Вхід | Реєстрація

Кобеляцька молодь провела акцію «Я — Волноваха»

Кобеляцька молодь провела акцію «Я — Волноваха»

Як відомо, 13 січня під Волновахою російські терористи, обстрілюючи блокпост українських військових, влучили артилерійським снарядом поблизу пасажирського автобуса. У результаті чого від осколкових поранень загинули 12 українців, ще десятки людей були тяжко поранені.

За кілька днів до цієї події в Парижі ісламістські терористи напали на редакцію сатиричного журналу «Charlie Hebdo» і вбили 12 журналістів та інших мирних громадян. Французьке гасло проти терору «Шарлі — це я» було підхоплене в нас та перевтілилося в український тренд «Я — Волноваха». Кобеляцька шкільна молодь як активна, небайдужа і патріотична частка українського народу не стала осторонь цієї події та організувала акцію солідарності з такою ж назвою.

На акцію «Я — Волноваха» у Кобеляках зібралося кілька десятків людей. Старшокласниця Кобеляцького НВК № 1 Настя Бодня зі своїми шкільними друзями поклали до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку плакати з написами «Я — Волноваха» та іменами загиблих українців під містом Волновахою. Діти також розгорнули полотнище Державного Прапора України. Усі присутні вшанували пам’ять загиблих і під Волновахою 13 січня, і в Парижі 7 січня хвилиною мовчання під дзвони Свято-Миколаївського храму та запалили поминальні свічки.

Своїми думками з приводу трагедій, що спіткали одночасно і французів, і українців, поділився секретар міськради Сергій Галушко. Місцеві волонтери Зоя Михальченко, Наталія Гук і Наталія Бородіна розповіли про враження від поїздок у зону АТО, закликали усіх не бути байдужими до проблем українських воїнів, які зараз на сході України захищають її незалежність і цілісність.

По завершенню заходу кобелячани всі разом заспівали Гімн України та вшанували героїв‑захисників патріотичними словами: «Слава Україні! Героям Слава!»


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2015, 16:20 | Карлівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації