Вхід | Реєстрація

Півника таки демонтували

Півника таки демонтували

Минулого четверга житель райцентру демонтував фігуру золотого півника, яка розташовувалась на 30‑метровій висоті.

Під час одного із засідань виконкому Кобеляцької міської ради присутні обговорювали питання про демонтаж аварійно-небезпечної споруди. Мова йшла про фігуру золотого півника, що височіє над будівлею дитсадка № 2. Сергій Галушко нагадав, що споруда ніколи не ремонтувалась, а впавши з великої висоти, може наробити чимало шкоди, надто — травмувати дітей. Але ж виникла несподівана проблема: відсутність спеціаліста, який може працювати на великій висоті. Отож, було прийняте рішення шукати фахівців. Сергій Станіславович резюмував:

— Можливо, хтось у пресі про нашу проблему прочитає, то нехай спеціаліст звернеться у міськраду. Будемо домовлятись про оплату.

9 жовтня кобелячанин Володимир Кононенко, заручившись підтримкою голови РДА, демонтував фігурку:

— Я мешкаю поряд із дитсадком № 2. Щодня проходжу повз цей дошкільний заклад. Його закінчувала й моя донька. І вже досить давно звертав увагу на цю аварійну споруду. А після виходу статті в «ЕХО» зателефонував до Івана Тернового і запропонував демонтувати цю фігурку. Іван Костянтинович погодився на мою пропозицію. Тож я, одягнувши необхідне спорядження, заліз на трубу і пилкою по металу спиляв фігурку півника.

На наше запитання щодо обіцяної винагороди за виконану ним роботу, Володимир відповів, що зробив це виключно як свідомий громадянин:

– Ну, якщо міський голова виділить мені якусь премію, то я від неї не відмовлюся. Та особисто йти до Ісипа з проханням заплатити я не буду.

Та все ж ми звернулися за коментарем до секретаря міської ради Сергія Галушка. Сергій Станіславович повідомив, що на виконкомі чітко зазначалося про домовленість щодо оплати виконаних спеціалістом робіт:

— Володимиру потрібно було звернутися до міської ради та укласти договір. Його дії не були з нами узгоджені. Тому що при виконанні ним робіт там повинні були чергувати «еменесники» та «швидка». А так чоловік разом із Терновим вирішили самостійно демонтувати споруду. Це добре, що все обійшлося. Володимир — патріот міста, який потурбувався про безпеку дітей та працівників дитсадка. Ми вдячні йому за виконану роботу.

Свою точку зору щодо демонтажу споруди висловив і голова РДА:

— У розмові з Володимир Кононенком він згадав, що може залізти на трубу і спиляти фігурку. Тож у зв’язку із загрозою життю громадян міста й вихованців дитсадка ми вирішили демонтувати того півника. Уникнувши паперової тяганини та не звертаючись до рятувальних служб, Володимир і я самостійно спиляли цю фігуру. Уявіть, її вага сягає близько двадцяти кілограмів і вона знаходилась у вкрай аварійному стані. А міська влада сподівається, що хтось самостійно прийде і запропонує свої послуги. Отож, ми її й демонтували.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2014, 15:08 | Кобеляки | Суспільство
1. Тамара / 22 жовтня 2014, 23:35
Терновий ти супер. Коли та мерія навчиться вирішувати проблеми міста як цей сміливий чоловік. Вважаю що памятник із золота біля магазину Оскар потрібно не ісипу було ставить а Терновому. Людина заслуговує.
2. Чудо Юдо / 23 жовтня 2014, 11:22
1.Тамара
«Вважаю що памятник із золота біля магазину Оскар потрібно не ісипу було ставить а Терновому»

Не знав, що то Ісип "із золота вилитий".

Тільки я не зрозумів у чому роль Тернового. Прийшов дядько, Володимир, заліз на трубу і стягнув металічну конструкцію - подяка йому і шана. А що робив Терновий? Знизу його страхував, упіймати був готовий, якщо той упаде, чи що?:) Чи роль у тому, що він поза законом ("без паперів") допустив цю дію?
Ну та ладно, зняли оперативно - і добре, спасибі їм.
3. Тамара / 23 жовтня 2014, 23:12
Думаю роль у тому що він будучи присутнім при такому дійстві коли мерія нічого не зробила по закону, не боявся взяти на себе відповідальність за можливі негативні наслідки. Думаю на майбутнього мера потягне.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації