Вхід | Реєстрація

Підбиваємо підсумки туристичного року

Підбиваємо підсумки туристичного року

2014-ий рік був досить успішним та результативним для вихованців Кобеляцької районної станції юних туристів (райСЮТур).

За підсумками 18‑ої туристичної спартакіади учнівської молоді Полтавщини, змагання якої відбувалися протягом року, наші земляки зайняли почесне третє місце у старшій віковій групі. Юні кобеляцькі туристи (керівники Сергій Педан та Ігор Кордіяк) були найсильнішими серед інших команд області та завоювали Кубок міського голови Полтави з техніки пішохідного й велосипедного туризму. Похід велосипедної туристської групи Кобеляцького НВК №1 (керівник Яків Постольник), маршрут якого проходив територією чотирьох областей України, визнаний найкращим на Полтавщині. Він зайняв перше місце серед велопоходів у обласному етапі Чемпіонату України зі спортивних туристських походів учнівської та студентської молоді. Перше місце в цьому ж етапі серед водних походів зайняла подорож річкою Ворскла (керівник Олександр Ліла). Команди райСЮТур у старшій та середній вікових групах вибороли треті місця на зимовому Чемпіонаті області з техніки пішохідного туризму.

Представники району досить успішно захищали честь Полтавщини на всеукраїнських змаганнях. Валентин Лобода у складі команди області завоював бронзу на Чемпіонаті України з пішохідного туризму та в розіграші Кубка України з пішохідного туризму «Осінні старти». Ольга Педан у складі команди області зайняла третє місце на Кубку України з пішохідного туризму «Євро-Карпати».

Минулий рік характеризується значним збільшенням юних учасників у районних туристських змаганнях. Так, у змаганнях з орієнтування на місцевості «Азимутальне коло» взяли участь 18 команд, у відкритій першості райСЮТур з техніки пішохідного туризму — 17. Протягом року проведено 23 кількаденних походи, у яких взяли участь 264 учні. 11 вихованців райСЮтур виконали нормативи та отримали третій дорослий розряд зі спортивного туризму. Це свідчить про все більшу зацікавленість молоді туристською справою.

Високі результати юних туристів стали можливими завдяки системній та високопрофесійній роботі керівників гуртків, бажанню дітей здобувати нові знання та навички, гартувати свій дух і тіло, вести здоровий спосіб життя. Значна заслуга у теперішніх досягненнях і ветеранів туристського руху в районі, які заклали гарні традиції розвитку спортивного туризму.
Підсумки підбито, а юних туристів чекають попереду нові щоденні тренування, змагання, подорожі, зустрічі та знайомства.


Автор: Микола Шабалтій


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2015, 14:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації