Вхід | Реєстрація

Футбольний детектив (частина 2)

Футбольний детектив (частина 2)

Футбол — командна спортивна гра, у якій беруть участь два колективи по одинадцять гравців у кожному. У команд є свої наставники, тренери, грошовий фонд. Футбольні колективи формуються з місцевих спортсменів та легіонерів. Та крім уміння володіти м’ячем, футболісти й наставники повинні дотримуватися на полі чітко встановлених правил. Сюди відноситься і кількість легіонерів, які одночасно можуть перебувати на ігровому майданчику.

Історія з перевищенням ліміту легіонерів уже відома читачам тижневика, які слідкують за футбольним життям Кобеляччини. Історія ця відбулася ще в 2010 році і вона про те, як футбольна команда «Авангард» із села Жуки виграла чемпіонат Кобеляцького району. А потім її цього чемпіонства позбавили. Тоді керівник «Авангарду» Олександр Копелець-старший стверджував: «Ми — справжні чемпіони». Та все ж «авангардівці» були позбавлені цього титулу.

Схожа ситуація знову відбувається в кобеляцькому футболі. І виникла ця суперечка між представниками футбольних команд «Дрижина» із Дрижиної Греблі та «Урожай» із Мідянівки. Саме ці спортивні колективи змагалися за лідерство в чемпіонаті Кобеляцького району сезону 2014 року. І 18 жовтня на футбольному полі в Дрижиній Греблі місцеві спортсмени приймали в себе мідянівців. От у цьому поєдинку й мала вирішитися доля чемпіонства. Гра між «Дрижиною» та «Урожаєм» закінчилася з рахунком 3:1 на користь «дрижан». Відразу після зустрічі мідянівський гравець Ярослав Ломаков написав протестну заяву, у якій закликав контрольно-дисциплінарний комітет розглянути порушення щодо одночасного перебування на полі чотирьох легіонерів. У ній говорилося, що «дрижани» перевищили ліміт заявлених приїжджих гравців. Тобто, на полі, крім трьох полтавчан, одночасно грав і житель сусіднього району Артур Щудро. КДК розглянув протест, та не задовольнив його на користь мідянівців. Тоді представник команди Макар Гордійко надав копію листа № 18 від 21.10.2014 року, де завчасно вказано фіналістів розіграшу Суперкубка району. Згідно цього плану заходів, адресованого Кобеляцькій райдержадміністрації, за право володіння ним повинні змагатися команди «Дрижина» і «Сокіл» із Біликів. Макар зазначав, що засідання КДК ще не відбулося, а долю чемпіонства районне керівництво вже вирішило.

Внесемо роз’яснення: за Суперкубок змагаються команди, які, відповідно, стали чемпіоном та володарем Кубка району. Так як «Дрижина» завоювала обидва титули, то за Суперкубок вона змагалася з претендентом на Кубок району. Нагадаємо, що 13 вересня 2014 року команда Валерія Дриги і Олексія Чепурка у фіналі переграла білицький «Сокіл» і в черговий раз стала володарем Кубка Кобеляцького району з футболу.

Та Гордійко вважає рішення КДК неправомірним. Протестна заява та апеляційний лист будуть розглянуті на районному засіданні інструкторів зі спорту, яке відбудеться в кінці цього або на початку наступного року.
У свою чергу, Віталій Детюк, голова Кобеляцької РО ВФСТ «Колос», пояснює, що згаданий лист № 18 від 21.10.2014 року був відправлений згідно графіку:

— Якщо контрольно-дисциплінарний комітет задовольнив протест мідянівців, то ми внесли б корективи у назви команд.

Також сторони апелюють протоколом спільного засідання пленуму та президії ВФСТ «Колос» від 24 березня 2011 року. Гравець «Урожаю» Ярослав Ломаков стверджує, що в оригіналі, який зберігається в районній організації, та його копії, яка була відправлена в обласну організацію, є розбіжності. На його думку, дуже принципові. До речі, стосуються ці розбіжності саме легіонерів.

Віталій Олексійович спростовує цю інформацію і зазначає, що подібні розширені протоколи в область не відправляються:

— У обласну організацію надсилаються тільки рішення. Усю цю документацію в той час відправляв сам Ярослав Ломаков, так як працював у «Колосі». Він довгий час мав доступ до паперів і, можливо, змінив їх.

 

Та на цьому історія не закінчується

12 листопада на сайті www.0532.ua спортивний кореспондент Олег Дубина виклав матеріал під назвою «На Полтавщині під люстрацію може потрапити один із керівників спорту». У цій статті говориться, що Віталій Детюк нібито допомагав відправляти до столиці людей на так званий Антимайдан. До цього матеріалу додавались два колективні звернення жителів Кобеляцького району до голів райдержадміністрації Івана Тернового та районної ради Василя Мирошнеченка, де говорилося про розгляд питання доцільності перебування на посаді завідувача сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Віталія Детюка.

Нам вдалося дізнатися, що Іван Костянтинович передав це звернення в міліцію для проведення слідчо-оперативних дій. Заступник голови РДА Павло Мудрак пояснив:

— Ми вважаємо, що заяви щодо участі Віталія Детюка є не безпідставними. Та самостійно люструвати Віталія Олексійовича не маємо повноважень. Якщо потрібно, то надамо свої свідчення та факти причетності цього посадовця до Антимайдану. На його місце у районній організації ВФСТ «Колос» є достойна кандидатура. Це — голова федерації футболу Кобеляцького району Олег Дробітько.

Голова райради Василь Мирошнеченко розповів, що в середу 10 грудня відбулося засідання комісії, на якому було вирішено передати колективне звернення в міліцію:

— Ми вважаємо, що подібні звернення повинні розслідувати органи внутрішніх справ. Тож подивимось, що покажуть слідчо-оперативні дії працівників міліції.

І наостанок — риторичне запитання...

Навіть якщо Детюк і сприяв поїздкам на Антимайдан... Із яких пір і згідно якого законодавства це стало підставою для початку слідства?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2014, 16:30 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. масяня / 11 грудня 2014, 19:55
Дуже "достойна" кандидатура на заміну Детюку,ха ха ха.Та Дробітько найбільший футбольний суддя хабарник як не в області то в районі точно! Якщо так станеться то це буде не люстрація, а кастрація всім намаганням здолати корупцію. Як може працювати Дробітько чесно,коли все життя живе лиш на хабарах! Паша Спитай в Олега які откати він отримує за правильне суддівство в області, на іграх чемпіонату країни? На область у Нового життя можна і 10 штук, а на ч.країни пару штук зелені!Цей чоловік підніме Колос!Один футбол і залишиться!А справжні таланти як тренувались і їздили на змагання в драних штанах так і їздитимуть! Що мало чесних людей в районі? Поставте наприклад Гущенка, Андронова, ці в тисячу разів достойніші. Детюк відправляв на антимайдан людей, так вся районна рада туди їздила з тими ж ментами, а тепер вони ж дають оцінку діям Детюка,ха ха ха знайшли відбувайла!
2. Богдан / 11 грудня 2014, 20:41
"Навіть якщо Детюк і сприяв поїздкам на Антимайдан... Із яких пір і згідно якого законодавства це стало підставою для початку слідства?"

От іменно, з яких пір? Виявляється, що з майданних. Тепер до влоди де білів а тих хто був проти неконституційного повалення влади під суд. Точно так як в 17-му, хоч майдауни і засуджують революцію. Навіть стеллу комсомольцям завалили. Вам не здається такий алогізм елементарною шизофренією патріомайдаунів?
3. Богдан / 11 грудня 2014, 21:48
Футбол це не просто спортивна гра і народився він не в Англії як вважають а в Єгипті. Символізм такий: 22 ієрофанти буцають земну кулю. Ті кого "вивели" ієрофанти для вирішення питань глобалізації на цьому попутньо добре заробляють бо володіють стадіонами і білетними касами. Використовують футбол для стравлювання народу. Так що не все так просто.
4. Справидливість / 11 грудня 2014, 22:59
А журналісти ЕХо уже за копійки продаються. Той самий "справидливий" Філоненко і його підлеглий Діденко. Хіба може нормальний журналіст писати про одне типу який поганий Детюк, а потім різко є достойна кандедатура Дробітькл. ой боже боже смішно таке читати. За скільки продалися ви "чесні" журналісти?
5. Справидливість / 11 грудня 2014, 23:04
Згоден з першим автором коментаря. Найшли порядну людину Дробітька хахаха.Оце так піар. Та ви хоча б знаєте того дробітька?та йому до Детюка ще жити і жити. І яким би там Детюк не був поганим ну спорт в районі він розвиває. І я впевненийщо при Дробітькові такого і близько не буде.Якщо в газеті і надалі будуть писати такий непотріб то людям з нею залишатимиться тільки в туалет ходити.Впринципі вони і зараз її тільки зараді цьоо і купляють
6. льоша / 11 грудня 2014, 23:41
Найдостойніший-наш Васильович,ЗМС СССР,УКРАЇНИ,ДНР,ЛНР і с.Дрижина Гребля,тренер від Бога і плуга.Бабок хватить на весь район,ще й на АТО дасть.Хабарі не брав і не братиме.Заступником Кебешу Миколу-воєтболіста.
7. Чудо Юдо / 12 грудня 2014, 11:54
4.Справидливість
«Хіба може нормальний журналіст писати про одне типу який поганий Детюк, а потім різко є достойна кандедатура Дробітькл. ой боже боже смішно таке читати. За скільки продалися ви "чесні" журналісти?»

Ви як читаєте статті то половину слів недобачаєте? Це була цитата Мирошниченка. До чого тут журналісти, якщо він так дійсно скзаав?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації