Вхід | Реєстрація

«Василівські ночі» відкладаються на рік

Днями у телефонній розмові відомий усім кобелячанам Сергій Горденко повідомив нам, що започаткований ним пісенний фестиваль у 2014-му проводитись не буде.
У липні цього року ми зустрічалися з Горденком під Карлівкою Донецької області. Він разом із іншими нашими земляками звільняють територію України від сепаратистів. Тоді хлопець запевняв нас, що «Василівські ночі» пройдуть згідно запланованого графіка, орієнтовно — на День Незалежності. Та, як з’ясувалось, військова бригада, у якій перебуває хлопець, наразі стоїть на підступах до села Піски. Військовослужбовці займають другу лінію оборони.
— Трапляються випадки, коли військових, які їхали у відпустку, знімають прямо з маршруток, — говорить Сергій. — Тому командування прийняло рішення на деякий час призупинити їх. От із цієї причини мені і не вдається приїхати додому та зайнятися організацією свята для моїх земляків.
Хлопець займає у армії пост старшого по кухні. Говорить, що продуктами військові забезпечені:
— Нам Світлана так із харчами допомогла, що ми будемо їй вдячні довіку. Крім того, наша бригада зараз стоїть у дачному поселенні і тут овочів на огородах вистачає. Навіть ночуємо не в палатках, а будинках. Хоча вчора спали в окопах, бо з розвідки надійшло повідомлення, що нас бомбитимуть «Градами». Звичайно, трішки страшно таку інформацію отримувати від старших за званням, після того, як бачив на що здатна ця зброя. Та до цього ми вже звикли. Знаєте, раніше я думав, що серед українських військових одні п’яниці. Та коли призвався, то побачив багато справжніх професіоналів. Повірте, із такими військовими нам усе вдасться і скоро ми переможемо. Тому що правда на нашому боці.
Наостанок розмови Сергій від свого та від імені товаришів по службі подякував волонтерам за їх роботу та жителям Кобеляцького району за їх небайдужість.
І пожартував, мовляв, якщо цього року фестиваль не проводиться, то на наступний рік він організує два нових.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2014, 12:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації