Вхід | Реєстрація

«У вас усі судді грали під футболістів «Дрижини»

«У вас усі судді грали під футболістів «Дрижини»

На засіданні РО ВФСТ «Колос» був розглянутий протест від представника мідянівського «Урожаю».

Для того, щоб ввести в курс справ читачів, потрібно повернутися до фінальної гри в чемпіонаті Кобеляцького району сезону 2014 року. Тоді 18 жовтня на футбольному полі в Дрижиній Греблі місцева команда приймала в себе мідянівський «Урожай». Читачі, які цікавляться футбольним життям району, знають, що ці два колективи є лідерами турнірної таблиці. І суботнє дербі повинне було розставити всі крапки над «і» та вирішити, яка із команд носитиме титул чемпіона-2014. Нагадаємо, що гра між «Дрижиною» та «Урожаєм» закінчилася з рахунком 3:1 на користь «дрижан».

Після зустрічі футболісти з Мідянівки почали вимагати пояснень від представників «Дрижини» щодо одночасного перебування на полі одразу чотирьох легіонерів. Мідянівські спортсмени подали протест до районного контрольно-дисциплінарного комітету щодо перевищення ліміту заявлених приїжджих гравців. Гравець «Урожаю» Ярослав Ломаков стверджував, що на полі, крім трьох полтавчан, одночасно грав і житель сусіднього району Артур Щудро.

У наступний після цих подій четвер контрольно-дисциплінарний комітет прийняв рішення на користь дрижиногреблянських футболістів, мотивуючи це тим, що 24 березня 2011 року рішенням наради інструкторів зі спорту приймалися поправки до регламенту змагань. Тобто, затверджувався перелік команд та гравців, які не підпадають під визначення «легіонер». У цьому списку був і Артур Щудро, який більше десяти років грає за «Дрижину».

Тоді представник «Урожаю» Макар Гордійко подав апеляцію до РО ВФСТ «Колос». 30 жовтня відбулося засідання пленуму цієї організації, на якому інструктори зі спорту розглянули протест мідянівців.

У своєму виступі перед присутніми Ломаков та Гордійко пояснили, що Артур Щудро є легіонером у складі «Дрижиної». Про це говорить факт його проживання та приписки у селі Козуби Новосанжарського району. Отже, виходить, що участь дрижиногреблянської команди у цьогорічному чемпіонаті також слід вважати недійсною.

Представники «Дрижиної» заявили, що цей спортсмен із самого дитинства грає у складі цього футбольного колективу. Також згадали засідання інструкторів від 24 березня, на якому більшістю голосів було визнано Артура Щудра постійним гравцем «Дрижиної». А ще згадали, що Ломаков, працюючи в товаристві «Колос», неодноразово перевіряв громадянський паспорт Щудра і його прописка не викликала ніяких підозр у Ярослава. Для прикладу вони навели минулорічний фінал чемпіонату району, цьогорічну зустріч із «Урожаєм» у Мідянівці (тоді мідянівці виграли у «дрижан» із рахунком 3:2 — ред.) та дві гри 1/8 розіграшу кубка району цього сезону, у яких брав участь Артур. До речі, тоді ніяких скарг не виникало. А ось футболістам «Урожаю» зауважили, що, згідно рішення пленуму, футболіст, який грав за команду, що знаходиться за межами його населеного пункту, при поверненні в колектив свого села протягом п’яти років вважається легіонером. Це було зроблено, щоб запобігти біганині спортсменів із команди в команду. Так от, у складі «Урожаю» грають три легіонери з колишнього «Будекспресу» (Валерій і Олег Галагани, Микола Голтвянський) та Віталій Пищита, який минулого року виступав за «Прапор».

На одній із нарад, яка відбулась у 2012 році, мідянівські представники прохали інструкторів позбавити колишніх гравців «Будекспресу», які проживають у Мідянівці, статусу легіонерів. Мовляв, навіть команди такої вже не існує. Тоді це прохання було задоволено. Тобто, їх, як і Щудра, визнали гравцями місцевої команди.

Та Ломаков до останнього твердив представникам «Дрижини», що гра за чемпіонство пройшла з порушеннями:

— У вас усі судді грали під дрижиногреблянських футболістів.

Розглянувши цей протест, присутні дійшли висновку почекати, доки Ломаков зуміє пред’явити більш серйозні докази порушень. На це йому відвели десять календарних днів. Якщо представники мідянівської команди не зуміють надати більш серйозні звинувачення, то незабаром ми зможемо побачити гру за суперкубок. Згідно результатів чемпіонату, за нього змагатимуться «дрижани» та біличани.

Крім того, цей процес затримує початок міні-футбольного турніру, на який із нетерпінням чекають як футболісти, так і вболівальники.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2014, 17:01 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Правда / 6 листопада 2014, 18:57
Та до чого тут Дрижина Урожай є чемпіоном це всім відомо їхнє перше місце тому що Дрижина не чемпіон вона "супер чемпіон" все куплено але не переможено а це різні речі перемогти і купити..........
2. темний / 6 листопада 2014, 20:03
Васильович,не те скупляє.Зкооперуватись з Кебешою і купити всі посади району,і тоді проблем не буде,ніхто й рот не відкриє.А так всі халявщики доять порядного,амбіційного мужика.Вкурили,що бабло є,а освіти малувато.Жаль,Васильович коменти не читає,а шнирі невтьопні,жирують за спиною.
3. футболист / 7 листопада 2014, 07:52
Васильевич, купите Ломакову кубок в спорттоварах, может успокоится бедолага! Почуствует себя чемпионом!
4. гість999 / 7 листопада 2014, 08:12
Чемпіон-"Урожай",хоча особисто я ніколи за нього не вболівав.Якби хтось провів опитування серед вболівальників району (нейтральних до згаданих команд),то на мою думку стовідсоткова перевага буде на стороні мідянівців.І це був би беззаперечний факт,а так одні балачки.Так що дрижани чемпіонами являються тільки для самих дрижан.
5. Гість777777 / 7 листопада 2014, 09:28
Чемпіон визначається не проведенням опитування, а грою на полі,і результатом на табло! Дрижина беззаперечний чемпіон!
6. футболист / 7 листопада 2014, 09:36
5.Гість777777
«Чемпіон визначається не проведенням опитування, а грою на полі,і результатом на табло! Дрижина беззаперечний чемпіон!»

Согласен полностью! Смотрим все в турнирную таблицу! Там видно кто чемпион!
7. кент / 7 листопада 2014, 09:49
Эта Мидянивка уже задрала! То им судьи не так судят, то Артур уже легионер! Артур уже хрен знает сколько за Дрыжину играет! Не знают уже бля за что зацыпиться. Не умеют нихера проигрывать и все! Ярик этот еще клоун...
8. malar / 7 листопада 2014, 10:20
Не важливо скільки років поспіль людина грає за ту чи іншу команду, є регламент змагань і його потрібно дотримуватися.
9. кент / 7 листопада 2014, 10:27
Тоесть уже лет 5-10 в регламент никто не смотрит?! А зачем тогда федерация футбола кобеляцкого района вообще нужна?
10. malar / 7 листопада 2014, 10:45
В регламент можливо хтось інколи і зазирає, коли виникають спірні питання. Але оди і той же регламент для різних футбольних колективів трактується і виконується по різному. Нажаль, це тенденція всього українського футболу. На районному рівні це прослідковується неозброєним оком.
11. народний контроль / 8 листопада 2014, 12:02
регламент юридично не правельний.це регламент детюка.схотів він так буде так.є\вожді\а є холопи.це все з року в рік.є в нас районні депутати.є внас комісія яку очолює журавель г.в.депутат районної ради. уже пора комісії показати свою роботу.через таких як детюк наші люди життя відають.люди як можна Україною торгувати.піднімись народе давайте уберем нечисть продажню комуняків комсомольців кровавих.невже нам мало цієї крові чи ще більшої хочемо.ви піднімали майдан .армію убуваєте одіваєте годуєте а детюк на атимайдан автобуси відправляв із заляканими \таранушичем\запроданцями.а ви мовчете.а він дітей ваших принижує.
12. глядач / 8 листопада 2014, 13:15
Народний контроль, ти в своєму репертуарі: в норі такий сміливий, а при зустрічі першим руку подаєш і Детюку, І Таранушичу. І чому ти не на Сході? Патріотизм за компом і прихованим ніком?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації