Вхід | Реєстрація

«Школа – це не собачий притулок»

«Школа – це не собачий притулок»

До редакції тижневика «ЕХО» написали листа батьки учня, який навчається у Кобеляцькій школі № 3. Із невідомих на те причин, вони не назвали свого імені.

У частині листа йдеться, цитуємо:

«До нашої школи приблудилося цуценя: маленьке, волохате та з переляканими очима. Чотирилапий безхатченко довірливо лащився до дітей, випрошуючи щось поїсти. Учні сьомого класу почали підгодовувати мале. Згодом діти і з інших класів не приходили до нього з пустими руками. Школярі під час перерви бігали гратися з песиком. І в очах тварини знову засвітилася довіра до людей. Та от — біда. Не було у цуцика будочки, де можна сховатися від негоди. Недалеко від школи, на бетонних плитах, хлопці знайшли стареньку будку. А на уроках трудового навчання вирішили зробити нову. З дому принесли дошки та гвіздки. І робота закипіла. Але поки робили її, вирішили знайдену будочку поставити на задвірках школи. Та адміністрація школи не дозволила цього зробити і запевнила, що це є грубим порушенням правил безпеки і попрохала прибрати будку з території школи. Невдовзі кочегар відніс будку до котельні. І діти сильно засмутилися. Звичайно, школа — це державна установа. Але ж хто, як не вона, покликана виховувати людяність та доброту. Те найкраще, що є в душах людей. Дуже хочеться, щоб після цього випадку діти залишилися такими ж милосердними і чуйними, не зневірилися в моральних цінностях, які завжди рятували світ.»

За коментарем ми вирішили звернутися до директора навчального закладу Таїсії Масич. Вона підтвердила існування інциденту, описаного у листі. Та озвучила свій погляд на цю ситуацію.

— На територію нашої школи часто підкидають тварин: песиків та кошенят, — каже директор. — Діти не лишаються осторонь та намагаються приручити їх. Часто заносять до школи, у класи чи ховають в шафах. Ми постійно роз’яснюємо, що дорослі чинять неправильно, викидаючи тварин. І пропонуємо дітям, із дозволу батьків, забрати тваринку до себе додому. Так сталося і нещодавно. До школи підкинули маленького песика. Діти спробували приручити його. Та зрозумійте, школа — це не собачий притулок. Ми не можемо опікуватись всіма безпритульними тваринами. Тим більше, що це не відповідає будь-яким санітарним нормам. Школа не обгороджена і не захищена. У навчальному закладі дозволяється створювати «живі куточки». У них можуть жити рибки чи хом’ячки. Та аж ніяк не собаки й коти.

Таїсія Олександрівна також згадала і про прикрий інцидент, який трапився минулого року на території учбового закладу.

— Одного з учнів нашої школи покусав собака, — каже директор. — Дитину забрали до лікарні для надання медичної допомоги. А відповідальність за такі випадки завжди несе адміністрація школи. Тому ми і не дозволяємо нашим школярам приручати тварин.

А історія з маленьким безпритульним песиком закінчилася хеппі-ендом. За словами Таїсії Масич, працівникам школи вдалося вияснити, хто є власником собачки. Його попрохали забрати чотирилапого назад.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2014, 15:21 | Кобеляки | Суспільство
1. Володимир Камуз / 24 лютого 2015, 11:20

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації