Вхід | Реєстрація

Опалювальний сезон має розпочатися з 15 жовтня

Опалювальний сезон має розпочатися з 15 жовтня

Під час минулої апаратної наради Кобеляцької райдержадміністрації обговорювали питання готовності до опалювального сезону.

Завідувач сектору житлово-комунального господарства, будівництва та архітектури Марія Яцько зазначила, що вцілому заклади соціальної сфери району готові до початку опалювального сезону. І додала, що в школах та дитячих садках він розпочнеться з 15 жовтня. А у всіх інших установах і організаціях — із 1 листопада.

Голова РДА Іван Терновий повідомив, що на осінньо-зимовий період в Україні не вистачає тридцяти відсотків газу.

— Блакитного палива просто немає, — сказав він. — І більше тієї кількості, яка є, уже не буде. Тому варто всім намагатись економити.

Після чого Терновий поцікавився у начальника районного газового господарства, яка організація є найбільшим споживачем газу в районі. Петро Маник відповів, що з бюджетних установ — заклади освіти.

— Цукровий завод, для прикладу, під час сезонних робіт споживає 215 тисяч кубів газу за добу, — каже він. — Але такі сезонні роботи триватимуть недовго. Орієнтовно, до листопада. І зменшити обсяги споживання їм неможливо. Бо це буде порушенням технологічного процесу.

А начальник відділу освіти Наталія Коваль зазначила, що освітнім закладам також немає можливості скорочувати обсяги споживання газу.

— У нас і так недостатня кількість коштів на фінансування, — каже Наталія Мефодіївна. — Тому нам і скорочувати нічого. Єдине, що ми можемо, це розпочати опалювальний сезон не з 15 жовтня, а з листопада. Та це залежатиме виключно від погодних умов. Якщо в жовтні буде мінусова температура, то доведеться почати опалювальний сезон із 15-го числа. А якщо буде «плюс», то вже з листопада.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2014, 17:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації