Вхід | Реєстрація

«Ознайомлюйтесь із усіма умовами договору»

Питання оренди землі не припиняють турбувати її власників. Вони схвильовані хамським відношенням до них деяких орендарів.

Нещодавно до редакції звернулися жителі одного з населених пунктів Кобеляцького району. Вони розповіли, що хочуть забрати свої земельні ділянки у місцевого орендаря. Люди мотивують це тим, що за користування землею орендар сплачує їм малі відсотки від отриманого врожаю. Крім того, за їх словами, почувши про наміри забрати свої земельні ділянки, останній звільняє власників земельних наділів із роботи та відмовляється обробляти їх присадибні території. На прохання людей розірвати договір орендар ніяк не реагує. Хоча у них є акти передачі, згідно яких вони мають повне право забрати свої наділи. Співробітники «ЕХО» порадили цим землевласникам звернутися за консультацією до управління агропромислового розвитку Кобеляцької РДА.
Для того, щоб дізнатися, чим закінчилася ця історія, ми завітали до головного спеціаліста відділу бухобліку, юридичного та кадрового забезпечення управління Артема Письмака. Він розповів, що скарги цих людей було розглянуто. Орендаря викликали до адміністрації для пояснень його дій. Чоловік повідомив, що він не проти, аби ці власники забрали свої земельні наділи. Та вони знаходяться фактично в самому центрі величезного поля. Тож орендар запропонував людям поміняти їх на аналогічні, які розміщені з краю.

Також Артем Олександрович зазначив, що після виходу статті в тижневику «ЕХО» із його коментарями до них постійно звертаються власники земельних ділянок із приводу правомірних дій орендарів та юридично правильного оформлення документів. Письмак ще раз нагадав:

— Власники земельних ділянок, відповідно до статті 17 ЗУ «Про оренду землі», передача об’єкта оренди орендарю здійснюється орендодавцем у строки та на умовах, що визначені у договорі оренди землі за актом приймання-передачі. Завжди читайте договір. Ознайомлюйтесь із усіма його умовами, а не лише з указаними відсотками за оренду й терміном дії договору. Крім того, обов’язково підписуйте акт приймання передачі земельної ділянки. І зберігайте всі ці папери в себе.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2014, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації