Вхід | Реєстрація

Обереги для солдатів

Війна забирає найдорожче у кожного з нас: у матері —сина, у дружини — чоловіка, у дитини — батька. Наші рідні та кохані стоять на барикадах, в окопах, на блокпостах, мужньо протистоять ворогу в запеклих боях. Інколи їм доводиться захищатися кущиком або окопом, а обідати прісною кашею.

З метою підтримання морального духу військових  профспілковим комітетом освітян району та районним методичним кабінетом учителів трудового навчання була оголошена акція «Оберіг для солдата». Кожна сім’я, чиї рідні там, молиться, підтримує, оберігає. Та разом з ними незнайомі, друзі, сусіди — прості українці ладні віддати останній шматочок хліба заради життя наших захисників. Вони стоять за кожного з нас. І кожен наш внесок уже став оберегом від кулі, від голоду, від холоду. На наше звернення відгукнулися всі трудові та учнівські колективи навчальних закладів району. Низький материнський уклін батькам школярів, усім жителям району, які небайдужі до долі наших захисників.

Наші діти з розумінням розцінюють події, які відбуваються на сході України. Вони виготовляють обереги настільки різноманітні, фантастичні, патріотичні, що важко перелічити. Та в основі кожного — зворушливе почуття доброти, любові, надії і бажання уберегти. Діти відправляють листівки з побажаннями перемоги і повернення живими до рідних.

Окремі колективи шкіл зібрали іменні посилки своїм землякам. Інші, виготовивши обереги, вклали їх у шкарпетки, а руденчани і соколяни зібрали теплі речі (ковдри, теплі рукавиці, светри, куртки).

Ініціаторами акції стали вчителі трудового навчання, керівники гуртків, класні керівники, які допомагали дітям, проводили значну роботу по вихованню в дітей патріотизму, поваги до символіки своєї держави, а основне — надії на перемогу і віри у повернення наших військових живими.

Освітяни готові до будь-яких починань і підтримки заради миру.

Прикро, але сьогодні, через 70 років, наше покоління відчуло подих війни і змушене все  робити для підтримки фронту.

Від імені кожної матері, чий син захищає рідну землю, від імені кожної дружини та дитини, які щодня моляться за повернення чоловіка та батька, дякуємо всім волонтерам Новосанжарщини, жителям кожного села, кожної вулиці й домівки, депутатам, керівникам агрофірм, підприємцям, кожній добрій людині, кожній дитині за підтримку тих, хто сьогодні відстоює мир і єдність України.

Дякуємо вам, що ви є, що ви це розумієте. Хай Бог посилає вам усім мир і благословення на добрі справи, здоров’я і спокій.


Автор: Валентина Кульчинська, голова районної профспілки освітян Новосанжарського району, мати військовослужбовця


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2015, 09:55 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації