Вхід | Реєстрація

Кобзона позбавили звання почесного громадянина Полтави

Кобзона позбавили звання почесного громадянина Полтави

Відповідне рішення прийняли учора депутати міськради на сесії.

Полтавська міськрада позбавила народного артиста СРСР Йосипа Кобзона звання почесного громадянина Полтави, повідомляє УНІАН. Відповідне рішення ухвалили депутати міськради на 45-тій сесії у вівторок.

Це питання на розгляд виніс депутат від фракції «Батьківщина» Олексій Горик. Він наполіг, щоб попереднє рішення від 2002 року про присвоєння Кобзону звання почесного громадянина Полтави не скасовували, а проголосували саме за позбавлення звання за його позицію, спрямовану проти України.

До сесії активісти зібрали 460 підписів полтавців за позбавлення Кобзона почесного звання. Як повідомила представник Громадського клубу Полтави Вікторія Родичева, ініціативу клубу по збору підписів підтримали депутати як обласної, так і міської ради.

«Ми проти Кобзона, так як урядами США та Ізраїлю Йосип Кобзон неодноразово підозрювався в причетності до організованої злочинності, через що йому було відмовлено у в'їзді на територію цих країн; з початком подій на Євромайдані він почав проявляти антиукраїнську позицію і закликав Януковича до розстрілу протестувальників у Києві; публічно образив Гімн України, назвавши його «нацистським»; є депутатом Держдуми Росії від партії Володимира Путіна «Єдина Росія»; підписав 11 березня 2014 року звернення російських діячів культури і мистецтва в підтримку політики В. Путіна окупації українського Криму; після початку конфлікту на сході виступив у Донецьку з концертом на підтримку терористичної організації сепаратистів; Служба безпеки України внесла Йосипа Кобзона в переліку осіб, яким заборонений в'їзд на територію України», - розповіла Родичева.

Нагадаємо, проект рішення про позбавлення Кобзону звання «Почесний громадянин міста Полтави» вже подавали на розгляд сесії, але міський голова Олександр Мамай відхиляв його. Разом з тим, вже в цьому році міська рада м.Кобеляки позбавила Кобзона звання почесного громадянина міста.

Також повідомлялося, що Кобзона позбавили звання почесного громадянина Дніпропетровська.

У відповідь російським ЗМІ Йосип Кобзон заявив, що для нього не існує України.

— Це як зі званням почесного громадянина Дніпропетровська - нехай позбавляють. Для мене не існує України, в якій існує фашистський режим. Тому я не хочу бути почесним громадянином. Нехай позбавляють, - сказав Кобзон.


Автор: «УНІАН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2014, 11:15 | Полтава | Суспільство


1. Богдан / 27 листопада 2014, 03:15
Нічого дебілам робити. Оберіть тепер Коломойського з Рабиновичем.
2. ввс / 27 листопада 2014, 08:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Богдан
«Нічого дебілам робити. Оберіть тепер Коломойського з Рабиновичем.»

І тебе мудак для тріо!))))))
3. ввс / 27 листопада 2014, 08:23
1.Богдан
«Нічого дебілам робити. Оберіть тепер Коломойського з Рабиновичем.»

І тебе муdaк,для тріо!!!!!)))))))))
4. orakul / 9 жовтня 2018, 14:50
А чи не лохонувся Ісип? Мо прийдеться поновляти. Кобзон, виходить свій в доску. З Путіним боровся. Посилання на www.youtube.com
5. orakul / 9 жовтня 2018, 14:52
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації