Вхід | Реєстрація

Віталій Касьяненко знову на п’єдесталі!

Віталій Касьяненко знову на п’єдесталі!

У місті Орошхаза (Угорщина) триває чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юнаків і дівчат та юніорів, у якому вже виступив наш земляк, вихованець школи пауерліфтингу Нових Санжар Віталій Касьяненко. Він став срібним призером у триборстві серед юніорів (до 66 кг), завоювавши також дві малі золоті медалі за перемоги в окремих вправах.

Віталій сенсаційно дебютував на юніорському чемпіонаті світу (до 23 років). Минулого року він змагався ще на рівні юнаків (до 18 років). У першій вправі, присіданні зі штангою, наш земляк завоював малу золоту медаль із результатом 267,5 кілограма. У першому підході Касьяненко підкорив 250 кілограмів і програвав росіянину Роману Бахшиєву 5 кілограмів. Та вже після другого підходу українець вийшов у лідери: він осилив 262,5 кілограма, а росіянин — 260 кілограмів. За підсумками першого виду триборства малу золоту медаль завоював Віталій Касьяненко, срібну — Роман Бахшиєв (Росія), бронзову — Ясухіро Сугіура (Японія).

Присідання зі штангою виявилося ударним видом нашого земляка, а вже у наступному виді, жимі лежачи, Віталій Касьяненко у першій спробі замовив найлегшу вагу серед учасників своєї вагової категорії — 130 кілограмів. У першому підході він підкорив її, а ось у двох наступних підходах (другому і третьому) не зміг впоратися з вагою у 135 кілограмів. Ось така вийшла максимальна амплітуда: у присіданні наш земляк був першим, у жимі штанги лежачи — виявився… останнім у своїй ваговій категорії. А після двох із трьох видів програми Віталій Касьяненко опустився на 5‑те місце з результатом 397,5 кілограма. На той час його вже випереджали: Роман Бахшиєв (Росія) — 440 кілограмів, Батгерел Баярбаатар (Монголія) — 417,5 кілограма та двоє представників США: Джеймс Ванг (США) — 407,5 кілограма і Джерардо Аланіз, який теж мав 397,5 кілограма, але його власна протокольна вага була меншою, ніж у нашого земляка.

Перед заключним, третім, видом програми змагань, а це — станова тяга, Віталій Касьяненко відставав від третього місця рівно на 10 кілограмів. Отож, головним питанням було, чи зможе наш земляк, за підсумками триборства, «зачепитися» за велику бронзову медаль? Цікаво, що у першому ж підході зі станової тяги Касьяненко замовив найбільшу стартову вагу серед усіх своїх суперників — 250 кілограмів. І одразу ж підкорив її та вийшов на друге місце у своїй ваговій категорії з сумою у 647,5 кілограма. Одразу ж стало зрозуміло, що Касьяненко вже не упустить не те, що «бронзу», а навіть велику срібну медаль за сумою триборства і свою другу малу золоту медаль в окремій вправі — становій тязі. Це стало реальним фактом, коли у другому підході наш земляк підкорив уже 260 кілограмів. На третій підхід Віталій замовив спочатку 265 кілограмів. Але коли у своєму заключному підході росіянин Бахшиєв не підкорив 235, Касьяненко замовив уже 272,5 кілограма. Розрахунок був таким: росіянин мав у сумі 670 кілограмів, а наш земляк — 657,5. У разі підкорення ваги у третій спробі, їхні суми зрівнювалися б — по 670 кілограмів. Але власна вага Касьяненка була меншою, ніж у росіянина. Тому він і став би чемпіоном у триборстві. Та цього не сталося, наш земляк не подужав замовлену вагу. Таким чином, він завоював велику срібну медаль за сумою триборства з підсумковим результатом 657,5 кілограма. Велика «бронза» дісталася Джеймсу Вангу (США) — 647,5 кілограма.

У своєму дебютному старті на рівні юніорів наш земляк Віталій Касьяненко дав справжній бій своїм головним і більш досвідченим суперникам, які з наступного року вже виступатимуть на віковому рівні чоловіків. Тож зовсім не випадково фахівці передбачають, що у ваговій категорії до 66 кілограмів у світовому юніорському пауерліфтингу може настати чотирирічна епоха домінування Віталія Касьяненка.


Автор: Юрій УГОРЕЦЬ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2014, 15:42 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Уболівальник / 12 вересня 2014, 08:39
Молодець
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації