Вхід | Реєстрація

Освіта Новосанжарщини таки на п’ятиденці

Про підсумки роботи минулого та плани на майбутній навчальний рік говорили на традиційній щорічній конференції педагогічних працівників району, що в останніх числах серпня відбулася в Новосанжарському навчально-виховному комплексі. Серед слухачів та учасників — голови районної ради і райдержадміністрації Геннадій Супрун та Володимир Паршевлюк, завідуюча відділом гуманітарних дисциплін Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ольга Коваленко, голова райкому профспілки працівників освіти і науки Валентина Кульчинська, начальник відділу освіти РДА Юрій Зінченко, керівники шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, голови профспілкових комітетів, молоді вчителі, працівники відділу освіти і районного методичного кабінету. На порядку денному одне питання: підсумок роботи освітянської галузі за 2013-2014-й навчальний рік та плани на 2014-2015-й.

Розпочали зібрання з приємної, але й сумної нотки: вирішили подякувати за багаторічну сумлінну працю керівникам навчальних закладів, котрі нещодавно вийшли на пенсію, а саме: директорам Пристанційнівської і Нехворощанської шкіл Людмилі Рубайко та Михайлу Лук’яненку. Привітали присутні і шістьох молодих спеціалістів, котрі цьогоріч поповнили освітянську сім’ю Новосанжарщини.

У своїй доповіді керівник районного відділу освіти Юрій Зінченко говорив не тільки про здобутки, а і про проблеми: із 21 ДНЗ лише 15 мають комп’ютерну техніку; штат багатьох навчальних закладів не укомплектований деякими спеціалістами, та інші. Одним із найбільш очікуваних питань, на якому зосередив увагу в доповіді очільник освітян, був майбутній опалювальний сезон, який, за його словами, буде тяжким.

— Ми маємо більш ощадливо ставитися до використання енергоносіїв і якомога швидше зрозуміти, що за все потрібно платити. На цей опалювальний сезон не вистачає 934 611 гривень на оплату за природний газ для всієї галузі освіти району, — сказав Юрій Зінченко. Також повідомив, що за особистий рахунок та власними силами педпрацівників проведене повне обстеження теплогенераторних котелень, виявлені недоліки усунені; завершена ревізія теплопостачання та каналізації; закінчено ремонти санвузлів та багато іншого. І все це за власні кошти та спонсорську допомогу. Проте все ж через нестачу бюджетних коштів і всі випливаючі з цього наслідки не до кінця вирішено питання підготовки теплового господарства закладів освіти району до нового опалювального сезону.

Одним із цікавих питань була інформація щодо режиму роботи та структури навчального року. Незважаючи на деякі прогнози та слухи, заклади освіти все ж працюватимуть за п’ятиденним робочим тижнем. Графіки ж проведення канікул будуть коригуватися в залежності від погодних умов.

Добрим словом згадали також призваних у зону АТО чоловіків із числа освітян: Олександра Павелка, Дмитра Нестеренка, Віктора Горобця, Сергія Кульчинського.

Перед колегами виступили завідуюча Нехворощанським дошкільним закладом Людмила Ганзій, директор Новосанжарського НВК Микола Решетило, голова райкому профспілки працівників освіти і науки Валентина Кульчинська і завідуюча відділом гуманітарних дисциплін Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ольга Коваленко. Вони говорили про ті проблеми, які нині доводиться долати педагогічним колективам району. І стосуються вони не лише навчального процесу, а й матеріально-технічної бази закладів, налагодження процесу підвезення та харчування учнів.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. просто вчитель / 6 вересня 2014, 18:34
І відправили примусово вчителів у відпустки за свій рахунок на 5 днів, скільки можна? Мабуть будемо писати у Київ, хай пояснюють, що це за економія таким чином?
2. лілі / 6 вересня 2014, 20:59
За свій рахунок зараз ідуть усі працівники бюджетних сфер і роблять це свідомо, хоча , наприклад, у багатьох людей зарплати удвічі менші, ніж у вчителів і не скаржаться ніде. Ви скажіть спасибі, що у такий страшний час хоч зарплати платять.
3. директор / 7 вересня 2014, 07:04
Що забили на нас, то забили, А кому спасибі казати?
4. гість1 / 7 вересня 2014, 10:33
1.просто вчитель
«І відправили примусово вчителів у відпустки за свій рахунок на 5 днів, скільки можна? Мабуть будемо писати у Київ, хай пояснюють, що це за економія таким чином?»

Та да,одна недовольна медрегістротарша пожалілась Яценюку. Вздрючили всю службу по самі помідори - познімали четверть ставки, контроль за приходом на роботу і уходом похвилинно, перевіряють наявність на робочому місці на протязі дня, а грамотну писаку виперли на пенсію.
Так шо пишіть в київ, і вам пояснять про економіку
5. гістьа / 8 вересня 2014, 09:42
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Шановні вчителі, вивчіть гімн України, або пиздуйте в рашу, бо Ваші учні за Ваше ставлення до держави будуть бити Ваші фейси і правильно зроблять.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації