Вхід | Реєстрація

Біля Вільховатки застрелили незвичайну істоту схожу на чупакабру

Біля Вільховатки застрелили незвичайну істоту схожу на чупакабру

Звіра убив кобеляцький мисливець Віктор Фесюра. Його досвідчені колеги зізнаються, що ніколи не бачили подібної істоти.  Говорять, що це чупакабра. Є версії про хворого єнота, росомаху і навіть гієну.

24 вересня житель Кобеляк, Віктор Фесюра разом зі своїм товаришем Сергієм Чепіжним вирушили на полювання. Їх метою була перната дичина, тобто качки. У той день, як відомо, у Кобеляцькому районі вирував буревій. Але ні дощ, ні сильний вітер не зупинили азартних мисливців. Кілька качок вони таки підстрелили. Але крім них вполювали ще й дуже незвичайну дичину.
Дорога, по якій їхали Фесюра та Чепіжний, пролягала через села Правобережна Сокілка та Вільховатка. Проїжджаючи повз Сокілку мисливці помітили незвичайного, небаченого ними раніше звіра, який перебігав асфальтну дорогу. Але позаяк їхали на великій швидкості, то вирішили не зупинятися. Лише почали обговорювати, що то за тварина трапилася їм на шляху.
Під’їхали до Вільховатки. У цьому місці дорога робить різкий поворот під кутом 90 градусів. У зв’язку із цим довелось зменшити швидкість руху.  І раптом мисливці побачили звіра, схожого на того, що трапився їм у Правобережній Сокілці. Розповідає Віктор Фесюра:

— Я перший його побачив. Кричу Сергію: «Дивись, яке чудо через дорогу йде!». А воно такне невелике, горбате, і йде так гордо, пишається і нас зовсім не боїться. Таке, тільки більше за розміром ми у Сокілці бачили.

Машину зупинили. Сергій Чепіжний через вікдрите вікно стежив за місцем, куди пішов звір. А Фесюра в цей час заряджав рушницю. Тварина зникла у кукурудзі. Фесюра, приготувавши зброю, пішов у те ж місце. Аж раптом боковим зором побачив тварину за 15 метрів від себе. Відразу ж прицілився і вистрелив. Заряд дробу вразив тварину.

— Ми ще підійшли роздивитися ту потвору та сфотографували її. – продовжує розповідь Фесюра. – Але ж їхали на качку. Тому залишили звіра на обочині, а я позвонив єгерю Володі Бугрименку, щоб забрав тушку. Той ще довго їхати не хотів. Думав, що я його розігрую.

Врешті Володимир Бугрименко забрав тварину, впольовану Фесюрою. Того ж вечора біля чудернацького звіра зібрався цілий консиліум місцевих мисливців. Але ніхто так і не зміг визначити, що то за тварина блукала поряд із Вільховаткою. Пізніше Віктор Фесюра забрав свій трофей і передав його в лікарню ветеринарної медицини. Тіло відвезли в Полтаву на експертизу. Кобеляцькі мисливці та ветеринари також не змогли визначити що то за звір. Тварина довжиною близько 1 метра, вагою 5-6 кілограмів. Хутро має слабко виражений тигровий окрас, шкіра у невеличких складках, як у собаки породи шарпей. Хвіст прямий, довжиною 25-30 сантиметрів. Від загривка і до хвоста через весь тулуб йде грива. Впольована тваринка була самкою.

Дехто із тих, хто оглядав незвичайний мисливський трофей висловлював припущення, що це хворий єнот. Інші говорили, про схожіть на гієн. Версія про хвору лисицю не озвучували. Згадували й про легендарну чупакабру. Переглянувши фото з Інтернету на тему «Чупакабра», працівники редакції прийшли до висновку,  що звір, застрелений Віктором Фесюрою, найбільше схожий на тварину, вбиту у 2013 році у польському місті Прудник.

Цікавою, хоча і малоймовірною, нам видається версія про те, що міфічні чупакабра є хижою твариною росомахою. Про це стверджують деякі мисливці та науковці, що живуть на українському Поліссі. Впольований Фесюрою звір дещо схожий на хвору і облізлу росомаху. Але, як відомо, ці тварини ніколи не жили в лісостепу.

А ось доцент кафедри зоології і екології Дніпропетровського національного університету, кандидат біологічних наук Олександр Пономаренко говорить: «Я можу пояснити появу таких незвичайних тварин тим, що в Україні ведеться неправильний менеджмент лісових угідь, у нас надлишок лисиць. За радянських часів проводився відстріл лисиць, а зараз мисливцям стріляти лисиць невигідно, оскільки їхнє хутро не цінується, а виконувати плани не завжди хочеться. Лисиць багато, популяція не має природної або антропогенної регуляції, тому з'являється велика кількість слабких особин, схильних до хвороб. От ми і стикаємося з явищем лисиць-чупакабр».

Хто правий – нараз невідомо. Почекаємо результатів експертизи.

 

(фото тварин подається для порівняння)


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2014, 14:38 | Кобеляки | Надзвичайне


1. Чудо Юдо / 26 вересня 2014, 15:46
Заніматєльна історія. І тваринка у даному прикладі справжня. І судячи по історії іще одна як мінімум десь бродить така ж сама.
Одне тільки мені не дуже ясно. При всій повазі до героя статті(мисливця) хочеться спитати його: "а нахєра ви її застрелили, шановний?" Тут по-перше питання гуманності чи навіть просто здорового глузду: що це за принцип такий "побачив невидану тварину - треба грохнути!". При чому абсолютно не задумуючись чи приносить він цим шкоду навколишньому середовищу.
А по-друге, ладно, фіг з нею з гуманністю, якщо багато хто у неї не вірить і вважає за честь ні за що убити живу істоту. По-друге, якби ми жили у правовій державі цього б горе-мисливця по-перше штрафонули б єгері на кругленьку суму - він полював на кого? На качок. Так якого ж дива він убив хутрового звіра (ну якщо виявиться, що це таки росомаха)? Хіба зараз сезон? А от "грін-пісовці" його б таки зовсім гнобили. А раптом (тільки уявіть) це таки дійсно ніким ще не досліджений абсолютно новий вид тварини? І що тепер толку з неї мертвої?

Не в моді зараз задумуватися хоч над чимось...
2. Жека / 26 вересня 2014, 16:24
Ну навіщо було стріляти???
Вам вона заважала? Чи напасти хотіла??? Та й взагалі ви на качок полювали....
До речі, такі от мисливці-капосні люди. От у моєї бабці, що мешкає в селиші (в неї хатина край села), вже 5 котів застрелено "мисливцями". І що хочете сказати, що не відрізнили їх від качок????
Дзуськи, напевно просто розважалися!
А котів жалко....
Так от навіщо застрелили? .Тим паче, що не випадково!! А спеціально зарядили рушницю та спинили машину, заради вбивства тварини!
Навіщо...
Щоб розважитись???
Так краще грайте частушки на баяні, як ви добре вмієте!
3. New York / 26 вересня 2014, 19:01
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ти шо, гоніш?
Во-первих це охотнік. А во-вторих це охотнік Фесюра. Йому похуй.
4. шофер / 26 вересня 2014, 19:10
Те що ми бачимо на фоткі, скорше за все переводняк від якоїсь випадкової незвичної суміші. Собаки вовки лисиці, можливо вибір серед своїх не завжди є навіть у тварі. А воно таке діло "голод не тьотка", от і вийшло: їжак + гадюка = 50 см. колючої проволки.

У остальному на 100% приєднуюся до усього вище сказаного.

------------------

А взагалі то, учасників суміші легко виявити аналізом ДНК.

Змінено 26.09.2014, 19:21
5. шофер / 26 вересня 2014, 22:29
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
І знаєте що ще, отой "стрілок" що підбив цього гібрида, справді йолоп. Можливо цього разу був початок нового виду, про який потрібно було сповістити у природоохоронні органи, а не вбивати. Козлота тупомозгла а не охотник.
6. ДуховностоличнийЯ / 27 вересня 2014, 13:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
От же ж дійсно падло цей фесюра! Чим вона тобі та тваринка завадила? Ні, блядь, треба застрелити! На фіга, питається? Цього фесюру за коки підвісити і мисливський квиток відібрати треба!!
7. Тамара / 1 жовтня 2014, 19:28
Фесюра молодець. Чудового грає, чудово гуляє, чудово по перевертнях стріляє. У нас зараз скільки в політику прийщло незрозуміло якої масті. І такі Фесюри нам потрібні.
8. arturwanga / 8 жовтня 2014, 08:11
Це просто собака ви що слiпi?
9. стукач / 11 жовтня 2014, 11:38
люди на мусорку викинули сосіски БЕЗ ГМО, а собака їх зїла
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації