Вхід | Реєстрація

«У сільської ради грейдера немає»

«У сільської ради грейдера немає»

Кореспонденти «ЕХО» з’ясовували, хто відповідає за ремонт та утримання в належному стані сільських доріг.

Сьогоднішній стан доріг у нашій країні, м’яко кажучи, може задовольнити хіба що водіїв, які користуються автошляхом Київ-Харків. А з’їхавши з нього трішки вбік, автолюбитель опиняється на «тест-драйві українського позашляховика «Вепр». І таке бездоріжжя притаманне майже для всієї території України.

У свій час попередній уряд включив у ціну на паливно-мастильні матеріали плату за використання автошляхів, таким чином автоматично урівнявши у правах усі дороги. Тобто, незалежно, яке призначення у дорожнього сполучення (місцеве, регіональне чи міжнародне), на його утримання з бюджету виділяється певна сума.

Крім того, станом районних автомобільних доріг у місті чи селищі опікується місцева влада.

 

Ми ж не просимо перестелити асфальт

До редакції тижневика «ЕХО» звернулись жителі села Соснівка Кобеляцького району. Цей населений пункт входить до складу Красненської сільської ради. Люди говорять, що сілький голова не реагує на їх звернення щодо стану дорожнього покриття у Соснівці.

— Ми понімаємо всю складність ситуації в країні, — говорить місцева жителька. — Та цей вопрос наші депутати неоднократно піднімали задовго до початку АТО. Ми не требуємо від Анни Іванівни перестелити в селі асфальт. Ми просимо найняти грейдер, щоб почистити обочини. Ви тільки подивіться, скільки піску й землі на них намило, тут же й бардюрів не видно. Скоро ж не по асфальту їздитимемо, а по ґрунтовій дорозі. А кущі та дерева як розрослись! Кроме всього, тут є вопроси і до «ресовців». Вони показники вспівають каждий місяць дивитися, то хай і дерева сухі замічають. А то практично на в’їзді в село, з правої сторони, суха деревина стоїть прямо біля проводів. Якшо, не дай Бог, бюря пройде, то ми без світла сидітимемо.

Кореспонденти тижневика направились за коментарем до красненського сільського голови Анни Заєць.

— Ви думаєте, що я не знаю про всі ці проблеми? Зрозумійте, ми робимо все, що в наших силах. Більше двох років нами проводиться робота з виділення коштів для ремонту доріг у Красному та Грицаївці. У цих населених пунктах автошляхи перебувають у такому жалюгідному стані, що по них неможливо зовсім їздити. На папері держава виділяє кошти для утримання доріг у належному стані. Та за три роки держказначейство не перекинуло нам на рахунок для цього жодної копійки. На початку 2014-го субвенція з держбюджету на папері була виділена. Та, згідно наказу президента, задля економії фінансів заборонено проводити будь-які капітальні роботи. Тож у серпні кошти на ремонт доріг у нас забрали. Крім того, якщо і вдасться у майбутньому «вибити» гроші для вирішення соснівської проблеми, то почистити обочини ми можемо лише в самому населеному пункті.

Посадовець назвала ще одну причину неможливості проведення шляхових робіт у Соснівці:

— На балансі сільської ради такого грейдера немає. Тобто, щоб почистити дорогу в Соснівці, нам потрібно замовити його у райавтодорі. А як це зробити, якщо відсутнє фінансування? Єдиний вихід — залучити місцевих чи приїжджих спонсорів, які б виділили кошти для того, щоб найняти таку техніку. А так доведеться чекати кращих часів.

Ми звернулися і до начальника Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергія Зінченка, щоб він прокоментував ситуацію з вище згаданим аварійним деревом. Та, посилаючись на відпустку, посадовець відмовився від коментаря.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2014, 15:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації