Вхід | Реєстрація

Руки Бога

Прочитав нещодавно на одному з інтернет-сайтів вислів: «У Бога немає інших рук, крім твоїх». Страшенно сподобалась ця фраза. Почав шукати, хто ж так красиво і влучно сказав. Виявилося, що це — східна мудрість.

Нібито колись, дуже давно, подорожували майстер зі своїми учнями. І зупинились переночувати в караван-сараї. Один із учнів мав прив’язати верблюда. Але він цього не зробив. А натомість просто помолився Богу. Вранці верблюд зник. Можливо, його вкрали, можливо, сам пішов, відчувши свободу. Майстер запитав в учня, де їх верблюд. А той відповів: «Я стомився, мені було ліньки виходити на вулицю. Але я дуже добре, дуже старанно помолився. І у всьому довірився Богу». І тоді Майстер відповів: «Ти правильно робиш, що довіряєш Богу і молишся. Але ж ти перший мав потурбуватися про те, аби верблюд залишився на прив’язі. Адже в Бога немає інших рук, крім твоїх. Якщо Бог хоче доглянути за верблюдом, він користується виключно твоїми руками. Зроби це. Так, немає гарантії, що верблюда не вкрадуть розбійники, що він не помре від укусу змії. Гарантії немає взагалі ні на що. Але ж прив’язувати верблюда потрібно. Дуже легко довіряти Богу і бути ледарем. Але це — хибний шлях».

Мудро, чи не так? От і зараз чимало людей в Україні думають, що їх проблеми із страхом перед війною, із бідністю, відсутністю роботи, із начальником-самодуром чи безсовісним орендарем вирішить хтось інший. Одні сподіваються на Бога, інші, і того гірше, — на прокурора, журналіста, голову РДА чи, взагалі, на гроші, дані у вигляді хабара. Мовляв, хто я такий, що я можу вирішити? Я ж — маленький, пересічний і середньостатистичний. Напевно, ці люди не вірять в Бога по-справжньому. Адже вони можуть вирішити абсолютно все: і заробити грошей, і поставити на місце начальника, і добитися справедливості в суді. Адже вони є руками Бога.

Так, це важко. А хто сказав, що буде легко? Ви що, усерйоз вірите, що, вступивши у Євросоюз, матимете величезну зарплату і відсутність корупції? А де ж подінуться корупціонери? Чи хтось платитиме вам тисячу євро за те, що ви протираєте штани чи гаєте час за перекурами? Чи могутній Путін прийде і все «порішає». Так ви — ледарі, шановні. Ніхто не прийде, ніхто не «порішає» і навіть тисячу євро не дасть. Ну, хіба соцдопомогу.

Усе потрібно робити самому. Своїми руцями і своєю головою. Адже й голови у Бога, окрім вашої, немає. А гарантії успішного результату просто не існує. Тому що на те — воля Божа. А з ним не «порішаєш». Ні грошима, ні навіть молитвою.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2014, 08:54 | Полтавщина | Суспільство
1. New York / 12 вересня 2014, 20:34
У Бога немає інших рук, крім твоїх... Голови у Бога, окрім вашої, немає...

Так це ж атеїзм чистої води :)
2. Іванко / 12 вересня 2014, 22:47
Потерял, значит, мужик работу и думает, где бы деньги достать.
Пошел в церковь Богу молиться и просит, чтобы Бог помог ему
выиграть в лотерею.
Проходит неделя, другая - ничего не происходит. Жена ругается,
дети плачут, жрать нечего. Приходит мужик опять в церковь и
спрашивает Бога, за что же он так на него прогневался.
В этот момент разверзаются небеса и громовой голос говорит:
``ИДИОТ, БИЛЕТ КУПИ!!!``(а)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації