Вхід | Реєстрація

Траса двигтить від техніки, а небо — від літаків та вертольотів

Коли розпочалася путінська агресія проти України, Руслан Прохно записався добровольцем для відправки на Схід. У Полтаві ж на зйомній квартирі залишилася дружина Наташа та дванадцятирічна донька Настя.

Коли прийшов час розповісти матері про своє рішення йти добровільно на війну, Руслан сказав так, як думав:
— Ти в мене, мамо, не розбираєшся в оцих політичних питаннях, а я тоже такий, як ти… Я записався добровольцем. Рішення це непросте, але моє. А хто ж тоді буде боронити рідну землю, коли всі будуть ховатися?

Мати криком кричала, коли таке почула. Хлопця ж практично одразу відправили на передову, де в його обов’язки входило доставляти зброю і боєприпаси нашим солдатам. Зараз же охороняє Чугуївський аеродром. Коли мати запитувала про те, що ж насправді робиться на Сході, відповідав, що їй не обов’язково все знати. Не так давно Руслан Прохно мав трьохденну відпустку. Та, як признається мати, вона пробігла, як «три минуточки»: наче тільки зустріла сина, а він уже й назад поїхав.

— Коли йшов добровольцем, то заспокоював мене, що пішов зовсім не надовго. Потім подзвонив, сказав, що на 45 днів. Зараз уже четвертий місяць, як знаходиться там. Дочка в мене також живе за 50 кілометрів від Чугуєва. Каже, що траса ночами двигтить від техніки, а небо — від літаків та вертольотів.

Коли останній раз Руслан приїжджав у відпустку, то, як завжди, правди про події на Сході не сказав. Лише зміни в зовнішньому вигляді дали матері змогу зробити відповідні висновки: син прийшов сивий.

— Звичайно, не те, щоб зовсім білий. Та коли розгорнула волосся, а там уже сивина. А він більше мовчить. Сказав тільки, що я того не бачила за свої 64 роки, що він у 37.

А за оплату, так взагалі признався, що йому, оскільки він курить, то інколи й на цигарки не вистачає. У минулому місяці заплатили близько 700 гривень.

Поки Руслан Прохно захищає Україну, його родині дуже допомагають друзі та куми, особливо Сергій Литвин та Андрій Марусич. Також орендар їхніх паїв дав 150 кг зерна і мішок цукру як допомогу родині військовослужбовця.

Про все це ми дізналися у заплаканої матері Руслана Прохна після того, як на останній сесії, яку провели в селі Попове, тамтешній сільський голова Ольга Волоська чи то ненароком, чи спеціально «випалила», що Руслан пішов добровольцем на Схід гроші заробляти.

Он воно куди треба на заробітки їхати!


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2014, 12:36 | Нові Cанжари | Надзвичайне
1. Боб Роб / 10 вересня 2014, 13:39
сільський голова Ольга Волоська чи то ненароком, чи спеціально «випалила», що Руслан пішов добровольцем на Схід гроші заробляти.Може вирвані слова з контекста,чи дійсно дурницю сказала.Героям слава!
2. Боб Роб / 10 вересня 2014, 15:41
4.Волоська Ольга
«Олександре Повітковський, якщо вже пишете про жителів Попове, що служать в АТО, пишіть про всіх: Мирослава Панченка, який під Шахтарськом в оточенні був, зараз, якщо вірити офіційним сводкам, під Дебальцево (25 десантна), напишіть, як його брати (четверо їх у нього) першими в селі підняли жовто-блакитний прапор над власним будинком; як фарбують паркан у кольори державного прапора; напишіть про Сашу Мовчана, який в "Донбас" добровольцем пішов і як не доїхали 300 з 400 бійців, бо "Градами" розстріляли, як дзвонив він до мами і казав: мамо, як отримаєш похоронку - не вір, я живий. Напишіть про Ваню Качмара, 1990 року народження, якого ось зараз на відправку готують. Напишіть про тих, хто цих хлопців підтримує, за який рахунок вони бронежилети купують, як їхні матері начами плачуть. І про Руслана Прохна напишіть. Навіть коментувати не буду. Якщо комусь цікаво - попитайте жителів Попове, вони розкажуть, хто, де і для чого. Олександре, ви - НЕ ЖУРНАЛІСТ. Так, фу.»

Олександре Повітковський вам підказали ,напишіть.Нешукайте сенсацій,вони набридли людям.А за грошима на АТО навряд чи хтось з наших хлопців поїхав!Взагалі,цікаво,Попівська сільська рада,мабуть, найменша в Новосанжарському районі,а в ЕХО уваги до неї найбільше.Легко бігати по накатаній дорожці?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації