Вхід | Реєстрація

На Полтавщині навчали фахово допомагати вимушеним переселенцям

На Полтавщині навчали фахово допомагати вимушеним переселенцям

6 січня 2015 року  за ініціативи Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ»  та за сприянням управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради відбувся семінар – тренінг з надання першої психологічної допомоги сім’ям з дітьми, дітям, які перебувають чи перебували у зоні збройного конфлікту та ознайомлення з формами і методами роботи по  їх адаптації до нового місця проживання.

Близько 20  практичних психологів, активістів, фахівців партнерських організацій пройшли  навчання щодо надання психо – соціальних послуг дітям тимчасово переміщеним з зони конфлікту.

Під час відкриття тренінгу керівник проекту Олександр Чепур звернув увагу  на  важливість та актуальність проведення семінару, адже , в цей час та настанням миру у нашій державі, люди, які перебували або перебувають в зоні АТО, потребуватимуть кваліфікованої допомоги.

Станом на 5 січня Мінсоцполітики зареєструвало 838300 переселенців з Донбасу та Криму. Гостро стоїть питання не тільки гуманітарної допомоги внутрішнім переселенцям, а й надання першої психологічної допомоги в усіх пунктах знаходження цих людей. Найуразливішими перед проблемою постають діти і підлітки.

Психолог проекту, Юлія Пода переконана, що відповідальність за здоров'я дітей зі Сходу лежить не тільки на волонтерах, громадських активістах та соціальних службах, а і на шкільних психологах. Самі ж психологи кажуть, якщо допомога не прийде вчасно, масштаб трагедії складно передбачити.

Тренінг складався з 3 частин. В першій частині учасників навчали особливостям первинної психологічної допомоги.  Друга частина семінару була присвячена практичним вправам та індивідуальній роботі в групах під час якої розглядали  практичні випадки надання допомоги сім’ям та дітям.  Наприкінці навчання учасники ділилися ситуаціями з власної практики та обговорювали ефективні стратегії поведінки у схожих ситуаціях.

Навчання відбулося в рамках проекту  «Створення кризового центру і реалізація програми відновлення життя, адаптації та інтеграції дітей - тимчасово переміщених із зони конфлікту на сході України до умов приймаючих громад в Полтавській області», що реалізується за фінансової підтримки Канадського Фонду Місцевих Ініціатив.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2015, 14:34 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації