Вхід | Реєстрація

Аграрному ліцею – 60

Аграрному ліцею – 60

Нещодавно Кобеляцький професійний аграрний ліцей відсвяткував свій ювілейний день народження.

Минулого тижня в залі районного Центру культури та дозвілля зібралось чимало гостей. Серед них, здебільшого, — нинішні та колишні викладачі, учні, випускники та добрі друзі Кобеляцького професійного аграрного ліцею. Усі вони прийшли, аби відсвяткувати 60‑річчя з дня заснування навчального закладу.

Першим, звісно ж, привітати своїх колег та учнів на сцену запросили господаря свята, директора учбового закладу Олега Бровка. А далі ведучі заходу Яніна Монастиренко та Геннадій Кривоніс познайомили присутніх із найбільш суттєвими та важливими фактами з історії ліцею у минулому, починаючи з 1954 року, та до сучасності. Для наочності глядачам продемонстрували слайди із життя навчального закладу.

За словами ведучих, зараз колектив працівників ліцею налічує близько ста чоловік. 50 робітників — це педагоги та майстри виробничого навчання. Чимала кількість серед них — колишні учні навчального закладу. Також випускниками ліцею є нинішні керівники сільськогосподарських підприємств, працівники органів внутрішніх справ, спортсмени і просто порядні та працьовиті люди.

Загалом колектив аграрного ліцею пройшов тривалий час становлення. Змінювалися професії, зменшувався учнівський контингент, до мінімуму звелось державне фінансування. Але, не дивлячись на всі ці труднощі, навчальний заклад не втратив свого обличчя. Колектив докладає чимало зусиль, щоб не лише вижити у нових ринкових умовах, а й успішно здійснювати своє основне завдання: навчати учнівську молодь робітничим професіям.

Хоча, навчання у ліцеї — це не лише здобуття професії, а й можливість розвивати свої здібності й таланти. Навчальний заклад став стартовим майданчиком у професійному та духовному зростанні багатьох ліцеїстів. Підтвердженням цих слів є самі учні та випускники ліцею, які вже досягли чималих творчих успіхів. Серед них — юнак із неперевершеним голосом Владислав Стрюк. Також перед глядачами виступила юна зірочка, переможниця міжнародних конкурсів та фестивалів, володарка гран-прі Віденського вокального конкурсу, учасниця колективу художньої самодіяльності ліцею Анастасія Бакунова.

Цього дня прийшли привітати зі святом учнівський та педагогічний колективи чимало гостей. Серед них — представники обласного, районного та міського керівництва. Саме вони і вручили грамоти від Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Ще були вручені грамоти від райдержадміністрації та районної ради. До того ж гості свята прийшли не з порожніми руками і вручили чимало подарунків. Це — і грошова допомога на розвиток навчального закладу, і ноутбук та декілька принтерів.

А далі свято продовжилось концертною програмою, яку подарували глядачам учні та педагоги аграрного ліцею.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2014, 10:11 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації