Вхід | Реєстрація

«Іванівка» — майбутній чемпіон турніру?

«Іванівка» — майбутній чемпіон турніру?

На відміну від футбольних колективів району, волейболісти у IX і Х турах провели видовищні та емоційні зустрічі. Цей волейбольний тиждень видався «жарким» та здивував несподіваними результатами.

 

«Прапор» підтверджує своє лідерство

Однією з перших у п'ятницю була зустріч команд «Прапор» та «Іванівка». Згідно результатів сьомого і восьмого турів, ці колективи посідали, відповідно, перше і друге місця турнірної таблиці. У активі «прапорян» було 23 очки, у їх суперників — 22. Тож цей поєдинок був надважливим для обох команд.

Спочатку ініціатива опинилася в руках «іванівців»: спортсмени записали на свій рахунок два очки підряд. Та потроху «прапорянські» волейболісти звиклися з тактикою суперників і почали переважати у результаті. Відквитавши два м'ячі, вони збільшили свою перевагу вдвічі — 4:2. Не можна сказати, що ця зустріч була легкою для якоїсь зі сторін. Спортсмени віддано боролись за кожне результативне очко. Та невдовзі «прапоряни» почали стрімко відриватись від опонентів і змінили хід гри до десяти м'ячів на свою користь, при цьому «іванівці» на той момент спромоглися відіграти лише п'ять атак — 10:5. Останні взяли хвилинку, щоб зібратися з силами. Та відчутного результату перерва не принесла. Рахунок змінювався 12:7, 13:9, аж доки не досяг двозначних показників у обох колективів — 15:13. І з цього моменту почалася справжня битва. Гравці «Прапора» підвищили результат до 21:14 і розгубилися. А от волейболісти з Іванівки, навпаки, використали цю ситуацію, щоб скоротити відставання. І набрали аж 20 очок. Та «прапоряни» у потрібний момент схаменулися і перемогли першу партію з рахунком 25:20.

У другому періоді ініціатива переходила від однієї до іншої команди. Рахунок на табло фіксував 7:2, 10:5 на користь «Прапора». Потім «іванівці», відпочивши хвилину, зрівнювали його. Використавши своє право на перерву,  «прапоряни» знову показали майстер-клас — 19:13. А їх суперники щоразу приймали та розігрували м'яч із новими комбінаціями. Здавалося, що от-от вони наздоженуть лідерів турнірної таблиці. Та Максим Пищита разом із друзями по команді мали довести, що недарма тримають першу позицію. І невдовзі їм це вдалося. А тандем Якименко-Панченко записали переможне очко у грі. 25:17 — попереду «Прапор».

 

Підтримка глядачів зіграла не останню роль

Дуже напруженою виявилася гра між «підгорянськими» волейболістами і колективом «Січовик». Цього разу за «Підгору» вперше в сезоні 2014–2015 років зіграв Андрій Луценко. Хоча глядачі, які до цього не бачили гру «підгорян», припускали, що Андрій постійно тренується з Павлом Лисовським. Як би там не було, та цей тандем попрацював на славу. Не менше приклав зусиль у грі наставник «січовиків» Дмитро Омеляненко. Завдяки його настановам і рекомендаціям цей колектив переграв «підгорян» (до слова, те саме «Січовик» зробив з «легіонерами» і з «іванівцями»). А ще важливу роль зіграли і вболівальники, які з першої і до останньої хвилини підтримували волейболістів «Січовика». Усього ж команди боролися за перемогу у трьох партіях.

Перший період пройшов очко в очко. Тобто, якщо «прапоряни» відривались на один-два м'ячі, то їх одразу ж наздоганяли опоненти. І за тим же сценарієм гра розвивалася в момент переваги «Січовика». Отож, першу партію з результатом 25:22 вибороли волейболісти «Прапора».

У другому періоді «січовики» збільшили відрив від суперників, змінивши хід гри 6:2 на свою користь. «Прапоряни» взяли хвилину, яка їм особливо не допомогла. Гравці «Січовика» один за одним набивали очки, аж доки на табло не був зафіксований результат 18:9. Та як «Прапор» не намагався наздогнати опонентів, але другий етап гри закінчився з рахунком 25:13 на користь «січовиків».

Переможця третього періоду до останнього забитого м'яча не міг передбачити жоден гравець чи вболівальник. Волейболісти докладали надзусиль, щоб виграти. Та от при рахунку 16:17 «січовики» провели першокласну атаку і перемогли в третій партії, а, як наслідок, і в зустрічі. «Прапорянам» знову не вистачило трішки успіху й майстерності.

 

«Іванівка» переграла «Легіон-Ери»

Напевно, зустріч із «прапорянами» допомогла «іванівцям» неабияк підготуватись до наступної гри. Справа в тому, що в п'ятницю волейболісти з Іванівки провели ще один поєдинок. І цього разу їх опонентами стали «легіонери». Такої супервидовищної гри вболівальникам давно не доводилося бачити. Хлопці зіграли два періоди. Зате які! «Легіонери» перебивали м'яча з такою силою, що було чути свист від його польоту. А іванівським волейболістам вдавалося прийняти ці удари та ще й розіграти свої руйнівні комбінації. І жоден із колективів не поступався ні в техніці, ні в майстерності, ні в бажанні довести атаку до логічного завершення. Отож, ця чудова зустріч закінчилася перемогою «Іванівки». Як бачимо, гравці цієї команди показали, що планують боротися за призові місця в цьогорічному чемпіонаті. До речі, за результатами дванадцяти зіграних ігор «Іванівка» очолила турнірну таблицю. У її активі 28 очок. За нею слідує «Січовик» із результатом 26 очок і одинадцятьма зустрічами. Замикають трійку лідерів «прапоряни». Вони вибороли також 26 очок. А от зіграних ігор у них лише 9.

У інших поєдинках були зафіксовані такі результати: «ЗОШ №2» — «Вільховатка» +:-, «Легіон-Ери» — «Вільховатка» +:-, «Дашківка» — «ЗОШ №2» 2:0, «Династія» — «Дашківка» 2:0, «Котовське» — «Рибалки» 2:0, «Бутенки» — «Дрижина» +:-, «Котовське» — «Дрижина» +:-, «Рибалки» — «Бутенки»0:2, «Котовське» — «Бутенки» 2:0, «ЗОШ №2» — «Орлик» 0:2, «Котовське» — «Іванівка» 0:2, «Легіон-Ери» — «Січовик» 0:2, «Орлик» — «Династія» 0:2, «Іванівка» — «Січовик» 0:2.

 

Турнірна таблиця

станом на 5.01.2015 року

№ 

Команди

Ігор

Партії

Очок

1

«Іванівка» (Іванівка)

12

19:6

28

2

«Січовик» (Кобеляки)

11

20:7

26

3

«Прапор» (Підгора)

9

18:1

26

4

«Династія» (Кобеляки)

10

18:5

24

5

«Котовське» (Котовське)

12

17:10

24

6

«Легіон­Ери» (Кобеляки)

11

17:8

23

7

«Дашківка» (Дашківка)

9

14:4

21

8

«Маяк» (Орлик)

10

9:13

12

9

«Локомотив» (Бутенки)

11

8:15

11

10

«Підгора» (Підгора)

9

6:14

8

11

«Спартак» (Рибалки)

10

4:16

6

12

«ЗОШ №2» (Кобеляки)

11

3:20

4

13

«Дрижина» (Дрижина Гребля)

10

2:18

3

14

«Водник» (Вільховатка)

11

2:20

3

 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2015, 17:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації