Вхід | Реєстрація

Правий сектор «за дорученням Яроша» приїхав забрати мера Полтави на війну

Правий сектор «за дорученням Яроша» приїхав забрати мера Полтави на війну

Люди з шевронами Правого сектора вимагали від Олександра Мамая виділити учасникам АТО земельні ділянки в Полтаві

Дуже бурхливо почалася сьогоднішня позачергова 47 сесія Полтавської міськради. Депутати міськради Олександр Артеменко, Олександр Шамота і потім Любов Шайдур просили включити в порядок денний сесії питання про виділення учасникам АТО земельних ділянок. Особливу активність проявляв депутат Ленінської райради Полтави Олександр Кисельов, який повідомив, що райрада відхилила заяви учасників АТО у виділенні землі, тоді як заяви від інших громадян прийняв.

Депутат міськради Юрій Ісаєв спробував з'ясувати, хто в залі учасник АТО, але його в жорсткій формі посадили на місце.

Далі президію оточили люди, які представилися учасниками АТО. Міський голова попросив пред'явити документи. Двоє чоловіків у камуфляжі (у одного шеврон ДУК Правий сектор) сказали, що вони учасники бойових дій, у одного є поранення.

Далі один з них включив телефон і показав своє фото з Дмитром Ярошем у лікарні. Далі він сказав, що саме Ярош дав доручення приїхати в Полтаву і розібратися тут з «бардаком». Далі чоловіки почали пропонувати Олександру Мамаю поїхати в зону АТО «прямо зараз». Там йому пообіцяли видати автомат, бронежилет і каску. Нарешті представник Полтавського госпіталю показав документ одного присутнього в залі учасника АТО. Більше документів не було. Після того, як пристрасті вляглися, сесія продовжилася, а сторони розійшлися.

 

В залі був присутній один із солдатів — Володимир, який є учасником конфлікту ще з травня 2014 року (відповідні документи показав представник Полтавського госпіталю). Володимир під час свого виступу не зміг стримати хвилювання і через сльози розповів, що до його пропозицій не дослухались на рівні районної у місті ради. Його підтримали оплесками.

Міський голова запропонував знайти у місті окремий великий масив і надати його учасникам АТО, а не відшукувати окремі ділянки по усьому місту, тим більше, що одні мають відповідні інженерні мережі, інші — ні.

Головний архітектор Полтави Вадім Вадімов у свою чергу повідомив, що у Київському районі Полтави є 18 земельних ділянок поблизу Івонченців, у Ленінському, поблизу Крутого берега — 60 ділянок. Є 70 ділянок у Ліску, але без комунікацій. На вулиці цегельній в Щербанях є 206 земельних ділянок. Великий об’єм є між Тахтауловим та Івонченцями — майже 1000 ділянок.

Міський голова вніс пропозицію відшукати компромісний варіант з урахуванням побажань депутатів Шамоти та Артеменка.




Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2015, 16:54 | Полтава | Політика
1. Тамара / 31 січня 2015, 18:36
Куди котиться ця країні. Скільки незаконних формувань виникло після майдану. Якою втратою території закінчиться війна. Хто мені дасть відповідь буду щиро вдячна.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації