Вхід | Реєстрація

Базари Лохвицького району. Проблема чи проблемка?

Базари Лохвицького району. Проблема чи проблемка?
Чи то клята економічна криза, чи то рішення депутатів міської ради за минулий рік про те, що на утримання Червонозаводського міського ринку відраховували не 50%, 40% від ринкового збору призвели до того, що в жовтні цього року на черговій сесії дирекції ринку винесла питання про збитковість комунального ринку.
Точнісінько, як говорять в народі:" досить, батьку, торгувати, бо нічим здачі давати”. Якби там не було, але не повірили в це депутати Червонозаводської міської ради, і вирішили створити тимчасову комісію, яка докопається до “правди - матки”.
Що з цього поки що вийшло, я вирішив дізнатися в голови тимчасової комісії Володимира Олександровича Кліменченка, який розповів про те, що 14 листопада комісія приступила до роботи. Працівники ДП “Професіонал”, які безпосередньо займаються ринковим збором, не зважаючи на попередження, приступили до роботи самостійно. Тому першого разу депутати, члени комісії, просто перерахували кількість торгових точок того суботнього ринку, перемножили їх на середню вартість ринкового збору і зрівняли свій результат з сумою, фактично оприходуваною в касі комунального міського ринку.
Результат виявився невтішним. Але висновків одразу не робили. “Можливо, дійсно десь помилились, можливо чогось не зрозуміли”, - думали члени комісії. Тому через суботу вирішили провести повторну перевірку, але вже без попередження директора та інших працівників.
Знову перевірили кількість торгових місць, просили підприємців показати чеки сплати за торгові місця. Практично половина з них не могли цього зробити, бо їх не мали, хоч це абсолютно не свідчить про це, що з них не брали грошей за містове. Друга перевірка показала знову, що ринковий збір не відповідає тому, що здається в касу.
Відбулася і зустріч депутатів, членів комісії з дирекцією ринку, представниками ДП “Професіонал” та податкової інспекції, які доводили першим, що ті не знають справжнього стану речей на ринку, що там багато підприємців - інвалідів, чорнобильців і т.д., що звільнені від сплати.
До речі, депутатська комісія перевіряла ринковий збір і третій раз. В ту суботу був день, не зовсім сприятливий через погоду для торгівців. На 200 торгових точок було менше, але сума збору наче “загіпнотизована”, була та сама.

P.S.
Рекомендації комісії депутати мають обговорити і прийняти щодо них рішення на найближчій сесії, але чомусь закарбувались в пам'яті слова Володимира Олександровича Кліменченка:
“Ринок існує років 15, не менше. Ми в середньому прикинули, що за ці роки, якби правильно брали і перераховували, наше місто отримало б до 3 мільйонів гривень додаткових коштів.
А це - дороги, дитячі садочки, фізкультура, спорт і т.д.”

Автор: О. Лісняк, www.ezheliy.ucoz.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2010, 14:35 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації