Вхід | Реєстрація

«Корисніше поєднувати відпочинок зі спортом»

«Корисніше поєднувати відпочинок зі спортом»

Жителі села Гайове, уже традиційно, відзначили свято Незалежності.
Ситуація, яка склалася в нашій країні, не дає приводу для радості та гучних гулянок. Але не потрібно забувати про свята, які усім свої своїм єством нагадують про силу, доблесть і звитяги українського народу. Не дарма президент Петро Порошенко у своєму виступі на Майдані сказав: «Свято Незалежності — немов Різдво. Бо в цей день народжується нова українська нація».
Саме свято Незалежності й об'єднало жителів Кобеляцького району на пляжу Веселий гай, що в селі Гайове.
На Веселий гай — із гарним настроєм та зарядом бадьорості
Стихійні пляжі здавна існували на берегах Ворскли. На них приїздили відпочивати як жителі району, так і приїжджі туристи. Одні пляжі молодь щовесни перекопувала лопатами, інші переорювали тракторами. Та бували й такі місця, для благоустрою яких збиралися всім населеним пунктом. Саме таким є пляж у селі Гайове. Протягом чотирьох років жителі цього населеного пункту прибирають територію поряд із берегом річки. А протягом усього весняно-літнього періоду вони відпочивають на цьому місці.
— Ми збираємося біля річки для відзначення фактично всіх свят, — розповідає Анатолій Соколов, місцевий активіст. — Пограти у волейбол, позмагатися з стрибків у воду. Корисніше й веселіше поєднувати відпочинок зі спортом, ніж сидіти в кущах і увесь час пити. Тому місцеві жителі й вирішили окультурити пляж: установили гойдалку, турнік, столики й лавочки для відпочинку, зробили волейбольне поле.
Розмову підтримав мешканець Гайового Олексій Болотюк:
— У багатьох в селі є сільськогосподарська техніка. Ми стараємось щороку переорати пляж. Якщо буде необхідно, то й розширимо. Тому що до нас відпочивати приїздять із Соснівки, Красного, Грицаївки, Василівки, Миколаївки та інших сіл. Буває, «дикуни» із міст заїжджають на цілі тижні. Ми завжди раді гостям. Влаштовуємо з ними різні змагання. Та попереджаємо всіх, що чисто там, де не смітять.
Жителі Гайового кажуть, що з появою в селі Анатолія Соколова багато що змінилося.
— Цей чоловік об'єднав нас. Він — головний активіст. Жодна гарна справа в населеному пункті не проходить без його участі, — каже місцева жителька.
Сам Анатолій Аркадійович не вважає себе зачинателем. Чоловік розповів, що підтримує здоровий спосіб життя:
— У 83‑му в журналі «Вогник» я прочитав публікацію про Порфірія Іванова та його систему загартування організму. Із того часу жодного разу не звертався в лікарню та не лікувався таблетками. Займаюся бігом, підтягуванням, піднімаю гирі. Постійно загартовую свій організм, обов'язково включаю туди водні процедури. Тим паче, що найкраще тренуватися і відпочивати біля річки. А відпочивати всією громадою у сто разів краще. Тож усі гуртом і працюємо над благоустроєм пляжу, який назвали Веселий гай. Бо приїздимо сюди з гарним настроєм і зарядом бадьорості. Найбільше хотів би відмітити Івана Гузєєва та Анатолія Жданєя. Це — люди слова, які завжди приймають активну участь у впорядкуванні пляжу. Крім того, спонсором заходів, які ми проводимо на березі річки та в селищі, виступає місцевий підприємець Руслан Каджаров.
Незалежність із віршами, гирею й феєрверком
Захід розпочався святковою програмою. Перед присутніми виступив Анатолій Соколов, який привітав гостей із Днем Незалежності. Чоловік нагадав, яка ситуація коїться зараз на сході країни та запропонував подзвонити на номер 565 і допомогти військовим. Потім усі вшанували загиблих у АТО хвилиною мовчання.
Перед гостями дійства власні вірші прочитали Тамара Косенко, Наталія Івашко та Олексій Горбуля. А Анатолій Аркадійович виконав для присутніх пісню Володимира Висоцького.
Після урочистої частини перейшли до спортивних змагань. Спонсор заходу Руслан Каджаров привітав спортсменів зі святом та побажав перемогти найкращим.
У заходах прийняли участь мешканці Гайового, Красного, Василівки, Лівобережної Сокілки і Миколаївки.
Змагання включали в себе: підтягування на перекладині, піднімання гирі, стрибки у воду, тенісний і волейбольний турніри та перетягування канату. Особливою родзинкою був конкурс із лазіння на 10-метровий стовп.
У змаганнях із волейболу перемогу здобула команда Красного, василівчани стали другими, а господарі — третіми.
У тенісному турнірі першим був Едуард Хурда з Лівобережної Сокілки.
У змаганнях із перетягування канату василівські силачі стали першими, красняни були другими, а гайовчани знову опинилися на третій сходинці. Також помірятися силами у цьому конкурсі взялися жінки Гайового, які мешкають на вулицях Піщана й Шевченка. Тут перемогли останні.
Найкращою в стрибках у воду виявилась жителька Комсомольська Дарина Краснова.
Перевірити свою силу й міць у піднятті 16‑кілограмової гирі визвались шестеро учасників. Найсильнішим у цьому змаганні став Руслан Пивовар, який підняв снаряд 64 рази.
У підтягуванні на перекладені перемогу здобув Борис Голубенко. Хлопець підняв своє тіло двадцять разів.
Єдиний зумів вилізти на стовп Ярослав Тітаренко. Він і став переможцем у цьому конкурсі. За свій рекорд хлопець отримав у подарунок від спонсора теля.
По закінченню змагань учасників нагородили дипломами, медалями та грошовими призами.
А далі на гостей святкування Дня Незалежності чекав феєрверк.

більше фото на сайті


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2014, 18:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації