Вхід | Реєстрація

«Це ж базар! Тут каждий по-разному оцінює свій товар»

«Це ж базар! Тут каждий по-разному оцінює свій товар»

У зв’язку з постійним здорожчанням товарів та послуг, кореспонденти «ЕХО» вирішили зрівняти ціни на фрукти та овочі у підприємців на кобеляцькому ринку та в магазинах міста.

Торгівці, які реалізують свою продукцію на площі Перемога, розповіли, що останнім часом подорожчали мандарини та часник. Відповідно, цитрусові коштують 30 гривень за кілограм, а цибулеві — 40. Підприємці пояснюють, що на оптових базах за часник просять 32 гривні. І основна причина його подорожчання — неврожай у Китаї. За їх словами, автоматично зросте ціна і на часник, вирощений в Україні.

Трішки знизилася вартість огірків, відтепер кілограм цих овочів оцінюють у 55-60 гривень, хоча на різдвяні свята вони коштували 70.

За моркву, буряк, цибулю і капусту товаровиробники просять 3 гривні за кілограм. Але сподіваються, що ближче до весни ціна на ці овочі зросте. Другий український хліб, картопля, вартує 3,50-4 гривні.

У середині ринку торгівці реалізують український часник за ціною 20-30 гривень за кілограм. На наше запитання щодо суттєвої різниці в ціні одна жінка відповіла: «Це ж базар! Тут каждий по-разному оцінює свій товар». Також одна з продавців розповіла нам, що вона постійно вирощує часник для продажу і цьогоріч отримала досить непоганий урожай:
— Із году в год я сію часник пізно осінню. Весною вибираю маленькі «зубочки» і знову сажаю їх у добре прогріту землю. Через два місяці збираю урожай. Або перед самими морозами (щоб не проростав) сажаю зубки часнику в землю, добре накриваю кукургузинням, а влітку викопую. Храню часник у сухому і прохолодному місці. А шо там у китайців, то вже їх проблєми.

Груші підприємці оцінюють у 10 гривень за кілограм, яблука сорту Семеренка і Айдаред — 8 гривень, Джонатан — 7, яблуко-груша — 10. Кабак-диню реалізують по 3-4 гривні за кілограм. Ціна на мед — 50 гривень за 1 літр. А от домашні яйця продавці пропонують придбати по 20 гривень за десять штук. Олія коштує 16 гривень за літр.

У продуктових магазинах ціни на овочі і фрукти з ринковими дещо різняться. Власниця одного з них повідомила, що моркву, цибулю і буряк вона відпускає по 2,50 за кілограм, картоплю і капусту — по 2,80. До того ж додала, що наразі подорожчання цих продуктів вона не очікує.

В одному з супермаркетів міста капусту, картоплю, цибулю реалізують по 2,65 гривні за кілограм, моркву — по 2,20. А от на огірки є дві ціни: 60 та 74 українських гривень. Помідори продають по 40 гривень за кілограм. І вартість мандарин, часнику і яєць тут також менша, відповідно, — 26, 39 та 14.

Отож, із цінами ми вас познайомили. А де придбавати ті чи інші продукти — це вже вирішувати вам.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2015, 10:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації