Вхід | Реєстрація

Чемпіонат України з футзалу

Чемпіонат України з футзалу

Уже традиційно в нашому місті проходили змагання такого рівня. Кобеляцьких команд на цьому турнірі було дві: «Лідер-1» (гравці 2004–2005 року народження) і «Лідер-2» (гравці 2006 року народження).

Помірятися силами прибули спортсмени із «КДЮСШ-8» (Харків), «Кремінь» (Кременчук), «Іллічівець-КТІ» (Іллічівськ Одеська область), «Спорт» (Курахово Донецька область), «Локомотив» (Котовськ Одеська область), «ДЮСШ» (Красноград Харківська область).

Організатори розділили команди на дві групи. У групу «А» потрапили: «ДЮСШ» (Красноград), «Лідер-2» (Кобеляки), «Кремінь» (Кременчук), «Іллічівець-КТІ» (Іллічівськ). У групу «Б»: «Локомотив» (Котовськ), «КДЮСШ-8» (Харків), «Лідер-1» (Кобеляки), «Спорт» (Курахово).

Так як змагання проходили між гравцями 2004 року народження, то команді «Лідер-2» (тренер С. Калитка) було важко протистояти на два роки старшим суперникам. Але треба віддати належне ще зовсім юним хлопцям, адже вони не збиралися просто так відбувати номер на полі. Вони достойно боролися в кожному матчі, показуючи свій характер і волю до перемоги. Можливо, граючи зі своїми однолітками, підопічні Калитки могли б поборотися за призи, але на разі, забігаючи на перед, вони зайняли сьоме місце із восьми. І, до речі, це можна вважати достойним результатом.

Більш старші кобелячани перший матч проводили з «КДЮСШ-8» (Харків). І він видався по-справжньому захоплюючим та емоційним. Пропустивши вже в дебюті поєдинку, «Лідер-1» протягом гри намагався відігратися. Наші земляки створювали набагато більше гольових моментів і все ж таки досягли свого. Через короткий проміжок часу харків'яни вийшли знову вперед. «Лідери» опонента в рахунку не відпускали і невдовзі відігралися — 2:2! Харків’яни втретє за матч вирвались вперед. Та «лідери» не здавалися, а, навпаки, ще більше додали. Це допомогло кобелячанам не тільки відігратися, а й вийти вперед під самий кінець зустрічі — 4:3! Та фінальна частина цього матчу видалася аж надто драматичною для наших гравців. До завершення залишалося зовсім мало часу і вболівальники були впевнені в перемозі «лідерів»... Але, допустившись грубих помилок, кобелячани пропустили два голи і зазнали болючої поразки з рахунком 4:5.

Другий матч із котовським «Локомотивом» для «лідерів» був теж доволі непростим. На початку зустрічі кобелячани пропустили три м’ячі. Виникали підозри, що «Локомотив» ще стільки ж заб’є і в другому таймі, довівши рахунок до розгромного. Та кобеляцька команда не здалася і продемонструвала характер, зумівши відіграти три голи. Але знову ж таки пропустила четвертий м’яч під самий кінець. Здавалося, що і на цей раз кобеляцькі футзалісти зазнають поразки. Але ні. За кілька секунд до фінального свистка «Лідер-1» зумів забити, при цьому виборовши бойову нічию.

У третій зустрічі «лідери» без особливих проблем здолали кураховський «Спорт» із рахунком 3:1, за що отримали теоретичні шанси на вихід із групи для боротьби за призи. Це було б можливо, якби спортсмени «КДЮСШ-8» (Харків) обіграли котовський «Локомотив». Але Фортуна не всміхнулася кобеляцькій команді. «Локомотив» переграв «КДЮСШ-8» і посів у групі перше місце. Харків’яни — другі. Кобелячани — треті, із правом поборотися за п’яте місце.

У іншій групі перше місце зайняв «Кремінь», друге — «Іллічівець-КТІ», третє — «ДЮСШ» (Красноград).

У піввфіналі «Кремінь» переграв харків’ян і вийшов у фінал. У іншому півфіналі «Локомотив» із Котовська в серії післяматчевих пенальті здолав «Іллічівець-КТІ». У матчі за третє місце «Іллічівець-КТІ» переграв «КДЮСШ-8» (Харків). Харків'яни — четверті.

У фіналі «Локомотив» почав дуже активно і вже на початку зустрічі вів із рахунком 3:0. Та кременчужани виглядали «на голову» сильнішими за інші команди. І трохи оговтавшись, набили повну «торбу» голів. Як підсумок, 10:4 — перемога «Кремня» у фіналі. І у всьому турнірі.

У матчі за п’яте місце кобелячани програли красноградівцям із рахунком 6:0. Відповідно, «ДЮСШ» (Красноград) зайняв п’яту сходинку, «Лідер-1» — шосту.

На церемонії закриття організатори нагородили команди-призери кубками і медалями. Також були відзначені найкращі гравці в різних номінаціях. На жаль, ніхто з кобелячан не потрапив у номінації. Та засмучуватись не треба. Цей турнір буде вагомим стимулом прагнення бути кращим і максимально відпрацьовувати завдання на тренуваннях.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2014, 15:03 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації