Вхід | Реєстрація

«Четверта черга мобілізації також може бути частковою…»

Апаратна нарада цього тижня розпочалася традиційно з інформації про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, що виникли на території району.

Юрій Шило доповів, що за минулий тиждень надійшло три повідомлення. Перше: 23 вересня на автодорозі Полтава-Кременчук біля території підприємства «Нафторозвідка» сталася дорожно-транспортна пригода. Сім’я із трьох чоловік їхала із Алчевська. Оскільки батько проїхав за кермом близько 400 кілометрів і дуже втомився, він передав керування автівкою своєму сину. Спускаючись з гори й обганяючи автомобіль, який їхав попереду, хлопець виїхав на смугу зустрічного руху і, щоб не зіткнутися із фурою, яка їхала на нього, звернув убік, не впорався з керуванням і машина злетіла в кювет. Постраждалих доправили у центральну районну лікарню. Травми двох членів сім’ї були несумісні з життям: син, якому було 27 років, помер через 40 хвилин після прибуття в госпіталь, його мати — через 3 години.

Друге повідомлення до рятувальників надійшло 26 вересня і стосувалося пожежі, що сталася в Руденківці. У результаті будинок згорів повністю. Як розповів Юрій Шило, пожежа трапилась через те, що чоловік, який та проживав у будинку, напився, влаштував п’яний дебош, вигнав з дому дружину, а десь о 12 годині ночі захотів попити чайку. Поставив чайник, накрив його рушником, а сам кудись пішов. У результаті рушник загорівся, а полум’я з нього перекинулось на все інше. У цьому ж випадку постраждалих немає.

Третє повідомлення до рятувальників надійшло від чергового райвідділку міліції про те, що в одному з будинків знайдено два трупи. Причина смерті поки що з’ясовується, та попередньо є підозра на отруєння чадним газом. З цього питання слово надали Івану Бодаку, чия служба також приїхала на виклик у той будинок. Чоловік прокоментував те, що сталося, і розповів про причини, чому чадний газ був у приміщенні. Також порадив усім присутнім пускати в дім пічників, коли ті ходять.

— І ви повинні требувати від них, аби вони перевірили засміченість вентиляційних каналів, бо це входить в їхні розцінки. Причому, це вони повинні зробити при вас.

— Ну і в хату не заходять, Іван Іванович. Ось ситуація два тижні тому була. Прийшов пічник до пенсіонерів, а ті на лавці сидять біля хати та кажуть, що хоч зайдіть та подивіться трубу. А той відповідає, що це їхнє діло заглядати, а вони повинні йому заплатити 36 гривень, отримати акт, бо без нього їм не дадуть субсидії,— сказав хтось із залу.

Наступним питанням, яке розглядалося, було наявність фактів злочинів та правопорушень у районі, вжиті заходи реагування та проведена профілактична робота за минулий тиждень. До райвідділку міліції надійшло 86 заяв та повідомлень. Голова райдержадміністрації Володимир Паршевлюк також поцікавився фактом браконьєрства, який нещодавно мав місце у Старих Санжарах. Доповідач Ігор Кіденко відповів, що слідство триває і розкриття будь-якої інформації зараз є небажаним.
Останнім питанням, яке розглядалося, були результати проведення чергового весняно-літнього призову та третьої черги часткової мобілізації. Крім загальної інформації доповідач також повідомив, що і наступна хвиля мобілізації, якщо така буде, також може бути частковою, а не повною, як ходять чутки. Також доволі емоційно розповів про те, що в районі нараховується близько 1600 чоловік, які у військкомат не прибули.

— Коли ми почали їх розшукувати, то, наприклад, у сільрадах нам дуже часто відповідають і навіть довідки надають, що більша частина цих людей працює за кордоном. Хоча ми всі прекрасно знаємо, що це лише відписка. А в деяких сільських радах взагалі вже заготовлені такі повідомлення і вони навіть по домівках не ходять. Плюс ще і органи внутрішніх справ та деякі організації у нас в районі, коли ми до них звертаємось, відповідають, що це конфіденційна інформація і ми вам її надати не можемо. Це ненормально. Тому велике спасибі тим хлопцям, які добросовісно прийшли і стали на захист своєї Вітчизни. А інші ходять посміхаються до тих батьків, чиї діти пропали або знаходяться в полоні, — емоційно розповів заступник райвійськкома. На запитання стосовно того, чи отримають бійці, які мобілізовані, документ про те, що вони є учасниками бойових дій, чоловік також відповів, що не всі ті, хто мобілізований, воюють безпосередньо в зоні проведення АТО. Деякі просто знаходяться у військових частинах в різних містах. А ті ж, хто задіяний в антитерористичній операції, повинні самі звернутися до командира своєї військової частини з проханням надати такий документ. Тоді вони його отримають.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2014, 15:44 | Нові Cанжари | Суспільство
1. читач / 3 жовтня 2014, 20:44
"хто задіяний в антитерористичній операції, повинні самі звернутися до командира своєї військової частини з проханням надати такий документ " (учасник бойових дій) - Ну чи не бред сідої кобилиці !!! Станом 1.10.2014 із 50 тис військовослужбовців тільки 152 у списках для призначення учасника бойових дій
2. Патріот / 3 жовтня 2014, 23:09
не зрозуміло,одні ЧП,Чим РДА займається, сводку послухали і пішли. А де економічні питання.?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації