Вхід | Реєстрація

Цікава зустріч підоблікових Котелевського РП КВІ управління ДПтС в Полтавській області з переможцем «долі»

Цікава зустріч підоблікових Котелевського РП КВІ управління ДПтС в Полтавській області з переможцем «долі»

03 листопада 2014 року працівники  Котелевського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області організували для підоблікових цікаве навчально-тренувальне заняття.

Відповідно до статті 6 Кримінально-виконавчого кодексу України основними засобами виправлення і ресоціалізації засуджених є встановлений порядок виконання та відбування покарання (режим), суспільно-корисна праця, соціально-виховна робота, загальноосвітнє і професійно-технічне навчання, громадський вплив.
У своїй діяльності працівники КВІ намагаються використати всі ці засоби для перевиховання осіб, засуджених до  покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Однією  з найважливіших умов підвищення  ефективності роботи працівників інспекції є широке залучення громадськості та волонтерів до контролю за виконанням покарань і соціальної роботи із засудженими.
Звичайно,  працівники КВІ не в змозі самотужки надати допомогу засудженим  у тому розмаїтті складних життєвих обставин, що виникають  перед їх підопічними. І в цьому питанні  на перший план постає допомога  державних, релігійних, громадських організацій, адже в  їх арсеналі  наявні можливості надання  духовно-просвітницьких, соціально-педагогічних, соціально-медичних, соціально-економічних, психологічних і юридичних послуг.
   Цього разу,  за запрошенням  інспекції,  заняття із засудженими проводив член громадської організації  "Союз Чорнобиль" Володимир Цьомкало, колишній ліквідатор аварії на ЧАЕС.

Ця людина вийшла  переможцем у боротьбі з вогнем, а після цього, ще й з тяжкою онкологічною недугою. На прикладі власного  життєвого досвіду Володимир  навчав слухачів виробляти позитивне мислення, не шукати винних у труднощах, які спіткали на життєвому шляху, а брати відповідальність  за своє життя у власні руки, не чекаючи і не вимагаючи від долі  зміни влади, законів, економічної і політичної ситуації.
У ході зустрічі учасники заняття активно включались у розмову, висловлювали свої думки з приводу порушених питань, дискутували, але врешті-решт прийшли до єдиної думки, що кожен є господарем своєї долі і будує її сам.
Щоб  урізноманітнити заняття,  підобліковим  було запропоновано виразити свої емоції за допомогою кольорової гами та паперу. Малюнки підоблікових осіб піддаються психологічному аналізу з метою розкриття їх емоційних і поведінкових особливостей  та використовуються в подальшому для індивідуальної  роботи з даними особами.
Цього ж дня декільком засудженим було передано  благодійну допомогу  від Свято-Троїцької церкви у вигляді продуктових наборів.

Надання такої  допомоги започатковано у 2012 р., і це стало одним із напрямків  співпраці   кримінально-виконавчої інспекції з релігійною громадою. Адже часто на обліку інспекції  перебувають знедолені і зневірені, які  виховувалися у дитячих будинках і  втратили  будь-які соціальні зв'язки.

Виховна робота із засудженими спрямована  на допомогу ресоціалізації в суспільстві, сприяння розвитку   у них почуття особистої відповідальності і дисципліни, а також усунення перешкод на шляху до виправлення.

Сподіваємось, що дана зустріч змусить підоблікових задуматись над цінностями свого життя.


Автор: Прес-служба управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2014, 13:58 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації