Вхід | Реєстрація

«Дивимося з оптимізмом. Думаю, з газом будуть усі»

Головною темою апаратної наради у голови райдержадміністрації Володимира Паршевлюка цього тижня була інформація про стан підготовки закладів освіти, медицини та газового господарства району до опалювального сезону 2014-2015 років. Розгляд цього питання зайняв найбільше часу.

Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, що виникли за останній тиждень на території району, доповів представник рятувальників. Він повідомив, що ніяких надзвичайних ситуацій зафіксовано не було. Сталим залишився показник пожежної небезпеки. Через шалену спеку на даний момент він становить п’ятий клас.

Далі слово надали начальнику відділу освіти Юрію Зінченку. Очільник освітян в основному говорив про сумне: через нестачу коштів не проплачені акти обстеження димоходів, інші рахунки і т. д. А ті гроші, які є, не пропускає казначейство, яке працює в межах визначеного ліміту єдиного казнчейського рахунку. Також розповів Юрій Миколайович і про заходи економії стосовно опалення навчальних закладів у цьому році: школи можуть перевести на 6-денний навчальний тиждень, аби збільшити зимові і весняні канікули.

— Можливо, треба закупляти і більш економічні котли чи взагалі переходити на тверде паливо. Хоча, де ж тоді дрова чи пелети ті складати? — поділився з присутніми думками Юрій Зінченко.

Далі повернулися до розгляду другого питання: за минулий тиждень до райвідділку міліції надійшло 65 заяв та повідомлень. Відповів представник правоохоронців Ігор Кіденко і на запитання стосовно роботи колишньої олійниці в Руденківці: вже накладено арешт на майно, яке там знаходиться. Слідчі дії тривають.

— Коментувати повністю не маю права, адже таємниця слідства, — відповів правоохоронець.
Двома словами згадали і ситуацію, що сталася минулого тижня і вже встигла обрости чутками: застосування зброї органами Державтоінспекції під час перевірки документів у агресивного водія і пасажирів. За цим фактом уже проведено службове розслідування з участю органів прокуратури. У результаті дії інспекторів були визнані абсолютно законними.

Далі про підготовку до опалювального сезону розповіли представники центральної районної лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги та керівник Новосанжарського управління з експлуатації газового господарства Григорій Перерва.

— Дивимося з оптимізмом. Думаю, з газом будуть усі, — завершив Григорій Степанович.

У рамках розгляду четвертого питання згадували і ситуацію з «Земляками». Підприємство практично не працює. У ньому не залишилося жодного спеціаліста, лише є величезна заборгованість з заробітної плати. На підприємстві залишився один керівник, з яким немає зв’язку і якого ніхто не може знайти. Що з документами і заплаченими коштами — невідомо.

Також районна влада закликала всіх громадян найближчим часом утриматися від використання піротехнічних засобів та вибухових пристроїв під час гулянь і не тільки. Бо це зовсім недоречно по відношенню до військових, які приїдуть додому у відпустку і тут також чутимуть вибухи. Селищний голова Андрій Река вже навіть розпорядження видав і довів його до відома всіх керівників розважальних закладів та керівництва райвідділку, аби ті не допускали стрілянини під час гулянь.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2014, 17:38 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації