Вхід | Реєстрація

«Ми навіть гуманітарку розвантажували у бліндажі»

«Ми навіть гуманітарку розвантажували у бліндажі»

Кобеляцькі волонтери продовжують допомагати військовим, які мобілізовані для врегулювання ситуації в зоні АТО.

Світлана Сергійко та Ірина Панченко постійно підтримують зв’язок із кобеляцькими військовослужбовцями. Щодня мобільним телефоном військові повідомляють волонтерам про речі та засоби, без яких їм важко перебувати в АТО. Одні прохають забезпечити їх бронежилетами, інші — термобілизною, берцями й бушлатами. Трапляються випадки, коли ці жінки замовляють і купують для мобілізованих рації, біноклі, навіть оптику для зброї. Це вже, не говорячи про медикаменти, товари першої необхідності і продукти харчування. Що подієш, коли самі мобілізовані зізнаються, що якби волонтери не налагодили зв’язок між цивільними й військовими і не повідомляли про їх потреби безпосередньо на місцях, то армія припинила б своє існування ще у квітні місяці.

Світлана Сергійко розповідає, що українські військовослужбовці вірять у свою перемогу над сепаратистами і ні за яких умов не збираються відступати назад. Та для цього їм необхідна підтримка народу, бо держава, крім застарілої зброї і техніки, не надає військовим ніякої допомоги.

Нещодавно волонтери відвідали наших земляків у Башкирівці Харківської області. Там проходять службу тринадцять військових із Кобеляцького району. Транспорт для поїздки їм надав Сергій Гергенкоп, який був і водієм бусика. Разом із ними у поїздку зголосився працівник воєнкомату Ігор Шпирка. Дорогою волонтери заїхали в Чугуїв, де служать вісім наших мобілізованих. Кобелячани відвезли військовим дощовики, термобілизну, продукти харчування і предмети першої необхідності. Товари для поїздки надав фонд «Захисти Вітчизну» (керівник Сергій Жук). Він же й заправив мікроавтобус пальним.

Світлана наголошує, що перед кожною поїздкою з’являється проблема забезпечення волонтерів транспортом:

— Більшість власників бусів відмовляються надавати їх, побоюючись за свої транспортні засоби. Тож, готуючись відвідати військовослужбовців у Щасті Луганської області, ми звернулися до голови РДА Івана Тернового. Іван Костянтинович погодився самостійно власним авто відвезти військовим гуманітарку.

Пальне для цієї поїздки надав Сергій Жук. Андрій Закупра передав військовим м’ясо та сало. Також працівники Кобеляцької школи-інтернату зібрали для мобілізованих земляків продукти харчування, а вихованці навчального закладу передали свої малюнки. Ліки для військовослужбовців надав Сергій Челідзе, а Сергій Слюсар і Наталія Калюжна — миючі засоби. Харків’янин Дмитро Михайленко, товариш Івана Тернового, закупив для військових триста пар шкарпеток і значну кількість цигарок.

Дорогою волонтери заїхали в Новоайдар, де вони зустріли кобелячан Станіслава Пащенка та Олександра Ткаченка.

— Вони якраз їхали на бензовозах запасатися пальним, — згадує Світлана. — Чоловіки в наказному порядку одягли на нас бронежилети і порекомендували швидко рухатися автошляхом. Бо на цій території можна натрапити на засідку ворожих снайперів. Ми навіть розвантажували гуманітарку в бліндажі, щоб автомобіль не змогли вистежити.

При в’їзді в Щастя перед волонтерами відкрилася моторошна картина. На вулицях міста, крім «айдарівців» та військовослужбовців збройних сил України, не можна побачити жителів: вони не виходять із будинків без нагальних потреб.

 

Усі 242 мобілізованих військових вдячні землякам

Починаючи з другої половини березня, кобеляцькі волонтери допомагають військовим. Тож жінки вирішили підвести підсумки своєї понадпіврічної роботи.

— Амуніції для мобілізованих придбано на 9 тисяч 700 гривень, — звітує Світлана Сергійко. — Медикаментів — на 33 тисячі 500 гривень, на 3500 — товари першої необхідності, на 9700 — тютюнові вироби. Крім цього, у різні військові частини та зону АТО ми відвезли 155 дощовиків, 108 комплектів термобілизни, 10 форм, 9 бушлатів, 10 касок, 13 ліхтариків, 3 біноклі та одну рацію. Ці товари були закуплені за кошти жителів Кобеляцького району, які, до речі, крім грошей, зібрали для військових 42 тонни продуктів харчування. На поїздки до мобілізованих використано 2,7 тонни пального.

Волонтери та військові вдячні за постійну підтримку Надії Карнаух, Сергію Челідзе, Олександру Войту, Олегу Безимі, Миколі Антонову, Василю Беляєву, Євгенії Терновій, Юрію Мусі, Анатолію Близнюку, Олегу Сіроштану, Святославу Ісипу, Олександру Порубаю, Олексію Малєці, Василю Шпирці, Василю Репешку, Костянтину Боровику та всьому УТМР Полтавської області, медикам Кобеляцької ЦРЛ, працівникам магазину «Сезон», усім небайдужим кобелячанам, жителям району та сільським головам.

Також значну допомогу мобілізованим надала асоціація товаровиробників Кобеляцького району. Фермери придбали для військових 260 бронежилетів, значну кількість комплектів термобілизни, бушлати, берці, шапки й рукавиці.
Волонтери від імені військовослужбовців та від себе особисто висловлюють подяку військовому комісару Сергію Каплатому, працівникам військкомату, водіям та власникам мікроавтобусів, які надали свої транспортні засоби та здійснювали поїздки на схід.

— Завдяки цій підтримці українська армія утримує свої позиції та звільняє території від ворога, — зазначають волонтери. — Усі 242 мобілізованих військових із Кобеляцького району вдячні землякам за підтримку. Повірте, будь-яка їх допомога надає військовослужбовцям сил та впевненості у перемозі.

На завершення Світлана та Ірина розповіли, що планують найближчим часом відвідати наших військових у Краматорську, Слов’янську та Дружківці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2014, 16:20 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Даша / 19 листопада 2014, 19:32
а як вам цитата

Посилання на rupor.toda
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації