Вхід | Реєстрація

Подорожчання — неминуче

Як відомо, психологи розділяють людей на дві великі групи: песимістів і оптимістів. Та, думаю, можна виділити ще одну категорію. І назвати людей, котрі до неї відносяться, реалістами. Напевно, це горомадяни, котрі не живуть далеким майбутнім, будуючи рожеві замки на піску чи, навпаки, готуючись до Апокаліпсису. Це ті, хто живе реальним життям і намагається сприймати світ таким, як він є, а не таким, як хотілося б.

Якщо бути реалістом, то сьогоднішню ситуацію в Україні потрібно визнавати дуже тяжкою. Причому у всіх сферах: від армії і до економіки та політики. І вона, ця ситуація, тяжкою буде ще досить довго. Протягом двадцяти років нас затягували в багно, а тому за рік чи два нам із нього не вибратись. Навіть очікувані людьми вибори до Верховної Ради теж не змінять стан речей кардинально. Якщо депутатський мандат і отримають нові люди із прогресивним мисленням, то їх буде надто мало.

Та, не дивлячись на те, що ситуація тяжка, вона не катастрофічна. Ми вже писали, що в історії існує безліч прикладів, коли інші держави переживали набагато тяжчі періоди. І нічого, вижили й успішно розвиваються. Так буде і з Україною.

Якщо ситуація складна у всій державі, то вона не може бути простою для її окремого громадянина, установи, організації, фірми. Якщо говорити про газету «ЕХО», то загальна криза зачепила й нас. Ні, тираж суттєво не зменшився. Реклами стало менше — це правда.

Але ці два фактори не є великою проблемою. Проблема — у курсі гривні до долара чи євро. Справа в тому, що папір та друкарська фарба є товаром іноземного виробництва. І платити за нього потрібно у валюті. А якщо зростають у ціні складові друку, то неминуче дорожча і він сам.

Запорізька типографія, у якій друкують «ЕХО», підняла для редакції ціну ще півроку тому. Весь цей період ми утримувались від підняття ціни на газету, сподіваючись на стабілізацію валютного курсу і, відповідно, зменшення витрат. Та цього не сталося. І, будемо реалістами, навряд чи й відбудеться. Долар не коштуватиме 8 гривень, а євро — 12.

Саме тому ми змушені попередити читачів «ЕХО» про майбутнє підняття ціни на газету. Воно відбудеться протягом наступного місяця і не буде дуже суттєвим.

Ваше право — читати газету далі чи відмовитися від неї. Ми розуміємо, що нині землякам є куди «приткнути» свої гроші. Постійно дорожчають продукти, бензин, невдовзі, у зв’язку з зимою, зростуть витрати на опалення. Та водночас ми розуміємо, що плюс 50 копійок чи гривня за екземпляр газети не є критичними навіть для «струнких» гаманців наших земляків. А тому, будучи реалістами, кажемо правду і сподіваємось на ваше розуміння.

До речі, для передплатників «ЕХО» ціна залишиться старою до кінця року. І збільшиться лише з настанням 2015-ого.


Автор: Сергій ПОПОВИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2014, 10:05 | Кобеляки | Редакційна


1. Про подорожчання / 19 вересня 2014, 16:10
Добре розумію Маму, бо сама є матір’ю. Виживати нині справді важко. Газетярам - теж: за друк і папір заплати, за транспортування тиражу виклади, пошта свою долю відразу після передплати візьме, зарплату колективу дай... Добре, хоч податків якимось чином уникнути можна, видавши цю зарплату в конвертах. А от у "Колосі" так не можна, бо газета не приватна. Отож і крутись, як умієш. Сьогодні за все треба платити, за інформацію - також.
2. шофер / 19 вересня 2014, 18:30
Так буде і з Україною.
Якщо ж вона взагалі буде ця Україна.

пс. Все більше і більше люди починають матюкатися, випускати пари. А отже і тверезіти, відносно майдану та справжнього обличчя "рошена". А більше за все я сподіваюсь на зиму, що її морози таки остудять гарячу сліпу довіру до прийдешньої "влади".
3. Бувалий / 19 вересня 2014, 22:13
3. шофер
«А більше за все я сподіваюсь на зиму, що її морози таки остудять гарячу сліпу довіру до прийдешньої "влади".»
Ну, що тут про нього скажеш?... Шофер -- х...ло!
4. шофер / 19 вересня 2014, 23:10
6.Бувалий
«Ну, що тут про нього скажеш?... Шофер -- х...ло!»
Та то не шофер х..ло, то ціна прозріння така, після майданівського "курива". А шофер її лише озвучив, і разом з усима не проти ту ціну заплатити.

5.Справедливість
«Бюджетники, вистачить крокодилячі сльози лити -вас процентів на 50, а то і 70 треба скоротити-цілими днями сидете в інтернеті, а вам за це ще й гроші платять. Людям користі від вас нуль.»
Є така справа, зауваження у сотку - бюджетникам можна запроста дати корисну прибуткову роботу, і вивести із категорії дармоїдів. Якщо навіть сліпі виготовляють товари...
5. New York / 20 вересня 2014, 10:29
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Мама
«Що робити працівнику бюджетної сфери на півтори тисячі гривень місячної зарплатні? На роботі: і на кров пораненим здай, і на бронежелети, газету "Колос" підпиши, на журнал пожежникам скинся...»

Боже! Тікати з такої роботи треба, як від прокаженого.
Навіщо ви там працюєте? Навіть реалізаторам на ринку більше платять, і "Колос" ніхто не заставляє виписувати.
1.Мама
«на миючі для воїнів»

Дуже странна стаття витрат як для одинокої матері.
Моя вам щира порада. Запишіть на мобільний диктофон (а краще відео) пару-тройку випадків цієї "принуділовки". Напишіть заяву про звільнення, принесіть її на підпис своєму начальнику-мудаку (тільки останнє мудило може все це стягувати з одиноких матерей), потім зайдіть в редакцію Ехо і в подробицях розкажіть про усі ті робочі побори, передплати і т.д. Підкріпіть сказане аудіо- та відеозаписами.
Це як мінімум. Працювати там далі не можна. Я думаю, ви це й так розумієте. Тож позбавтесь цієї шкідливої звички.
6. Чудо Юдо / 20 вересня 2014, 15:25
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Нью, та все вони прекрасно розуміють, що потрібно звільнятися на хрєн, що можна начальника-довбойоба наказати і що є у світі нормальні роботи з нормальними оплатами та на яких не заставляють виписувати сраний "Колос" (на який ідуть гроші зі бюджету, а потім його ще й насильно впарюють тим же бюджетникам).
Просто ніхто цього не робить... Якже тоді ці люди будуть задовольняти свої мазохістські потрібності?
Бо на таких роботах, з такими умовами, з такими зарплатами і начальниками можуть працювати лише мазохісти.
7. митько / 20 вересня 2014, 22:02
Газета"Колос"теж затребувана.Люди похилого віку її починають читати з останньої сторінки,з некрологів.Чому б "ЕХОві"не започаткувати сторінку з прізвищами відійшовших у вічність жителів району,хоча б раз у місяць.
8. гостя / 20 вересня 2014, 22:38
9.Чудо Юдо
«Бо на таких роботах, з такими умовами, з такими зарплатами і начальниками можуть працювати лише мазохісти.»



Ну, звільнилася жінка? Далі що? Де знайти в провінції роботу з заробітною платою вище мінімальної і щоб начальники адекватні були? Та ще й жінці? Запропонуйте роботу з достойною оплатою, чекаю пропозиції.
9. Чудо Юдо / 21 вересня 2014, 02:12
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
12.гостя
«Запропонуйте роботу з достойною оплатою, чекаю пропозиції.»

Нью он уже сказав: навіть реалізаторам на ринку чи продавцям в магазині платять пристойніше. І ніяких "Колосів" виписувати не заставляють. І ні на які "миючі для воїнів" скидатися в обов’язковому порядку не заставляють.
А якщо жінка має ще й якусь спеціальність та навички роботи, окрім імітації бурної дєятєльності (чим займаються з половину держпрацівників) то може і по цій спеціальності знайти. Навіть у Кобеляках. Потрібно лише подолати сраний страх і все буде нормально.

Я кілька років назад свобю знайому на пару з її чоловіком ледве не за ноги витягував із пошти. Робота там дебільна, зарплатня херова, умови взагалі їбануті - імхо працювати взимку на робочому місці у шубі і при цьому мерзнути - це нездраво. Вона плакалася часто, що умови погані, мінімалка цього не варта. Але як ми їй говорили, що звільняйся і шукай іншу роботу навідріз відмовлялася. Якийсь гадський страх не дозволяв (або мазахізм, про який я вище згадав). Ледве витягли її звідти. І нічого, зараз має набагато прийстойнішу, оплачуванішу і цікавішу для себе роботу.

Не потрібно боятися. У крайньому випадку таке лайно як держслужба за мінімальну платню із начальником-придурком завжди можна буде заново знайти, якщо не вийде знайти хорошу.

Я також не так давно був молодим і починав із вантажника на складі. Тягав мішки та ящики маючи диплом вищої освіти у кишені і певні знання в голові. Зараз працюю мізками, у офісі і заробляю набагато пристойніше за вантажника. А міг же досі мішки тягати, якби боявся у житті щось міняти.
10. Чудо Юдо / 21 вересня 2014, 02:23
До речі, сучасний технологічний рівень цілком дозволяє жити у провінції і заробляти через інтернет, сидячи вдома за комп’ютером. Це реально. Тільки для цього потрібно навчитися певній спеціальності, уміти робити конкретну роботу. Так, для цього потрібен час і зусилля, але без труда, як то кажуть... Просто багато людей думає, що заробляти через інтернет - це щось типу шататися по сайтам, втикати у Однокласнікі і отримувати за це гроші - ні, так не буває. Максимум таким шляхом можна потрапити у якусь фінансову піраміду, не більше.
11. народний контроль / 21 вересня 2014, 08:39
рік два і газети закриються.приклад газета колояка обявила про свое закриття.це маштаб не колоса і не ехо.в моді інтернет сайти.і ніде від цього не дітись.
12. мирний / 21 вересня 2014, 08:51
Ну, по-перше, ШОФЕРА -НА МИЛО!!!
А, по-друге, не реально всім бюджетникам покидати роботи і піти в бізнес, чи ще кудись! Уявіть, що всі лікарі у поліклініці і в лікарні не вийшли на роботу, чи вчителі - у школи... І що??? Вашій дитині прихопило апендиціт, а хірург освоює нові заробітки через інтернет! Вашій дитині потрібно вчитися, а хто її вчитиме??? Хіба що ви самі покинете роботу і будете займатися своєю "кровинкою"!А жити тоді за чий рахунок будете??? Правильно! Почнете об’єднуватися із сусідами, знайомими і по черзі "няньчити" дітей.Але це тільки "няньчити", щоб вони не викололи очі та не поламали руки, ноги, а в голови їм хто і коли закладе хоч якісь знання??? Ото вам і все!!!
13. Чудо Юдо / 21 вересня 2014, 15:13
Провінційна школа. Директор викликає до себе учителя. Говорить йому, мов, так і так, потрібно пофарбувати у вашому класі дошку і відремонтувати стільці. Бо дітки пишуть уже на чорт зна йому, сидять на такому ж самому. Іди, шукай бабло, бо із бюджета дуля з маком прийшла.
Учитель іде до батьків дітей з простягнутою рукою і клянчить, мов жебрак, гроші. Не для себе ж, для діток.
Батьки опускають додолу очі і витягують із кишень останні. Скидаються. Потім самі приходять, фарбують дошку, ставлять новенькі стільці.
Через пару місяців приїжджає у школу поважний чиновник із області. Директор присідаючи у реверансах, проводить екскурсію. Заводить у вищезгаданий клас, демонструє як у них у школі все добре, яка у цьому класі новенька дошка і стільчики.
Чиновник дивиться на це все і думає: "Прислали їм 3 тисячі, решту я спиз*ив... А вони на ці 3 тисячі он який ремонт відгрохали. Викрутилися, молодці... Треба у наступному сезоні і ті 3 тисячі спиз*ити, обходяться ж якось".

Отак і живемо.

Не варто мислити глобально. Якщо кожен почне думати за своє благополуччя а не за благополуччя чиновників та дебільних начальників, тоді і заживемо нормально

Змінено 21.09.2014, 16:28
14. шофер / 21 вересня 2014, 16:38
17.мирний
«Ну, по-перше, ШОФЕРА -НА МИЛО!!!»
а по друге, шофер вообще то лише продовжив думку іншої людини:
5.Справедливість
«Бюджетники, вистачить крокодилячі сльози лити -вас процентів на 50, а то і 70 треба скоротити-цілими днями сидете в інтернеті, а вам за це ще й гроші платять. Людям користі від вас нуль.»
але на мило лише одного шофера - ага?
Ох яке ж неравнодушиє я до себе викликаю...


- Хто воно там сцить під забором як корова?
- Мамо.. та це ж яяяя )))
- Ааа то ти.. ну пісяй доцю - пісяй ))

Змінено 21.09.2014, 16:42
15. гість999 / 21 вересня 2014, 19:15
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.Колос
«P. S. До речі, у Європі, до якої ми збираємось приєднатись, »

Хто це МИ?І кому там ВИ на хуй нужні?
16. шофер / 22 вересня 2014, 09:40
Пропоную поміняти тему ))

Накопичилося всякого лахміття - там панелька, там кришечка, там ручка... ну то і виклав я весь той непотріб на Аукро по примітивних цінах - за них хіба що телефон поповнити. Тим не менш, із майже 20 запропонувань, за місяць купили лише 3. Махнув я на все те, та виставив все безкоштовним. Телефон зазеленчав як у добрі часи від клієнтів - мене аж ностальгія постигла ))

І от тут для мене самого неочікувано, якось само собою, вийшла цікава ситуація - коли на одну деталь почало звертатися декілька людей, довелося вибачатися що вже є ті хто вас випередив. І мені стали пропонувати поповнити телефон, аби я вдіслав ту річ саме їм а не іншому замовнику ))

Резюме? За халяву, ми ладні навіть заплатити !
17. Кирило / 22 вересня 2014, 20:08

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
18. New York / 22 вересня 2014, 20:29
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
17.мирний
«не реально всім бюджетникам покидати роботи і піти в бізнес, чи ще кудись!»

А усі цього і не зроблять. Хтось залишиться і буде прозябати на тисячу гривень у шубі на тій, сука, почті, про яку без мата я говорити не можу. Можливо їм навіть платити більше почнуть за щот скорочення штату.
Кожен може вирішувати тільки за себе. І цього достатньо, щоб зробити краще. Собі і тим, за кого ти в отвєтє.
19. Гість і тд / 22 вересня 2014, 20:41
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
25.New York
« Хтось залишиться і буде прозябати на тисячу гривень у шубі на тій, сука, почті, про яку без мата я говорити не можу.»

на Новій Пошті ті самісінькі шуби ;-)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації