Вхід | Реєстрація

Граючий тренер відзначився хет-триком

Граючий тренер відзначився хет-триком

Цього тижня футбольні вболівальники побачили велику кількість голів як у районному, так і в обласному чемпіонатах. На жаль, не всіма ними можуть гордитися футболісти.

Гра — не на рівні

Не надто вдалим виявилася недільна гра «Стандарта». Минулого тижня хлопці побували в гостях у селі Рокита, де зустрілися з однойменною командою. Хотілося б трішки зупинитися на цьому футбольному колективі.

Якщо зробити порівняння «Стандарта» з «Рокитою», то виходить, що перша команда укомплектована виключно місцевими любителями, які грають на ентузіазмі та патріотичних почуттях до рідного краю, а щодо останньої, то тут ситуація кардинально інша. Цей футбольний клуб за кошти місцевих товаровиробників наймає відомих на всю область та країну спортсменів, які отримують за своє перебування на полі та забиті м’ячі суми, що дорівнюють піврічному бюджету новосанжарського колективу. Тож і виходить, що на гру прямісінько з обласного центру приїздить мікроавтобус, із якого виходять Городчанін, Кунділь, Михальченко та інші футболісти. Ці спортсмени тренуються із п’яти­шести років. Їх ігровий рівень набагато вищий за вміння та навички всіх «стандартівців» разом узятих. А перестане спонсор виділяти кошти для «Рокити», відразу і зірок цих як вітром зідме. Бо не ті ідеали вони сповідують.

Та повернемося до зустрічі команд. Чомусь уже так склалося, що на гру з основного складу «Стандарта» з різних причин не з’явилися Євген Гусак, Олександр Кириленко, Євген Писаренко та Віталій Гарець. Це при тому, що ці футболісти є головними плеймейкерами команди. Тобто, ці спортсмени характеризуються чудовим баченням поля і розумінням гри, спритністю, прекрасно визначають напрямки атаки, до того ж їм належать найбільш результативні передачі. Тож за їх відсутності було вирішено випустити на поле молодий склад «Стандарта»: Олександра Писаренка, Андрія Дашівського. Бо найкраще саме з таким суперником оволодівати ігровими вміннями. Також підсилити новосанжарців зголосились Віктор Радчич і Юрій Крушний. Ці футболісти будують свою гру на руйнації постановки атак суперника. Та, на жаль, вони, у порівнянні з «рокитівськими» зірками, протягом гри не відзначалися великими швидкостями і не змогли реально їм протидіяти.

У ході самої зустрічі «стандартівці» у першому таймі пропустили чотири голи. Другу половину гри спортсмени з «Рокити» менше атакували ворота гостей. Та все ж забили ще два голи. Зізнатися чесно, результат міг бути значно більший. Тут слід відмітити захист Владтслава Мокляка, Сергія Сонника, Євгена Козаченка й Андрія Дашівського. Дякуючи грі цих захисників, часті атаки «рокитівців» були перехоплені й анульовані. Отож, зустріч закінчилася з невтішним результатом для нашої команди: 0:6. Наступну гру «Стандарт» проведе вдома проти гадяцького «Псла».

 

«Чиста Криниця» доводить своє лідерство

У групі А центральним матчем ІІ­го туру була гра між нехворощанським «Ветераном» та драбинівською «Чистою Криницею». Ці команди посідають у турнірній таблиці, відповідно, друге та перше місця. Тому «ветерани» прикладали всі зусилля, щоб вийти переможцями в цій зустрічі, а лідери аж ніяк не могли дозволити собі поразку. Тож матч вийшов досить видовищним, із багатьма інтригуючими моментами. Також потрібно зазначити, що «ветерани» відзначаються досить таки агресивною тактикою ведення гри, за що суддівський склад їх постійно карає. Не обійшлося без штрафних і в цьому матчі.

Першими в зустрічі відкрили рахунок нехворощани. Голом у ворота суперників відзначився Анатолій Бичок: 1:0. 

Такий початок дуже засмутив уболівальників «Чистої Криниці». Виправити ситуацію взявся Віталій Баранович. На 30­ій хвилині зустрічі за грубу гру арбітр призначив штрафний у ворота «ветеранів». Граючий тренер дуже успішно виконав його. Віталій пробив повз стінку і закрутив кулю у праву «дев’ятку». Нехворощанський воротар ледве доторкнувся до круглого, та не зміг урятувати свою команду від «банки»: 1:1.

За свою провокуючу гру спортсмени з «Ветерана» поквиталися вдруге. Через п’ять хвилин після першого пропущеного м’яча їм знову був призначений штрафний. І знову його зголосився виконати Баранович. Цього разу Віталій пробивав приблизно з 35­и метрів. Тренер виправдав сподівання своїх підопічних. Він так закрутив круглого з лівого в правий кут, що голкіпер «ветеранів» навіть не встиг на нього зреагувати. Глядачі вигукнули: «Блискуче виконано!» 1:2.

Третій гол у ворота нехворощан також на свій рахунок записав Віталій Баранович. Та допоміг йому в цьому воротар суперників. Після не надто сильного удару Віталія голкіпер «ветеранів», не втримавши кулю в руках, пропустив її між своїми ногами прямісінько у ворота. 1:3. Із таким рахунком закінчилася і перша половина гри, і ввесь матч.

 

А вам слабо?

Дуже врожайною на голи стала зустріч у групі Б між командами «Ворона» з Лелюхівки та «Зоря» з Руденківки. «Зоряни» наразі посідають друге місце у таблиці, тож кожна гра для них — шанс очолити «турнірку». А «вороні» з великими зусиллями змогли зібратися на цей матч. До другого тайму у гравців цієї команди навіть замін не було. Крім того, фактично повністю був відсутній основний ігровий склад. Можливо, у цих гравців виникли непередбачені проблеми чи вони втратили інтерес до чемпіонату. Та все ж «вороні» вистояли на полі від першої до останньої хвилини. Якою ціною їм це вдалося, читайте далі.

Починаючи з 20­ої хвилини зустрічі спортсмени «Зорі» максимально активізували свої сили. За п’ятнадцять хвилин їх гравець Геннадій Власенко забив головою у ворота «Вороної» три голи. Цей спортсмен просто неперевершено показав себе у грі на «другому поверсі». Та ще й у складі «Вороної» не було гравця з такими фізичними даними, як у Геннадія. Тому свою задачу він виконував із легкістю.

Щоправда, при 0:2 у лелюхівців таки був шанс «розмочити» рахунок. Гравець «Вороної» Артур Буря якраз знаходився біля воріт суперника, коли йому передали пас. Та в футболіста не було можливості повернутися обличчям до голкіпера і оцінити ситуацію, тому він, не озираючись, пробив п’ятою. Куля пройшла повз стійку воріт. Перший тайм закінчився з рахунком 0:4 на користь «Зорі». У другій половині зустрічі «зоряни» відправили у ворота «Вороної» ще шість результативних м’ячів. Тож матч завершився із беззаперечною перевагою «зорян» — 0:10. І руденківці святкують блискучу перемогу.

Інші результати районного чемпіонату: група А: «Оріль» (Ливинське) — «Оріль» (Нехвороща) 3:2, «Юність» (Галущина Гребля) — «Старт» (Писарівка) 1:3, «Темп» (Суха Маячка) тур пропускав; група Б: «Колос» (Стовбина Долина) — «Маяк» (Малий Кобелячок) 2:8, «Чкалова» (Нові Санжари) — «Світанок» (Великі Солонці) —:+, «Чкаловець» (Великий Кобелячок) тур пропускав.

 

Турнірні таблиці

Група «А»

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Чиста Криниця» (Драбинівка)

10

10

0

0

67:11

30

2

«Оріль» (Нехвороща)

10

5

2

3

37:22

17

3

«Ветеран» (Нехвороща)

10

5

1

3

23:30

16

4

«Старт» (Писарівка)

10

4

3

3

25:17

15

5

«Оріль» (Лівенське)

11

4

2

5

27:42

14

6

«Темп» (Суха Маячка)

11

2

1

8

9:28

7

7

«Юність» (Галущина Гребля)

11

1

1

10

17:59

4

 

Група «Б»

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Маяк» (Малий Кобелячок)

11

9

2

0

42:13

29

2

«Зоря» (Руденківка)

10

8

1

1

45:10

25

3

«Чкаловець» (В.Кобелячок)

11

5

1

4

32:26

 16

4

«Ворона» (Лелюхівка)

11

5

0

6

22:31

15

5

«Колос» (Стовбина Долина)

10

4

0

6

40:28

12

6

«Світанок» (В.Солонці)

10

3

0

7

17:50

9

7

«Чкалова» (Нові Санжари)

10

0

0

10

2:42

0

 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2014, 12:35 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. фан / 26 вересня 2014, 11:14
Ворона пропустила 11 голів.

А в Чкаловця зіграно 10 матчів
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації