Вхід | Реєстрація

Пам’ятники демонтуватимуть вночі?

Пам’ятники демонтуватимуть вночі?

У Кобеляцькому районі, за даними сектору культури і туризму РДА, залишається чотири пам’ятники Леніну і Марксу. Зображення «символів тоталітаризму» на будівлях ще не порахували.

У понеділок відбулася чергова апаратна нарада при райдержадміністрації. Вона побила черговий рекорд «скорострільності», адже продовжувалась лише дев’ять хвилин.

За цей час голова РДА Іван Терновий встиг поінформувати присутніх про загибель під Дебальцевим двох міліціонерів із батальйону «Полтавщина». Крім того, прозвучали дві доповіді. Фахівець управління ветмедицини Валерій Грабар розповів про заходи, які проводяться для попередження сказу, африканської чуми свиней та інших небезпечних хвороб. За його словами, протягом 2014-ого року в Кобеляцькому районі зафіксовані два випадки сказу. У обох хворими виявилися дикі тварини.

Олександр Пасько, працівник сектору культури і туризму, повідомив про те, як район готується до вшанування пам’яті жертв Голодомору. Адже відповідні урочистості в Україні відбуваються в кожну четверту суботу листопада. Цьогоріч — 22 листопада. Як розповів Олександр Володимирович, в Кобеляках у п’ятницю відбудеться урочиста хода та мітинг біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору. Крім того, заходи пройдуть у музичній школі, бібліотеці та в ряді сіл району.

Вислухавши доповідача, голова РДА поцікавився, як виконується розпорядження голови Полтавської ОДА Віктора Бугайчука про ліквідацію пам’ятників тоталітаризму. Як відомо, очільник облдержадміністрації ще 18 серпня 2014-ого року видав розпорядження №323 «Про заходи з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території Полтавської області».

У Кобеляцькому районі пам’ятники Леніну спочатку знесли в райцентрі та Біликах. Пізніше були демонтовані ще п’ять споруд. Зараз, згідно із даними сектору культури та туризму, в районі залишаються стояти три Леніни (у Вільховатці, Мартинівці та Світлогірському) і один Карл Маркс — у Марківці.

Іван Терновий під час наради запитав у присутніх, як надалі буде відбуватися демонтаж пам’ятників. У відповідь почув, що в усі сільради направлені листи із відповідною вимогою. На що голова РДА зауважив: «А що, крім листування, зроблено?» Ганна Кабак, заступник голови райради, відповіла, що для демонтажу потрібне фінансування. А бюджет району не наповнюється на сто відсотків. Терновий на це сказав: «Які гроші? Для цього одного дня чи ночі вистачить».

Судячи із цієї фрази, район може очікувати черговий нічний «ленінопад».

P. S. Коли стаття вже була надрукована, до редакції завітав священик Дмитро Кулічковський. Він розповів про свою поїздку в зону АТО. А потім зробив офіційну заяву. Дмитро Романович сказав: «Заявляю, що не маю жодного відношення до можливого руйнування пам’ятників на території Кобеляцького району».

Заява цікава з огляду на те, що на згаданій апаратній нараді Дмитро Кулічковський не був.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2014, 18:15 | Кобеляки | Політика


1. гість999 / 14 листопада 2014, 19:04
Карла Маркса я думаю чіпати не варто,він же німець.А німці зараз нам ледве не брати.Тим більше "свободівські" кумири навіть воювали з німцями разом.А якщо Меркель в Марківку заїде,а земляка звалили.Конфуз...
2. темний / 14 листопада 2014, 20:30
Маркса ніхто не буде трогати по тій причині,що його Батюшка особисто охороняє.Його Юрчик ще зимою попередив,не дай БОЖЕ,то розмова вестись буде по другому
3. народ1111 / 14 листопада 2014, 20:36
ваньавань-доки ви когось скидали то ВАС уже ДЕМОНТУВАЛИ--ОЙ ваньо ваньо--ой що ще тебе ожида--тобі в твоїй королівськый голівці і не насницься
(можливо після цих подій у нього буде безсонниця...
4. Читач / 15 листопада 2014, 10:49
Ленінапад розпочався...
5. павло / 15 листопада 2014, 11:16
у світлогірську пам*ятника вже немає,залишили ноги в пальто,щоб конченим комунякам було що лизати!!! Клас!Слава Україні!
6. Чувачок / 15 листопада 2014, 13:00
Дядя Ваня Паталагаанатам і дядя Коля Гандонав, ви пашто Вовку Льоніна трогалі? Батюшкі-дурачкі вже покончалісь, так ви самі решілі в ролі долбайопав виступіть? Навєрная давно нє віділі как джіпі гарять?
7. Бувалий / 15 листопада 2014, 14:00
6.Чувачок
«Навєрная давно нє віділі как джіпі гарять?»
От тепер, дурачок, чи то пак, чувачок, моли Бога, щоб нічого у них не горіло, або сам ті джипи ожороняй,,,:)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації