Вхід | Реєстрація

Хто такі резервісти?

Хто такі резервісти?

Резервісти — це громадяни, які в добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань. Вони мають можливість виконувати обов’язки служби без відриву від основної своє трудової діяльності.

Службу у військовому резерві проходять громадяни, придатні до неї за станом здоров’я.

Громадяни, які виконують військовий обов’язок шляхом проходження служби у військовому резерві, є резервістами. Граничним віком перебування у військовому резерві є граничний вік перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду:

— військовозобов’язані, які мають звання рядового, сержантського, старшинського складу — 50 років;

— молодший офіцерський склад, майор, підполковник — до 55 років, полковник — до 60;

— вищий офіцерський склад — до 65 років.

На службу у військовий резерв приймаються громадяни (крім тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації), які пройшли професійно-психологічний відбір, перевірку рівня фізичної підготовки та визнані придатними до служби у військовому резерві за станом здоров’я:

— громадяни, які не мають військових звань, з відповідною освітою, віком від 18 до 40 років — на службу у військовому резерві на посадах рядового складу;

— військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою, віком від 18 до 40 років — на службу у військовому резерві на посадах рядового, сержантського і старшинського складу;

— офіцери запасу, які не досягли граничного віку перебування в запасі другого розряду, — на службу у військовому резерві на посадах офіцерського складу.

У разі прийняття громадянина на службу у військовий резерв із ним укладається контракт про проходження громадянином України служби у військовому резерві Збройних Сил України. Перший контракт від 3 до 5 років.

Під час проходження служби у резерві присвоюються чергові військові звання. Матеріальне і фінансове забезпечення резервістів чітко визначене відповідними законами та постановами Кабінету Міністрів України.
Резервісти забезпечуються безкоштовно військовою формою і харчуванням у військових частинах. За період перебування на зборах і заняттях їм виплачуються добові.

Тим, хто працює, нараховується середня заробітна плата, а безробітним виплачується грошове забезпечення в розмірі мінімальної заробітної плати в Україні. За призваним на збори резервістом на підприємстві зберігаються місце роботи, його посада і середня заробітна плата незалежно від форм власності його організації і підприємства.

Крім цього, тим резервістам, які виконали програму бойової підготовки і не мають правопорушень, пов’язаних із проходженням служби, за рік виплачується одноразова грошова премія у розмірі:

— вищому офіцерському складу — 3100 грн.,

— старшому офіцерському складу — 2800 грн.,

— молодшому офіцерському складу — 2500 грн.,

— прапорщикам, старшим прапорщикам — 2200 грн.,

— молодшим сержантам, сержантам, старшим — 1900 грн.,

— сержантам, старшинам, старшинам 2 статті, старшинам 1 статті, головним старшинам, головним корабельним старшинам, рядовому складу — 1600 грн.

Підготовка резервістів проходить шляхом участі у польових виходах, навчаннях, тренуваннях. Проведення зборів з резервістами проводиться, як правило, з урахуванням побажань самого резервіста та роботодавця. Про строки та місце проведенням зборів військова частина повідомляє резервіста у грудні місяці кожного року. Резервіст повинен прибути до місця проведення зборів протягом 24 годин.

Зараз резервістами та військовозобов’язаними комплектуються підрозділи охорони, які будуть розгорнуті за окремим розпорядженням при кожному районному (міському) військовому комісаріаті Полтавської області. У їх обов’язки буде входити охорона важливих державних об’єктів району (міста), забезпечення охорони громадського порядку.

Відбір резервістів здійснюється на офіцерські посади (командир роти, заступник з виховної роботи та на посади головного сержанта, сержанта з матеріального забезпечення, водія-радіотелеграфіста.

За інформацією звертатися:

— обласний військовий комісаріат (Полтава), тел. (05322) 2-98-17;

— районний військовий комісаріат (Кобеляки), тел. (05343)3-10-60.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2014, 09:17 | Полтавщина | Суспільство


1. мешканец / 25 серпня 2014, 19:10
4.Бувалий
«О, Мєшканєц намалювався! Де вчора пропадав? Мабуть, День Незалежності відзначав? До речі, де поздоровлення?»

Бывалый, привет! Повторюсь, заселяли беженцев из Донецка в детский лагерь. Трое суток уже "на ушах". Надо же было не ударить лицом в грязь перед соотечественниками;-) А дня незалежности больше нет. Нет украины. Закончилась она. Теперь - Новороссия.
2. Бувалий / 25 серпня 2014, 19:20
5.мешканец
«заселяли беженцев из Донецка в детский лагерь.»
Повезло їм, могли б і в Магадан потрапити. Ти ж їх там в обиду не давай! Та дивись, щоб не створили та СНР. Досвід вже є у них.
5.мешканец
«Нет украины. Закончилась она. Теперь - Новороссия»
Україна пишеться з великої букви. Запам*ятай, приїдеш -- перевірю. А що таке Новоросія, не чув...
3. шофер / 25 серпня 2014, 20:00
5.мешканец
«Нет украины. Закончилась она. Теперь - Новороссия.»
Якщо після таких слів ти до завтра залишешся на свободі, тоді все що показують по телику про захват сепаратистів у різних областях - лише показуха.
4. мешканец / 26 серпня 2014, 18:44
6.Бувалий
«Україна пишеться з великої букви. Запам*ятай, приїдеш -- перевірю. А що таке Новоросія, не чув...»

Бывалый, привет! Парад в Донецке смотрел? Как в Москве в 44-ом. Молодцы! Донецк рулит! А после Одессы украина (пока) только с маленькой буквы, к сожалению. Это не страна и не республика, это какое-то образование.
5. мешканец / 26 серпня 2014, 18:46
7. шофер
«Якщо після таких слів ти до завтра залишешся на свободі, тоді все що показують по телику про захват сепаратистів у різних областях - лише показуха.»

Шофёр, конечно же на свободе, живой и здоровый! А ведь на АТО многие "бандерлоги" не пережили этот день:-). Не ходите на АТО, тикайте!
6. читатель / 26 серпня 2014, 20:17
10.Полковник
« был капралом на армейском свинарнике.»

Я то думал что у него одна извилина от армейской фуражки,каюсь,был неправ в том что нехарашо отозвался о фуражке,у него в голове то что в свинарнике свиньи ему туда наложили.
10.Полковник
«Прочти мешканец, там так просто написано что даже ты поймеш,»

Производное от свиней не имеет интелекта,чем понимать-то.
7. ГригорійФ / 26 серпня 2014, 21:52
Я тут недавно знаходив як одна жінка красиво асоціювала мешканця з заср....., (вибачте моє виховання не дозволяє вжити це слово). Думав перебільшила чи безкультурна, але тепер хочу вибачитися за те що погано подумав про неї. Вона взагалі переменшила, бо як таких мешканців земля носить, не тут вони повинні мешкати.
8. мешканец / 27 серпня 2014, 03:59
10.Полковник
«Прочти мешканец, там так просто написано что даже ты поймеш, только не читай интерпретацию путинских идеологов, а первоисточник. »

"Полковник", шагом марш в школу, учить русский язык)))
Ахинею не неси про сибирское государство. Я здесь уже 30 лет работаю)) И про импортированный террор "не надо ля-ля". Неграмотный ты, "полковник". Врага не видишь настоящего. Самые большие враги внутри украины. По этом поводу появился хороший анализ Шария "День независимости. Подводим итоги". Прочитай, проанализируй и ответь, прежде всего, сам себе на вопрос: правда ли это?
9. мешканец / 27 серпня 2014, 04:05
12.Бувалий
«А ти бачив сьогоднішнє відео допиту твоїх співгромадян, що здались в полон? Ти там бачив хоч натяк на їх приниження, хоча вони й не мають статусу військовополонених?»

Бывалый, вот они ничего плохого не сделали, а про тех хлопцев с Донецкого парада я узнал за последнюю неделю непосредственно от жителей Донецка. Уже почти неделю у нас живут 140 человек. Как-то так.
10. Бувалий / 27 серпня 2014, 09:18
16.мешканец
«...они ничего плохого не сделали...»
Було б смішно, якби не було так сумно.
16.мешканец
« про тех хлопцев с Донецкого парада я узнал за последнюю неделю непосредственно от жителей Донецка.»
А що б вони інше могли б розповісти? Щоб відправили на Колиму?
11. не за баром / 27 серпня 2014, 10:58
у меня в подчинении было больше 180-и полковников, таких дураков, слава Богу, не было. Похоже, со сфинофермы. Только откуда про особистов слышал? Наверное, особист за письмо вызывал... :))
12. шофер / 27 серпня 2014, 13:23
Все таки є одна річ, у якій я 100% підтримую мєшканца - грубості та переходи на лічності, поважаючі себе люди у віртуальному спілкуванні ніколи собі не дозволять. Така поведінка робить дорослу людину - блотною шапною. У людей хоч із якоюсь самоповагою, такі розмови відбуваються тільки при прямому живому спілкуванні.
13. мешканец / 27 серпня 2014, 19:20
18.читатель
«Какие то жители Донецка живут неделю где то неизвестно где и рассказывают "правду" о даунецком воскресном "параде",нестыковочка вышла,придумай новую сказку для оправдания действий рашистов.»

Читатель, надеюсь, скоро увидимся. Не забоишься моим друзьям, боевым товарищам, рассказать про "даунецк" и "рашистов" в лицо, либо тебя будем искать где-то на Волынщине? Я же сказал, что вернусь. И не один, а с друзьями, однополчанами. Не шучу.
14. мешканец / 27 серпня 2014, 19:23
17.Бувалий
«А що б вони інше могли б розповісти? Щоб відправили на Колиму? »

Бывалый, ты ошибаешься. У меня однокашники в Донецке. Сейчас.
15. ГригорійФ / 27 серпня 2014, 19:39
Да, Мешканці, Не за баром, а за туалетом, і інша гидота яка тут хизується собою, ображає поважних та мудрих людей уособлює собою деградовану путінською ідеологією націю, яка розвалиться найближчим часом. А за сибірську республіку і Путінський крах і я читав. Тому цим пахоликам які зайшли до нас на сторінку і сруть відкрито писати пропоную вивчити українську мову і не бикувати. Не ставати кацапами а бути людьми.
16. мешканец / 27 серпня 2014, 20:12
25.Гість
«Так ты еще бахвалишься своими боевиками в Лугандоне???Как же тебя понесло далеко...Прискорбно»

Пане Гicтю! Я бы на Вашем месте либо завязывал с разжиганием межнациональной розни, либо побыстрее собирал манатки и валил в схроны западенщины как минимум. Бо такие, как Вы, сильно портят ауру моей родной Кобеляччины. Смею Вас заверить, шо добраться До Вас очень легко, это меньше заправки как на БМП, так и на БТР. Но, как говорил в молодости мой комбат, "нафиг нам это гусарство". Всему своё время. Поверьте, пока я живой, я с народом Донбасса и Луганщины. Нас (украинскую диаспору в Сибири) поддерживают не только в России и за рубежом, но в родной Кобеляччине. Таких, как Вы, - меньшинство. И если я из России легко могу высказать своё мнение, то многим тысячам простых мешканцев нашего района этого делать совсем нельзя, да и незачем. Мы же не зря едим свой хлеб))) До скорого побачення!
17. Ліда / 27 серпня 2014, 20:22
Мешканцю, мешканцю, який ви зомбовано-обмежений чоловік чи жінка. Помилок ваш вовка наробив таких що весь світ кричить, вовка зупинись, а він як баран лізе на заклання. По Чечні дров наламав, але було як підкупити чеченів і відкупитися, це його врятувало, але Укпаїна не Чечня, не даремно він у вас ходить синій і щодня старіє, придивіться він уособлює майбутнє росії. Сильна Росія в Путінській ідеології. Модернізована армія і трішки мізки під Путінську стратегію майбутньої жертви. Якби він хотів мати братній народ поряд, то не задирав би ціну на газ, коли при владі був агент янукович. Не забирав би похабно Крим. Не застогсовував санкції до нашої продукції. Йому потрібно мудрості і братерського ставлення повчитися у Лукашенка, а не хворіти синдромом Наполеона та карлика на золотому унітазі, якого скоро змиє.
18. мешканец / 27 серпня 2014, 20:46
29.Ліда
«Мешканцю, мешканцю, який ви зомбовано-обмежений чоловік чи жінка. Помилок ваш вовка наробив таких що весь світ кричить, вовка зупинись, а він як баран лізе на заклання. По Чечні дров наламав, але було як підкупити чеченів і відкупитися, це його врятувало, але Укпаїна не Чечня, не даремно він у вас ходить синій і щодня старіє, придивіться він уособлює майбутнє росії. »

Лида, здравствуйте! Мне искренне жаль, что Вы не владеете правильной информацией. Вероятно, Вы не были в России в последние годы,не представляете тех перемен, которые произошли в стране. Поверьте, я каждый год приезжаю в Кобеляччину. Я живу рядом с Вами. За 23 года развалили всё, что строили мои деды и батьки. Всё растащили. Ничего не осталось. украина закончилась.
P.S. Не смотрите больше пятый канал. Вредно.
19. Гість / 27 серпня 2014, 20:50
А что так болезненно воспринимашь правду?)))Только что рассказывал об этике общения)))Диагноз подтвержден. Похоже, добавился спермотоксикоз)))).Принимай меры, необходимо серъезное лечение. Привет"з Кобеляччини", этнический украинец.
20. Гість333 / 27 серпня 2014, 20:51
21.мешканец
«Я же сказал, что вернусь. »

тобі вже було сказано раніше що багато кого в кінці земного щляху тягне туди де народився от і з тобою такеж сталося,тільки чи буде кому квіти на могилку тобі принести ще те питання.
24.мешканец
«сюда не за "поссориться", а просто пообщаться с земляками, "донести луч надежды", так сказать»

нормально спілкуватись з земляками в тебе чомусь не виходить,від тебе постійно пре пришибеєвщина,недолугий якийсь з тебе носій"луча надежды"
27.мешканец
«могу со всей ответственностью заявить,»

надто дрібний ти щоб таке заявляти від імені росії
27.мешканец
« Сибирь - это навеки Россия»

ти сам то вце віриш вивчай краще китайську,знадобиться майбутньому мешканцю Китаю.
27.мешканец
«Путин, управляя страной с населением свыше 140 млн. человек не допустил НИ ОДНОЙ ошибки во внешнеполитической деятельности»

ну що може бути в голові особи яка так сліпо поклоняється якомусь ідолу,не інакше як там у вас якась всеросійська секта типу "білого братства"яка затьмарює людям розум.
27.мешканец
« чего не скажешь о "правителях" украины»

зі своїми горе правителями ми якось самі розберемось без підказок і допомоги "білобратчиків".і пора вже запам"ятати що назва країни пишеться з великої букви"Україна"затям це. собі.
21. Чудо Юдо / 27 серпня 2014, 21:47
Люди, навіщо ви досі спілкуєтеся з цим Мєшканцем? Це або пристарілий подихаючий маразматік, або шизофренік із дурдому, якому дозволили сидіти в інтернеті.
На Донбасі уже во всю орудують "братні нам" російські десантники, убивають українських військових, а цей кацапський шизофренік тут одне і те саме в кожному коменті лепече. Нехай собі об стіночку з розгону уб’ється. Ігнорьте
22. Ліда / 27 серпня 2014, 21:55
Ми є, ми будемо, Бог благословив нас на чудове майбутнє, тому й переживаємо зараз тяжкі часи. І побудуємо ми новий дім який буде кращим від того що будували батьки й діди отакого мешканця. Дай Боже йому розуму і трішки гідності та відчуття того що ти українець а не перевертень.
23. шофер / 28 серпня 2014, 11:46
SH :)


24. мешканец / 28 серпня 2014, 14:00

Коментар видалено за порушення пункту 2.8 Правил користування сайтом
25. Танька / 28 серпня 2014, 14:47
Адміне, того мешканця можна заблокувати? Ну скільки можна все це читати і ігнорувати???
26. шофер / 28 серпня 2014, 15:02
41.Танька
«скільки можна все це читати і ігнорувати???»
У тім то і справа, що аби всі реально ігнорували, то була би найкраща блокіровка. Але ніхто не ігнорує.

Золотого тєльца, однажди колись, всі заігнорили - сам здриснув.
27. Admin / 28 серпня 2014, 15:26
Коментатор мешканец заблоковано за систематичну антиукраїнську пропаганду, без належних на те аргументів
28. мешканец / 28 серпня 2014, 16:14

Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
29. шофер / 28 серпня 2014, 16:59

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
30. шофер / 28 серпня 2014, 16:59

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
31. шофер / 28 серпня 2014, 21:38
53.Марина2
«вибачте за неосвіченність але як таке можливо»
Так само як у кожного будинку є своя поштова адреса, так у кожного інтернет-девайсу (компьютер, смартфон, WI-FI роутер) є своє оригінальне "інтернет-ім*я", по умному зветься "МАК-адреса". У чорний список можна завести "нікнейм", а можна і "МАК-адресу". І якщо у список попадає саме "МАК-адреса" конкретного девайсу, користувач того девайсу буде обмежений у тих функціях, котрі виставить адмін. Обмеженнями можуть бути можливість писати каменти (режим читання), чи взагалі заходити на сторінки.

Простіше кажучи, можна занести у список ім*я "Клава", а можна занести будинок де вона приживає - у другому випадку який би нікнейм Клава не обрала - вона все одно буде "Рід-Онлі (заблокована). Тільки заміна будинку (заблокованого девайсу) вирішить ситуацію - а це не дешево ))

А от же, коли адмін блокує користувача лише за нікнеймом, то важайте що адмін свідомо дає вам шанс виправитися, і продовжувати спілкування, просто під іншим- незаблокованим нікнеймом. Слід зауважити що заміна нікнейму, здавалося б дрібниця, та на справді така міра не із приємних )) Якщо я буду ким завгодно але не шофером - для мене це буде катастрофа )) Як не крути, але я шофер ))
32. Марина2 / 28 серпня 2014, 22:26
Дякую, все доступно і зрозуміло. А мій чоловік каже снайпера наймуть. Я чуть не повірила. Думаю може хто сидів жартував, писав аби писати, а вони снайпера. Приємно що є такі як шофер чоловіки. У мого не фатили енергії це пояснити. Не стільки наплів як налякав. Ще раз дякую.
33. Гість / 30 серпня 2014, 16:09
54. шофер
«Простіше кажучи, можна занести у список ім*я "Клава", а можна занести будинок де вона приживає - у другому випадку який би нікнейм Клава не обрала - вона все одно буде "Рід-Онлі (заблокована). Тільки заміна будинку (заблокованого девайсу) вирішить ситуацію - а це не дешево ))»

Фігня вопрос - єсть ПРОКСИ
34. Албанец / 30 серпня 2014, 16:39
57.Гість
«Фігня вопрос - єсть ПРОКСИ»

Всё верно. Пока все чесались, на Донбассе была создана полноценная армия. Вот оттуда и передаю привет землякам.
35. Албанец / 30 серпня 2014, 16:41
34.Чудо Юдо
«На Донбасі уже во всю орудують "братні нам" російські десантники, убивають українських військових, а цей кацапський шизофренік тут одне і те саме в кожному коменті лепече. Нехай собі об стіночку з розгону уб’ється. Ігнорьте»

Админ, Чудо Юдо разжигает межнациональную рознь. Предлагаю забанить.
36. Албанец / 30 серпня 2014, 16:44
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
37.Микола Гузченко
«Сосни хуйца, аміго. Ти Авакову спочатку подзвони, піздабол, а тоді вже вийобуйся мені тут. Ось ти подиви яке гімно!»

Админ, за систематическое применение ненормативной лексики предлагаю Мыколу забанить до 2020 года :))
37. Албанец / 30 серпня 2014, 16:50
54. шофер
«а можна і "МАК-адресу". І якщо у список попадає саме "МАК-адреса" конкретного девайсу, користувач того девайсу буде обмежений»

Шофер, это не так.
38. шофер / 30 серпня 2014, 16:53
Адмін, от він той приклад, коли блокувати потрібно не особу, а її девайс.
Не минуло і півроку.
39. Бувалий / 30 серпня 2014, 18:36
58.Албанец
«Пока все чесались, на Донбассе была создана полноценная армия. Вот оттуда и передаю привет землякам.»
Не перестаєш дивувати. На цей раз маніакальною шизофренією. Так як тебе тепер називати: "мєшканєц" чи "албанєц". Писав би вже краще "наполєон".
40. Гість333 / 30 серпня 2014, 21:46
65.Гість
«Можеш просто - "бєлий господін".»

І "совсем горячий да"
41. Гість / 30 серпня 2014, 22:05
Гляньте, як досить швидко обговорення статті про резервістів перейшло на пусті і в цілому безглузді взаємні звинувачення та образи.
Видно одним нічим зайнятися, ніж дрібно-мишачим зведенням віртуальних рахунків, а інші швидше за все виконують чиїсь злопакісні накази і свідомо чи несвідомо паскудять свою землю, свої Кобеляки, свій народ та й свою, нехай і досить недолугу, Україну.
Може багатьом і крутить в носі, але х Україна є, вона визнана в в світі, тоді як ДНР та ЛНР ніхто не визнає, а Росію і особливо її лідера ВЕСЬ цивілізований світ вважає агресором і негідною державою для 21-го сторіччя.
На жаль поки-що ніхто не може дати по зубах ненажерливому агресру, але ж ніхто й не може передбачити, що буде завтра, чи післязавтра. А якщо по темі - то кожна країна має і повинна себе захищати, то ж служба резервістів - на користь державі. Слава Україні 1 нехай зло повернеться сторицею до тих, хто говорить і робить зло для своєї землі і для своїх людей!
Ганьба лиходіям, лукавим, дурням, окупантам, їх прихвостням та поплічникам!
P.S.: На недобрі й мерзопакосні коменти не відповідатиму й іншим це раджу. Нехай самі давляться своїм злом.
42. Гість / 30 серпня 2014, 22:59
Та це ж не зарплата, а вього лише грошова премія. І за рік, а не щомісячно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації