Вхід | Реєстрація

Україна чорно-біла й кольорова

Україна чорно-біла й кольорова
Своє особливе бачення України представив під час відкриття персональної виставки полтавський художник Віктор Трохимець-Милютін.
Учора у Художньому салоні Полтавської обласної організації Національної спілки художників України (НСХУ) відкрилась персональна виставка члена НСХУ Віктора Трохимця-Милютіна. Народився митець 77 років тому у місті Липецьку. Спеціальну фахову освіту здобув у Симферопольському художньому училищі, а потім у Курському інституті на художньо-графічному факультеті. Бере активну участь у республіканських та зарубіжних художніх виставках.
Художник працює у галузі монументально-декоративного розпису, станкового живопису та графіки. Нині твори Віктора Трохимця-Милютіна зберігаються у музейних збірках Полтави, Лубен, Миколаєва, Кременчука, а також у музеях-заповідниках М. В. Гоголя, А. С. Макаренка, Г. С. Сковороди. Картини митця є в приватних колекціях США, Англії, Італії, Німеччини, Швеції, Польщі, Росії тощо.
У 1994 році роботи митця побачили глядачі Франції, де проходила виставка художників України. А ось виставка художнього проектування «Методика Снежського семінару», яка проходила у 1967 році, дала змогу насолодитися картинами пана Віктора поціновувачам мистецтва одразу кількох столиць різних країн: Варшави, Берліна, Будапешта й Москви.
На нинішньому вернісажі колеги художника вітали його зі святами та відкриттям виставки. Потім найповажніші гості, взявши у руки посохи, пощедрували, за що й отримали солодкий подарунок від Віктора Трохимця-Милютіна.

Колеги художника защедрували на виставці.
За словами митця, усі картини, які представлені на виставці, були створені починаючи з 1960 року. Остання картина написана минулого року. Багато подорожуючи Україною та світом, художник намагався передати своє бачення світу через полотно картин. Свої враження від Полтавщини автор висловив у роботах «Пушкарівська церква у Полтаві» та «Полтавській краєзнавчий музей».
Деякі картини виконані у чорно-білих тонах. Автор пояснює: «Це я так відчуваю Україну».
Про любов поціновувачів мистецтва до таланту художника говорить і той факт, що під час презентації виставки дві картини митця вже хотіли придбати у приватну колекцію.
Триватиме виставка до 18 лютого. Отже, полтавські любителі живопису матимуть нагоду тривалий час насолоджуватись роботами відомого художника.

Автор: Ярослав КАДУК, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2010, 15:10 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації