Вхід | Реєстрація

Профілактика дорожньо-транспортних пригод

Несприятливі дорожні умови є прямою причиною ДТП у 30 % випадках, а опосередкованою — у 70%, а тому вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху.

Лід буває різний. Найбільш слизько — при температурі близько 0 °C. При температурі нижче – 20 °C на ньому немає води. Зледеніння може бути суцільним на великій протяжності дороги або на невеликих ділянках. Якщо ви виїхали на ожеледь, то головне — не розгубіться, а пам'ятаєте основні правила для забезпечення безпечного руху в цих умовах:

— перед початком руху, поворотом, розворотом, перелаштуванням або зупинкою не забувайте подавати відповідні сигнали;

— складна обстановка на дорозі підвищує ризик хаотичного перелаштування з однієї смуги руху в іншу, а також необдуманого поспішного обгону;

— найбільш актуальним запобіжним засобом у сформованих умовах є дотримання безпечної дистанції, що дає можливість безперешкодної зупинки і гальмування. Для того, щоб попередити про майбутнє гальмування водія ззаду рухомого автомобіля, можна кілька разів торкнутися педалі гальма, привертаючи увагу миготливим стоп-сигналом. Не вдавайтеся до екстреного гальмування, якщо це не пов'язано з необхідністю запобігання ДТП.

— більше половини дорожньо-транспортних пригод, як правило, пов'язані з наїздами на пішоходів. Тому слід пам'ятати про те, що водій повинен поступатися людям, які перетинають проїжджу частину, а пішоходи своєю чергою зобов'язані переходити максимально обережно в спеціально встановлених для цього місцях.

Дотримання необхідних заходів безпеки при ожеледі на дорозі збереже вам життя і здоров'я!


Автор: Василь КІПТІЛИЙ, командир взводу ДПС № 2, майор міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2015, 08:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації