Вхід | Реєстрація

«Машину грузили гуманітаркою вдесятьох протягом п’яти годин»

«Машину грузили гуманітаркою вдесятьох протягом п’яти годин»

Нещодавно волонтери з міського штабу допомоги військовим повернулися з поїздки у зону АТО, куди відвозили благодійну допомогу. Вони зустрілися з кореспондентами тижневика «ЕХО», аби поділитися усіма подробицями.

За два тижні волонтери побували на Донеччині двічі. Спершу Олег Безкібальний, Зоя Михальченко і Тетяна Вільхова відправились до сіл Новопавлівка та Велика Новосілка. Саме там, за їхніми словами, сьогодні перебувають багато військових із Кобеляцького району. Волонтери загрузили продуктами мікроавтобус і причіп та поїхали до наших солдатів.

— Вдалось зібрати скільки харчів, що машину грузили гуманітаркою вдесятьох протягом п’яти годин, — розповідає Зоя Михальченко. — Треба ж усе було посортувати, підписати, розподілити порівну та ще й все компактно вкласти. Люди зносять допомогу дуже активно. Несуть усе: і ковдри, і теплий одяг, і продукти. Нещодавно ми вирішили й самі проїхатись по селах та звернутись за допомогою до людей. То скажу, що багато відгукнулись. Одна жіночка самостійно привезла на санчатах теплий одяг, ковдру, бинти, мило й сірники. Вона попросила нас передати все це військовим. Інша жінка пенсійного віку сказала, що вона дружина колишнього військового. І передала нам 20 пар в’язаних шкарпеток та 5 шапок. Зазначила, що в’язала все це більше місяця. До речі, у кожну пару шкарпеток жінка поклала невеличкі сюрпризи для солдатів: іконку, вітальну листівку й цукерки. Ще троє кобелячанок пошили 17 маскувальних костюмів і також передали їх нашим солдатам.

На цей раз волонтери відвезли скільки продуктів, що їм було складно все це підрахувати. Основний акцент вони зробили на домашній їжі. І в цьому, уже традиційно, їм допомогли кухарі кафе «Ромашка». Загалом волонтери заготовили близько 70 відер квашеної капусти, моркви по-корейськи та капусти з буряком. Ще відвезли 7 відер лимонів, перетертих із цукром, та більше 100 шматків сала з перцем. З-поміж усього розмаїття харчів також було близько 1000 пирогів та булочок, 30 ящиків кондитерських виробів, 13 ящиків котлет, по 10 відер плову, голубців, товчеників та багато чого іншого. Вихованці Кобеляцької школи-інтернату передали 4 ящики консервації, меду й лимонів. До всього цього вони додали обереги, виготовлені власноруч, та свої малюнки. А старшокласники з школи № 2 передали Державний Прапор із побажаннями повернутися живими та здоровими і 30 кілограмів мандаринів.

— Знаєте, вони раділи, як діти, — каже Зоя Михальченко. — Підходили і набирали їжу, аби скоріше спробувати. Коли ми повернулися, мама одного військового розповіла нам, що він зателефонував їй і з радістю сказав:

«Мама, ти уявляєш, ми снідаємо кобеляцькими голубцями!»

Уже наступного разу гуманітарну допомогу відвозив Олег Безкібальний. Він відвідав населений пункт Щастя та 7 блок-постів, де перебувають наші військовослужбовці. На цей раз чоловік відвіз не меншу кількість продуктів, ніж тижнем раніше.

Якщо ви бажаєте приєднатися до збору гуманітарної допомоги для наших військовослужбовців, то волонтери повідомили, що найбільше потрібними нині є такі продукти для приготування різноманітних страв: м’ясо, лимони, цукор, яйця, масло, олія, крупи, домашній сир і сметана. Також можете передати білу тканину та капронові сітки з великим вічком для виготовлення маскувальних костюмів, теплий одяг, ковдри, матраци і засоби гігієни. Усі ці продукти і речі можна принести в готель «Ворскла» або на овочевий ринок підприємцям, які працюють поблизу благодійної скриньки для збору коштів.

Ще члени міського штабу допомоги військовим звернулися до батьків військовослужбовців, аби ті приходили до них та залишали свої номери телефонів для обміну інформацією.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 січня 2015, 09:16 | Кобеляки | Суспільство


1. Читач2 / 4 січня 2015, 11:47
Даша, досить "грузити"-пора вивчити рідну мову.
2. Читач / 4 січня 2015, 15:05
А хто ж привезе допомогу голодним донеччанам?
3. ГістьЯ / 4 січня 2015, 15:50
Голодні донеччани таке як вдома...Ім потрібно харчуватись "даунбаськими" голубцями.
4. Читач / 4 січня 2015, 16:08
3.ГістьЯ
«Голодні донеччани таке як вдома...Ім потрібно харчуватись "даунбаськими" голубцями.»

Вони то дома, а чого ви до них пішли хазяйнувати, блокували і не виплачуєте навіть пенсій. Хто дауни покаже час.
5. Кобеляки / 4 січня 2015, 16:43
2.Читач
«А хто ж привезе допомогу голодним донеччанам?»

Повезіть Ви, якщо можете і хочете.
Можна половину віддати нашим хлопцям на блокпостах, а іншу половину - голодним донеччанам, чи навіть нашим хлопцям по іншу сторону блокпостів.
А ще спробувати примирити та роз’яснити тим і тим, що Україна зараз хоч і не сильна, але Захід не дасть зараз захопити Донбас, та й Росія зараз ніби-то не збитається його захоплювати.
Всі зараз кажуть (Обама, Путін, Меркель, Оллланд, Кемерон і т.д.), що Україна має і може бути єдиною, тому - навіщо безглузда війна на нашу землю?
Суніваюсь у Вашій конструктивності і вмінні, але раптом і у Вас вийде щось конструктивне і позитивне?
Спробуйте, а раптом вийде, й ми всі тоді перед Вами скинемо "шляпи"!
6. Читач / 4 січня 2015, 16:54
5.Кобеляки
«Всі зараз кажуть (Обама, Путін, Меркель, Оллланд, Кемерон і т.д.), що Україна має і може бути єдиною, тому - навіщо безглузда війна на нашу землю?
Суніваюсь у Вашій конструктивності і вмінні, але раптом і у Вас вийде щось конструктивне і позитивне?
Спробуйте, а раптом вийде, й ми всі тоді перед Вами скинемо "шляпи"!»


Пізно пити боржомі. Треба було свідомим головою думати коли колотились із-зі мови, памятників, історії. Зараз ніхто нічого не склеїть хоча б і хотів. Тому тут ніяких порад вже бути не може. "поділяй і володарюй" - основний принцип порабощення. І якщо хтось думає що СРСР розвалили аби дати свідомим якусь свободу, чи незалежність.. Ну нехай думає... Це його власна проблема, сперечатись із такими марно... Вузькість світоглду, шановний. Повне не розуміння процесів які відбуваються
7. Лі Бо / 4 січня 2015, 20:29
Шановний Читачу.Перечитав Ваші репліки до кількох публікацій на цьому ресурсі. Ви мені дуже нагадуєте мене дворічної давності.Теж захоплювався всілякою писаниною про масонів. А потім захопився буддизмом.Є там притча про дуже начитаного монаха. Той прочитав усі книги у світі і від ваги знань провалився під землю. А щодо масонів... Висловлю думку, яка ще недавно здалась би мені крамольною.Якщо їх не демонізувати під впивом не надто наукової літератури, то виходить, що їх метою є управління світовими ресурсами. Так,що тут поганого, коли розумні люди управляють ресурсами? Особливо в цьому впевнюєшся зайшовши у кобеляцький, новосанжарський чи інший супермаркет напередодні Нового року.До речі, покійний генерал Петров Путіна теж масоном вважав.
8. ГістьЯ / 5 січня 2015, 01:17
6.Читач
«Повне не розуміння процесів які відбуваються»

7.Лі Бо
«Треба було свідомим головою думати коли колотились із-зі мови, памятників, історії»

А хто колотився?))))Найбільше "колотилися" ви, для того, щоб "доколотитися". Ось і приїхали...Та це ще тільки квіточки.Скоро заживите ще "краще". А, взагалі, вчіть краще граматику.
9. Читач / 5 січня 2015, 06:39
7.Лі Бо
« то виходить, що їх метою є управління світовими ресурсами. Так,що тут поганого, коли розумні люди управляють ресурсами?»

А погано те, що організація таємна і істинних цілей того "управління ресурсами" ніхто не знає. А це як мінімум не порядно не по людськи і не по Божому. Президент країни "оплоту демократії" Дж.Кенеді мав необережність сказати: "демократичному суспільству не притаманні таємні ордени..."
Що з ним після цієї зави сталося - відомо.
10. Читач / 5 січня 2015, 06:57
7.Лі Бо
«До речі, покійний генерал Петров Путіна теж масоном вважав.»

Путін це ж ще не вся Росія. Але якщо він таким і є то чого ми між двох вогнів влязли? За що люди гинуть, ради чого країна знищена? Ради Путіна чи Обами? Є версія що у масонстві є дві принципово різні течії. Одна із них темна а інша світла. Так от західно-американсько-сіоністьстстка то темна. А світла походить саме з Індії. Тільки будизм у й
11. Читач / 5 січня 2015, 07:04
7.Лі Бо
«До речі, покійний генерал Петров Путіна теж масоном вважав.»

Ну блін нечайно надавив не те... не все написав...
повторю... Путін це ж ще не вся Росія. Але якщо він таким і є то чого ми між двох вогнів влязли? За що люди гинуть, ради чого країна знищена? Ради Путіна чи Обами? Є версія що у масонстві є дві принципово різні течії. Одна із них темна а інша світла. Так от західно-американсько-сіоністська то темна. А світла походить саме з Індії. Тільки будизм у його сучасному розумінн придуманий для того щоб людей читати заплутати. Рекомендував би попутно с будизмом почитати Реріхів, Блаватську. Чисто буддизм призведе до звуження світогляду.
12. Читач / 5 січня 2015, 10:52
7.Лі Бо
«Шановний Читачу.Перечитав Ваші репліки »

Цікавий все таки комент, тому ще раз повернуся до нього.
По порядку. «захоплювався писаниною про масонів. А потім захопився буддизмом» Це говорить саме про те що написано: про захоплення. Я ж нічим вже не захоплюся, хоча було, а намагаюся розібратися. Кращої теоретичної бази ніж «Концепция общественной безопасности» поки що не знайшов, та її і не має. Генерал Петров як зміг так і популяризував її, його лекції це не істина в останній інстанції. Він і сам про це говорить. Думку про Буддизм напишу у слідуючому коменті. Про масонів зараз понаписано аби людей заплутати. Є серйозна книжка Олега Платонова «Терновий венец России» і інші, які написані на підставі архівних матеріалів. А тепер просте питання. Про масонство зараз пишуть кому не ліньки, про євреїв пишуть самі євреї типу Ходоса, про Біблію, Христа, Будду можете купити купу книжок. А чому ніде не пишуть про «КОБ», навіть негативу. А слабо надрукувати в ЕХО статтю, наприклад, про те що така сяка «КОБ» є бредом, нісенітницею, і т.д і т.п. Що завгодно туди написати аби тільки назва «КОБ» була присутня. Такого ЕХО не надрукує, як і будь-яка інша «українська» газета. Заборонена сама назва!!! Ніхто такого не надрукує, бо це скрита небажана комусь реклама. За неї запросто прикриють газету. А писати про буддизм можна скільки завгодно. А тим більше про Христа, про йогу і т.п. Можна відкривати і всілякі гуртки, вести лекції, семінари… Спробуйте зробити це по «КОБ». А в чім же тут справа????? От тут-то і собака зарита. Цей комент дивись також приберуть. Щодо буддизму далі буде…
13. Читач / 5 січня 2015, 10:53
Тепер щодо буддизму і сарказму притчі. Я знаю буддизм поверхнево, бо зрозумів що заморочуватись на ньому, це якраз і буде те що приведено у притчі. Скористуюся книгами індійського філософа Бхагван Шри Раджниша. : «Если звезды остаются прекрасными без всякого усилия, без всяких «Йога-сутр» Патанджали, почему таким не может быть человек? Человек – такая же часть природы, как звезды. Ум обучен обществом, в котором вы живете, обучен опытом, через который вы прошли, поэтому у лягушки – лягушачий ум, он живет в колодце, это вся его вселенная. И у вас тоже лягушачий ум, так как вы тоже живете в колодце, - колодце индуизма, колодце ислама, колодце христианства или иудаизма». Врешті решт буддизм це також писаніє, як і Біблія і інше… «Как создаются писания? Если кто-то написал это тысячу лет назад, тогда это – авторитет, но если я добавляю какую-нибудь историю, тогда нет! Но почему? Это всего лишь время. Будда умер – и через 500 лет были записаны истории, но не в его время. Так что если истории могут быть записаны через 500 лет, почему они не могут быть записаны через 2500 лет?»
Десь читав що буддизм "виник" для того щоб «затерти» індуїзм, а індуїзм принесли в Індію славяно-арії з півночі… і коло замкнулося…Чому нам не вивчати своє словянське? Також затерте майже повністю. Але і цього вам не дозволять робити. Хоча краще буддизм ніж іудохристиянство. Але ж головним наслідком буддизму, на мою думку, є усунення від соціальних проблем, що «розумним» і потрібно і що підтверджується дотично і із самого комента. «нагадуєте мене дворічної давності.» Вже спрацювало.
14. Читач / 5 січня 2015, 10:53
Приведу притчу із книг Раджниша : «… Жаба, философ, увидела стоножку, наблюдала за ней и очень встревожилась: ведь так трудно ходить даже на четырех ногах, а стоножка ходит на сотне ног. Это – чудо! Как стоножка решает, какой ногой двинуть в первую очередь, а какой – потом и вообще любой из них? Целая сотня ног! Итак, жаба остановила стоножку и задала вопрос: «Я философ, и я тобой озадачена. Возникла проблема, которую я не могу решить: как ты ходишь? Как ты всем этим управляешь? Это кажется невозможным!».
Стоножка сказала: «Я хожу всю свою жизнь, но я никогда об этом не думала. Теперь, когда ты об этом спросила, я подумаю об этом и потом отвечу тебе». Впервые в сознание стоножки вошла мысль: «Действительно, жаба права – какой ногой нужно двинуть в первую очередь?» Стоножка постояла несколько минут неподвижно, пошатываясь, и упала. И она сказала жабе: «Пожалуйста, не задавай другим стоножкам этого вопроса. Я ходила всю свою жизнь, и никогда не было никаких проблем, а теперь ты меня полностью убила. Я не могу двинуться. И двинуть сотней ног! Как я могу решить?!»
…. вам нужна мораль, правила, принципы, Библии, Кораны, Гиты, чтобы направить вас, так как вы не уверены во внутренней силе. Такова ваша жизнь. И эти Библии, Кораны, Гиты создали для вас такое же положение, какое жаба создала для стоножки. «
І все це було б добре, якби ніякі таргани і жаби-філософи не втручалися у життя стоножок через ЗМІ, фінанси, ідеї і т.д. і т.п Для захисту і написана «КОБ» іншого шляху немає. Буддизм це «голову в пісок», хоча для окремого індивіда може бути тимчасовим порятунком.
15. Читач / 5 січня 2015, 10:54
А от тут я невїзджаю про що йдеться? Якщо про сервіс то ніхто на заважав його створювати навіть за часів СРСР крім тих ще масонів із ЦК. А якщо про гроші, що мовляв черги значить і гроші є. То тут я не згоден і можу повести добровольців і показати як живуть люди на 1000 грн. Не у всіх же є діти бізнесмени, і т.п. Є й одинокі а якщо до цього ще й захворіти, може автор не знає що люди ще й хворіють, думаю знає, так от тоді і наступає п…ць. Бо навіть примітивна хвороба здоїть вас так що не вистачить і спроданого майна. Чого власне і добиваються ті «розумні люди». Ніякі вони не розумні, вони хитромудрі. Щоб бути такими повинно втратити совість яка генетично притаманна словянським народам.
16. Белый / 5 січня 2015, 12:39
Народ ,который не кормит свою армию,вынужден кормить чужую.Все правильно, армии надо помогать.Только вот состояние кошелька многих гражданских,пенсионеров,неработающих,да и многих работающих такое,что уже им бы гуманитарку.Ведь правда человек ,который живет на 1000гр. пенсии однозначно голодает.Кошелек каждого "недолларового" украинца за последние 6 мес.похудал вдвое и процес обнищания идет.Что дальше?Сейчас уже на териториях за пределами АТО,огромное количество нуждается в помощи.Действительно если еще заболеть,то это приговор.Потому святое дело делают волонтеры.Непонятно что только делает власть?Армию не обеспечивает,население за гранью выживания,Европу ждут? Трудно спасать человека ,если он решил утопится.
17. Читач / 5 січня 2015, 15:16
16.Белый
«Непонятно что только делает власть?»

Власть решает свои вопросы, строит Хазарский каганат, попутно уничтожая избыточное население. Точно так, как она делала после революции 17-го. Власть то таже самая.
18. ЧитачХ / 5 січня 2015, 18:40
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
15.Читач
«А от тут я невїзджаю про що йдеться? »

Все ясно і так: обидва попередні автори - ЧМО-няри і "троляки" кіберзлочинні. Або ж психи шизоїдні.
Загадили все обговорення.
П-Р-И-Д-У-Р-О-К.
19. ЧитачХ / 5 січня 2015, 18:43
15.Читач
«А от тут я невїзджаю про що йдеться?»

Вибачте. Попередні автори - це кіберзлочинні "тролі".
Замусорили все обговорення.
20. сидір / 5 січня 2015, 18:47

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
21. Белый / 5 січня 2015, 18:52
19.ЧитачХ
«Вибачте. Попередні автори - це кіберзлочинні "тролі".
Замусорили все обговорення»

Да какой из меня троль,пишу коментарии где то раз в два месяца.А в чем мое преступление?Все,что написал правда.Так что негорячись и не спеши с выводами.Напиши с чем ты конкретно несогласен.
22. Скорік / 5 січня 2015, 21:25
16.Белый
«Непонятно что только делает власть?Армию не обеспечивает,население за гранью выживания»

19.ЧитачХ
«Попередні автори - це кіберзлочинні "тролі".»
Мужики,ви чого тут забузили?Вжеж відповідь на вищеуказане запитання цікавить більшість людей на Україні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації