Вхід | Реєстрація

Буремний Донбас: неконтрольований потік вугілля, скандал навколо шахт та нерішучість Києва

Буремний Донбас: неконтрольований потік вугілля, скандал навколо шахт та нерішучість Києва

На Донбасі окуповані бойовиками території впевнено наближаються до голодних бунтів, які б давно прокотилися "руським міром", якби б не український уряд. Експерти дали поради, на які кроки має наважитися Україна, щоб привести до тями буремний Донбас, йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Спеціалісти стверджують, що, не зважаючи на війну, Україна продовжує виконувати свої зобов'язання перед тими, хто живе на Донбасі, йдеться про колосальні суми витрат.

Та на фоні заяв влади, розгорається новий скандал: Україна перераховує шахтам на окуповані території майже три мільярди гривень.

Проте Міністерство енергетики та вугільної промисловості від цих мільйонів відхрещується.

До редакції програми "Гроші" потрапило ексклюзивне відео, на якому зафіксовані вантажівки, які щодня вивозять сотні тонн вугілля з Донбасу - з легальних шахт і з незаконних копанок, до Росії і до не окупованої України. Потік вугілля не контролює ніхто.

На територіях, підконтрольних терористам, Україна майже не має свого впливу. Всі домовленості та закони виконуються лише Україною, а бойовики почувають себе абсолютно безкарними. Останньою краплею стали так звані вибори на окупованих територіях, які фактично поставили хрест на мирних перемовинах між українським урядом та бойовиками.

Тож, президент знімає з Донбасу особливий статус і обіцяє перекрити окупованому терористами Донбасу газ та електроенергію. Проте, які саме санкції проти Донбасу і коли збирається запровадити українська влада, поки таємниця, але уряд твердо вирішив - бойовикам не подарує жодної копійки.

На думку фахівців, найперші кроки, на які має наважитись Україна, відімкнути електроенергію та газ. Наступні - обмежити доступ до грошей: у банки на захоплених територіях не можна перераховувати жодної копійки, а за соціальними виплатами - приїздіть на материк.

І, звісно ж, запровадження воєнного стану.

"Треба вводити військовий стан на тих територіях, можливо, навіть і в тих областях, які мають кордон з РФ і цими областями, бо вже час напіврішень, напівтонів завершився. Майбутнє Донбасу залежить від  того, в який спосіб захоче українська влада вирішити проблему. Якщо знов же, виходячи з установки не дратувати Росію, це буде гібрид Придністров'я, Абхазії, Осетії", - вважає експерт.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2014, 13:40 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації