Вхід | Реєстрація

Зимові канікули продовжувати не планують

Зимові канікули продовжувати не планують

Зовсім скоро школярі підуть на відпочинок. Ми вирішили дізнатися, чи будуть внесені якісь зміни у навчальний процес.

За інформацією кореспонденти тижневика «ЕХО» звернулись до завідуючої Кобеляцьким районним відділом освіти Наталії Коваль. Вона розповіла, що канікули відбудуться відповідно до рекомендацій Міністерства освіти та науки України. Точніше: з 27 грудня по 11 січня. Можливо, як припускає Наталія Мефодіївна, у цей графік будуть внесені зміни. Та поки це питання не розглядається.

— Усе залежатиме від прийнятого бюджету на наступний рік та від температурного режиму, — каже заввідділом освіти. — Можливо, додаткові два тижні канікул у січні таки доведеться добавити. Та поки ми нічого сказати з цього приводу не можемо.

Нагадаємо, нещодавно під час осінніх канікул учням додали зайвий тиждень для відпочинку. Це стало можливим завдяки тимчасовому переходу на шестиденний тиждень навчання протягом жовтня-листопада.

— Рішення про навчання по суботах кожна школа району приймала індивідуально, — стверджує Наталія Коваль. — Хтось навчався по суботах протягом цих місяців, інші — три тижні працювали по шестиденному графіку, а два — за рахунок ущільнення. Та вся програма за цей період у навчальних закладах уже повністю відпрацьована.

За словами завідуючої районним відділом освіти, після осінніх канікул школярі по суботах вже не навчались. Та у випадку, коли буде прийняте рішення продовжити зимові канікули ще на два тижні, то навчальна програма за цей період буде відпрацьована весною. Навчальний рік у зв’язку з можливими змінами продовжувати не будуть.

Насамкінець ми поцікавилися, скільки вдалося зекономити газу та електроенергії під час осінніх канікул. Наталія Коваль повідомила, що у порівнянні з минулим роком економія газу за жовтень-листопад склала 24 тисячі 821 кубічний метр. А електроенергії — 12 тисяч 682 кіловати.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2014, 09:02 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації