Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі сталася масштабна пожежа

У Кобеляцькому районі сталася масштабна пожежа

Унаслідок якої, за словами очевидців, вигоріло більше двадцяти гектарів лісу.

На сайті обласного Управління державної служби з надзвичайних ситуацій ми знайшли офіційну інформацію. Згідно неї, першого серпня ближче до 16 години дня поблизу села Кустолові Кущі сталася пожежа в лісовому масиві, який належить державному підприємству «ПДЛП «Полтаваоблагроліс»». Про надзвичайну ситуацію повідомили жителі села. Саме вони побачили, що дим підіймається над лісовим масивом, і зателефонували до служби «101».

У гасінні лісової пожежі брали участь 15 одиниць техніки та 125 чоловік особового складу обласного Управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Також була застосована техніка лісництва та місцевого фермерського господарства. До гасіння пожежі залучилися й місцеві мешканці. Завдяки спільним зусиллям вдалося запобігти загибелі лісу на площі майже 1400 гектарів.

За офіційною інформацією, вогнем знищено двадцять гектарів лісу, хоча очевидці стверджують, що внаслідок пожежі постраждала значно більша територія. Наразі здійснюється патрулювання лісового масиву та ліквідація осередків горіння. Перевірку за фактом пожежі проводять слідчі органи обласного Управління внутрішніх справ. На місці події працює оперативна група обласного Управління ДСНС.

Тема пожежі поблизу села Кустолові Кущі стала найголовнішою на минулій щотижневій апаратній нараді Кобеляцької райдержадміністрації. Виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького районного сектору Управління ДСНС Юрій Гребенюк сказав, що причиною загорання стало необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

— Найбільше горіло в п’ятницю та суботу, — каже Гребенюк. — У неділю — вже менше. Хоча в ніч на понеділок нам доводилось виїжджати та гасити полум’я тричі. Зараз на місці перебувають сім підрозділів державної служби з надзвичайних ситуацій області. Наразі ситуація — під контролем.

Голова Кобеляцької районної ради Василь Мирошнеченко підняв тему недостатньої кількості інвентарю в рятувальників. Мовляв, вони приїхали, а гасити пожежу було нічим. Та Юрій Гребенюк відповів, що весь особовий склад, який виїжджав на виклик, був повністю забезпечений інвентарем.

— Звісно ж, для людей, які прийшли на поміч пожежникам, у нас не було лопат та іншого знаряддя. Весь необхідний інвентар був лише у пожежників, — сказав він.

Лісничий Кобеляцького агролісництва Юрій Волошин припустив, що причиною загорання лісового масиву міг бути не лише людський фактор.

— Тільки відбулась пожежа, як почали поширюватись чутки, що нібито це літак упав над лісом і загорівся, — каже Волошин. — Це — неправда. Ніякий літак там не падав. На цей момент пожежу вдалось загасити. Та, не дай Бог, буде вітряна погода, то знову може розгорітись. Тим більше, що така небезпека існує, бо поруч знаходиться болото і горить торф.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 серпня 2014, 13:36 | Кобеляки | Надзвичайне
1. служащий / 8 серпня 2014, 23:51
Всі тушили, а голова РДА шукав монети ,аргеолог хренов
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації