Вхід | Реєстрація

На відкриття скандального майданчика прийшли 400 чоловік

На відкриття скандального майданчика прийшли 400 чоловік

При цьому половині біличан, які з’явилися на захід, не виповнилося ще й 10 років.

Інформація про те, що в Біликах у кінці вересня буде відкритий дитячий майданчик, редакція отримала минулого тижня. Вона, ця інформація, одразу ж набула ознак скандальності. Нібито дехто із біличан мав намір завадити облаштуванню місця для відпочинку. Ні для кого не є секретом, що кошти для придбання гірок, гойдалок та інших споруд з’явилися завдяки сприянню свинокомплексу «Сільські традиції». А між ним і частиною білицької громади та селищними депутатами триває серйозний конфлікт. Тому в редакції не надто здивувались черговому «тривожному» повідомленню, яке надійшло у п’ятницю із Біликів. Наш інформатор сказав: «Сьогодні білицькі мамочки проводять прибирання на майданчику. І кажуть, що зараз прийдуть місцеві депутати з активістами і знесуть усі встановлені споруди. Приїжджайте, сфотографуєте». При цьому були названі прізвища конкретних і досить відомих у Біликах людей. Нібито потрібно їхати, щоб не проґавити «гарячу» подію. Та перед цим ми попросили інформатора, який телефонував, ще раз перевірити достовірність інформації. А самі зв'язалися з людьми, які нібито мали зносити гойдалки та гірки. Ті категорично заперечили навіть можливість своєї участі в акціях вандалізму. А появу таких чуток назвали спланованою провокацією. Так що, облаштування майданчика пройшло без ексцесів. Як і церемонія його відкриття.

Початок офіційної частини анонсувався на 14-ту годину у неділю 28 вересня. Ще задовго до цього часу в парку, де були встановлені споруди для дитячих розваг, зібралися кілька сотень біличан. За різними підрахунками кількість людей коливалась від 300 до 400 чоловік. Половина із них — діти дошкільного і молодшого шкільного віку. Доки організатори готувались, малеча не нудьгувала. Запрошені аніматори організували для білицької дітлашні справжнє свято з музикою та цікавими іграми. Дорослі в цей час спостерігали за своїми малюками й обговорювали небуденну для селища подію. Нам вони переповіли історію створення майданчика. При цьому оповідачі чомусь побажали залишитись неназваними.
Як стало відомо, першими з ініціативою створення дитячого майданчика виступили жителі вулиці Корнієнка. Вони на початку літа вирішили облаштувати місце для відпочинку своїх дітей на території, яка стояла пусткою і перетворилась на смітник. За допомогою люди звернулись до селищної влади. Та виділила техніку для прибирання. Усе інше біличани зробили самотужки. І створили нехай скромний, але реальний дитячий майданчик. Практично одночасно зі схожою ініціативою виступили громадяни, котрі живуть у центрі Біликів. Вони також сподівались на допомогу селищної ради та цукрового заводу. Але найбільшу підтримку отримали від підприємства «Сільські традиції». Саме за його кошти були придбані необхідні для облаштування майданчика споруди. Хоча де-юре цією справою опікувалась громадська організація «Поруч із тобою».

Саме її представниця Ірина Чорна вітала біличан із радісною подією. У своїй промові вона, перш за все, дякувала батькам і матерям, які виступили з відповідною ініціативою. На цьому, власне, офіційна церемонія й закінчилась. Одразу після промови усім присутнім дітям роздали м’які іграшки.

Свій коментар цієї події дала і Наталія Левонтівцева, яка виконує обов’язки білицького селищного голови. Вона сказала: «Подія ця неоднозначна. Безумовно, те, що білицька малеча отримала майданчик для ігор, є позитивом. Але майданчик установлений самовільно. Люди, які це зробили, не надали в селищну раду проекту, сертифікатів на споруди. Не звертались за узгодженнями. А тому ми не зможемо взяти майданчик на баланс. Відповідні повідомлення мною надіслані в міліцію та прокуратуру».

Як будуть узаконювати майданчик — не зрозуміло.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2014, 13:55 | Кобеляки | Суспільство


1. Оля / 3 жовтня 2014, 14:43
яке ж паскудне существо ця левонтівцева
2. Біличанин / 3 жовтня 2014, 15:37
Чергова провокація керівництва свинарника. Цим майданчиком, як мінімум, трьох зайців намагалися убити. По-перше -- дешевий популізм, за яким стоять корисливі інтереси. По-друге -- намагання в черговий раз вбити клин між біличанами. Ну, і, звичайно ж, вибори, де ця Чорна буде балотуватись на посаду селищного голови. До речі, для тих хто не знає, це саме та свинарка, що свого часу на пам*ятній відкритій сесії заливалась примітивними поетичними дифірамбами про свого шефа Михайлюка, що, "як рідний батько" піклується про них. Ну а тепер, не маючи більш достойного кандидата, "батько" пхає цю свинарку на пост голови. Навіть два дорогущих по білицьким масштабам наряди їй купив, щоб була хоч трохи презентабільнішою. Бо, тепер, мабуть, уже і сам розуміє, що перемогти чесно шансів у неї небагато. Але ще не все втрачено, попереду прогнозується масовий підкуп виборців.
3. Біличанин / 3 жовтня 2014, 15:54
Тепер про те об*єднання "Поруч із тобою". Усім зрозуміло, що це "дітище" свинокомплексу. То вже б і назвали його: "Кіпрські традиції поруч з тобою". "Кіпрські" -- тому що тепер головним співзасновником свинарника є кіпрська компанія. То ж тепер і гроші можна відмивати через цю громадську організацію в кращих офшорних традиціях, тільки на районному рівні. Колоритними є і особи, що його засновували. Це відомий у Біликах і не тільки "Остап Бендер", він же горе-підприємець, який "кинув на бабки" не одного свого компаньйона. Про свинарку вже згадувалось у статті. А ще -- заступник начальльника одного з відділів райуправління юстиції, якого взяли, щоб якомога найшвидше, бо час не терпить, "проштовхнув" документи при реєстрації. А це вже пахне корупцією у лавах органу, який повинен з нею боротися.
4. біличанка / 6 жовтня 2014, 13:53
що не говоріть але "активісти" зараз програють СТ ( сільські традиції) з сухим рахунком - мабуть 10:0! А все через те що люди втомились від воєн - і від війни за незалежність з росією і від локальної війни у біликах з свинокомплексом! А СТ вибрали найправильнішу тактику - " собака гавка - караван іде"! Вони не лаються і не збирають " віче пенсіонерів", сморід вже не так дошкуляє , і біличанам що мобілізовані до лав ЗС допомагаю закупляючи бронежилети, келарові каски, берці , захисніокуляри а зараз збирають замовлення на термобілизну та теплі куртки . А селищна рада відмовивши в наданні вписків мобілізованих знову виставила себе дурнями як і забороною пріснопамятного концерту Н.Май. Дітлахам на перше вересня подарунки для всих шкіл купили - тільки перша школа відмовилась від подарунків ( питається а чому ви не відмовлялись коли будували майданчик спортивний) і взагалі подарунки були дітям а не директору школи, а тепер ще й майдачик зробили ! А тепер хай пройдуться збируть підписи за ремонт лікарні - а люди підпишуться- і буде ще один гол. Ну а про Ірину Чорну - так вона ще молода тільки вчиться - а запал і бажання працювати в неї є. То ж чому і не вона селищний голова ? Вона хоча б не рисує з себе " мать Терезу" - як наші депутати - які спочатку проголосували за виділення зем. ділянки комплексу - а тепер " героїчно" з ним борються.
5. глядач / 11 жовтня 2014, 20:53
Як дістали "активісти"! Уже 99 відсотків біличан зрозуміли, що це не патріоти, це безпридельщики.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації