Вхід | Реєстрація

Вихованці Кременчуцької виховної колонії відзначили день української писемності

Вихованці Кременчуцької виховної колонії відзначили день української писемності

7 листопада поточного року серед вихованців Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області підбили підсумки предметного тижня писемності. Заходи приурочили до відзначення Дня Української писемності.

«Краща мова єднання – українська» - під таким гаслом розпочалися заходи в загальноосвітній школі, які були спрямовані на відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду в учнів.
Безпосередня участь вихованців у підготовці і проведенні всіх заходів стала запорукою того, що тепер цей день для них буде не просто датою в календарі, а національним святом.

Тиждень української писемності було відкрито урочистою загальношкільною лінійкою. Девізом тижня став вислів Максима Рильського: «Мова - втілення думки.  Що багатша думка,  то багатша мова.  Любімо її,  вивчаймо її,  розвиваймо її!».

Програма тижня видалась досить насиченою. Учні поринули у багатющий світ краси рідного українського слова, вшанували пам'ять  видатних діячів нашого народу.

На годинах класного керівника хлопцям розповіли про історію відзначення свята писемності в Україні, про вшанування Нестора – літописця. Поглибили знання підлітків про тернистий шлях становлення української мови. Вчителі наголосили, що мова - одна з головних ознак нації і цивілізоване суспільство не може існувати без мови.

На перервах біля шкільного стенду було людно, бо багато чудових віршів, захоплюючих ребусів, цікавих висловів, прислів'їв про рідну мову, яскравих малюнків манили всіх допитливих.

Цікаво пройшов конкурс малюнків під назвою «Українська мова в моєму серці», де учні мали змогу проявити свої творчі здібності та фантазію. Своїми роботами учасники конкурсу закликали ровесників єднатися навколо рідного слова.

Усний журнал «Мовні цікавинки» збагатив хлопців додатковими знаннями про рідну мову та мови народів світу. Хлопці дискутували на тему багатства та чистоти мовлення на учнівській конференції «Сучасний український молодіжний сленг».

Конкурс на кращого читця-декламатора «Лунай, величне наше слово» не залишив байдужим жодного вихованця. Кожен учасник намагався донести до слухачів красу і силу художнього слова, авторський задум та свої переживання й почуття.

Запам'ятався й конкурс на кращого знавця рідної мови, який проходив у кожному класі. З великим натхненням та завзятістю боролися учні за першість серед однокласників. В цьому мовному турнірі завдання були різні за складністю:  теоретичні завдання з української мови, мовні загадки, знання народних прислів’їв та приказок, жартівливі завдання.

Підсумком тижня стала активна участь вихованців у загальноукраїнській акції «Диктант національної єдності». Бо кожен підліток свідомо розумів, що українське слово єднало, єднає і єднатиме націю за будь-яких умов, обставин та часів, і майбутнє нації залежить від кожного з них.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2014, 11:55 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації