прізвище виховательки до якої він ходить в групу!!!Але не хочеться впутувать людей.А така недовіра "шофєра" до цієї історіі викликана тільки одним! Він звик всих судить по собі! От і все!
34. мешканец / 13 серпня 2014, 18:58
52.Алексей
«История это цикличный круг, который делает постоянные и регулярные обороты!Слова ребенка есть правда его родителей, однако не есть истина в его устах.»

Наоборот, Алексей, "устами младенца глаголет истина...". А про книги не надо, есть много гораздо более достоверных источников (рассказы жителей Полтавщины того времени, записанные и систематизированные). У многих родственники прошли через горнило революции и гражданской войны. На Полтавщине события развивались совсем не по Серафимовичу и, тем более, по Шолохову ;-)"Учите матчасть))".
35. Микола Гузчeнко / 14 серпня 2014, 11:44
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
59. шофер
«На єтом етапі - отїбись.»

Яке оригінальне звертання до дами... Я якось уже думав, що Хуліо виснажився, а воно ні - напор гімна б’є з новою силою. Статус найтупішого галімого далбайоба на сайті підтверджено. Атестацію пройдено. Конгретьюлейшнз.
36. Пепсі / 14 серпня 2014, 18:11
Ну ну,,,,,,
37. шофер / 14 серпня 2014, 18:13
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
60.Микола Гузчeнко
«Яке оригінальне звертання до дами...»
Коля для тебе окремо поясню.
Якщо людина фальшивить - мені глибоко пофігу якої вона статі.
Якщо я у людині помітив фальш - у моїх очах це вже і не чоловік, і не жінка... це липа.
Фальш - саме те, через що людина у моїх очах зникає як особистість, до нуля.
Справжність - те, за що я в першу чергу високо ціную собаку, на порядки вище людини.

Багато речей можу пробачити, зрозуміти, але не фальшивку.
38. Пепсі / 14 серпня 2014, 19:35
Цьом цьом, мням, мням - це клас, а все інше не виходило.
39. шофер / 14 серпня 2014, 22:21
Якщо на магнітофоні грає пісня, яка вам неподобається - ваші дії? Ви поміняєте касету, чи поб*єте колонку?

пс. Ето не серйозно...
40. arturwanga / 8 жовтня 2014, 08:25
Все бiльше i бiльше переконуюсь що бiльшiсть жителiв Донбасу це фашисти
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації