Вхід | Реєстрація

Росія поки не досягла своєї загарбницької мети, тому й надалі воюватиме за Донбас – експерти

Росія поки не досягла своєї загарбницької мети, тому й надалі воюватиме за Донбас – експерти

Ворог укотре використовує час, аби зібрати сили для атаки. А вчорашні псевдовибори, за логікою президента Росії Володимира Путіна, мали б лише допомогти узаконити бандформування. Щоб у разі чого ввести регулярні війська і з новою силою вдарити по українських позиціях.

Так вважають військові та політичні експерти, до яких журналісти ТСН.Тиждень звернулися, аби оцінити стан справ в АТО.

"Ми перш за все повинні думати про оборону, про зміцнення кордону з Російською Федерацією, з Білоруссю, про створення фактично лінії фронту, там де проходить розмежувальна лінія з бойовиками "ЛНР" і "ДНР" і українськими військовими, про зміцнення Збройних сил, про реформування економіки. І тоді, коли та сторона зрозуміє, що на нас неможливо тиснути військовими засобами, тоді почнеться дипломатія", - говорить дипломат, голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Там чітко прослідковується ідея того, що не має жодного наміру дотримуватися умов перемир'я. Навпаки - ідуть постійні декларації про те, що ми повернемо Маріуполь, ми повернемо всі землі, щонайменше в межах Луганської і Донецької областей і ми створимо "Новоросію", - наголошує співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

"Вибори - це спроба надати якоїсь легітимності тим бандитським режимам, які існують на території, підконтрольній терористам. У цьому зв'язку не можна виключати, що Росія буде прагнути якось оформити офіційні ці квазі-держави, оголосити їх якимись незалежними республіками і тоді вже можна буде ставити питання про те, щоб вводити російські війська під виглядом миротворців", - підкреслює військовий експерт Дмитро Тимчук.

"Конфлікт буде поглиблюватися, оскільки жодна зі сторін не досягла своїх цілей. Україна не перемогла, щоб повернути під контроль території. Цілі Росії теж не досягнуті – взяти під контроль те, що вони називають "Новоросією", щоб мати вихід до Чорного і Азовського морів", - говорить директор Центру політичного аналізу Юрій Романенко.

"Та територія, яку вони зараз контролюють, - це не межа їхніх мрій. Ця зараза буде розповзатися і розповзатися. Після так званих "виборів" у "ЛНР" і "ДНР" ситуація може тільки посилитися, оскільки на сьогодні ми бачимо приготування до наступальних дій. На даний момент ми фіксуємо створення чотирьох ударних угруповань на території Донбасу. Напрямки – Дебальцеве, північ Луганської області, Маріуполь", - розповів військовий експерт Дмитро Тимчук.

"Очевидно,що ні США, ні країни ЄС не бачать можливості виграти цю війну військовими засобами. Українську владу закликають наші партнери зі США та ЄС проявляти певну стриманість, далекоглядність, уникати військової конфронтації. Нас закликають до того,щоб самим не починати військові дії, самим не провокувати іншу сторону до більш рішучих дій", - констатує голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Наше завдання полягає в тому, щоб максимально затягувати час і використати його для переформатування держави. Бо наші можливості вистояти у цьому конфлікті, який буде поглиблюватися, залежить від того, наскільки наша держава буде адаптивна до цих викликів", - уточняє директор Центру політичного аналізу Юрій Романенко.

"Україна перш за все повинна розробити комплексний підхід до проблем з Російською Федерацією. Враховуючи той факт, що Україна анексована на трильйони гривень, а, можливо, і доларів, на те, що ми втратили тисячі життів наших громадян, треба виносити це все в одному пакеті. Треба дивитися комплексно на вирішення проблем з РФ", - наголошує голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Забезпечити підготовку воєнної доктрини, забезпечити логістику в кінці кінців потрібно, щоб не громадянське суспільство, не волонтери турбувалися про те, щоб наші солдати були одягнуті та нагодовані", - зазначив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

"Потрібно створювати лінії оборони для того, щоб це не розповзалося. Обладнати позиції на місцевості, розбити всю умовну зону протистояння на зони відповідальності конкретних підрозділів, бригад і так далі - і це єдиний спосіб, щоб стримати наступ", - каже військовий експерт Дмитро Тимчук.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2014, 11:37 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації