Вхід | Реєстрація

Двадцятка найзлісніших депутатів-прогульників Полтавської облради (інфографіка)

Двадцятка найзлісніших депутатів-прогульників Полтавської облради (інфографіка)

На останній сесії Полтавської облради її голова, Петро Ворона, пообіцяв оприлюднити список депутатів-прогульників за останній рік. Але пройшло вже 2,5 тижні, а цих списків і досі немає.

«Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства» вирішив допомогти Петру Васильовичу і визначив, хто ж саме безвідповідально відноситься до своїх обов’язків депутата Полтавської облради і не виправдовує очікувань, які на нього покладав виборець.

Дані, які ми використали для визначення цієї двадцятки, надані Полтавською облрадою у відповіді на наш запит. Тому, якщо у когось з прогульників виникне бажання оскаржувати цю інформацію, ми готові підрахувати його відвідуваність сесій разом з ним (можемо ще й з камерами і журналістами).

Всього у цьому скликанні (з листопада 2010 року) Полтавська облрада провела 26 сесій. Інколи сесії ділили на кілька засідань, тому загальна кількість засідань, які міг відвідати «ідеальний депутат» – 30 (тоді б у нього взагалі не могло бути прогулів).

Ми виділили тих депутатів, які пропустили хоча б 10 засідань (тобто, кожне третє). Таких виявилося 20 зі 120. Половину з прогульників складають «списочники», половину – мажоритарними.

Незаперечним лідером серед прогульників Полтавської облради є мажоритарник від «Партії Регіонів» – Валерій Ченчевий. Його особистий результат – 28 пропусків (тобто, чоловік, якому довірили представляти частину Машівського району, за понад 4 роки прийшов тільки на 2 засідання).

Трохи від нього відстає Віталій Кучерук, який пройшов по списку від Комуністичної партії України. Його «досягнення» – 22 пропуски з 30 можливих. Оскільки місцеві вибори відбудуться у жовтні цього року, Віталію Петровичу ще є куди рости.

Майже наступає йому на п’яти представник «Батьківщини» Олександр Яковенко. Йому не вистачило всього 1 пропуску, щоб посісти друге місто і отримати «срібло» у нашій аналітиці. Тому поки що третє місце і 21 пропуск.

Решта 17 прогульників показані на нашій інфографіці.

Хотілося б звернутися до всіх депутатів Полтавської облради: не прогулюйте засідання. Ваші виборці довірили Вам представляти їх у найвищому органі місцевої влади. Не ігноруйте ці обов’язки. Сесії відбувають не так і часто – знаходьте на них час або не йдіть у владу взагалі.


Автор: «Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2015, 15:34 | Полтава | Політика
1. шофер / 3 лютого 2015, 18:53
інфографіка ваша не кликабельна
2. Маска / 3 лютого 2015, 19:46
1. шофер
«інфографіка ваша не кликабельна»
Де ти її тут бачив? :)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації